بسیاری از موكبها افتخار خود میدانند كه در مسیر پیادهروی اربعین از زائران پذیرایی كنند، اما این كه شما مراقب خود و خوراكتان باشد، مهم است؛ چراكه با توجه به این مهم، میتوانید سلامتتان را تضمین كنید.
پیادهروی طولانیمدت در اربعین و كالری سوزاندن در مسیر، باعث میشود شما تمایل بیشتری برای مصرف غذا و میوه داشته باشید، اما باید در مسیر پیادهروی اربعین، دقت بیشتری برای تغذیه خود به خرج دهید.
بسیاری از موكبها افتخار خود میدانند كه در مسیر پیادهروی اربعین از زائران پذیرایی كنند، اما این كه شما مراقب خود و خوراكتان باشد، مهم است؛ چراكه با توجه به این مهم، میتوانید سلامتتان را تضمین كنید.
خورد و خوراك مهم پیادهروی:
ممكن است علایق شما برای مصرف مواد غذایی، زیاد باشد، اما این دلیل نمیشود كه به همه موكبهای پذیرایی سر بزنید و از مواد غذایی آنها مصرف كنید.
از خوردن سالاد و سبزیجات خام بدون این كه سالمسازی شده باشد، خودداری كنید. توجه داشته باشید كه میوهها را قبل از مصرف، خوب بشویید و سالمسازی كنید.
از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه به ویژه پنیر، كره و شیر محلی غیر پاستوریزه خودداری كنید.
قبل از مصرف مواد غذایی كنسرو شده، 20 دقیقه آنها را بجوشانید. اگر كنسروی كه استفاده میكنید، باد كرده، زنگ زده، سوراخ شده و یا بوی نامطبوع دارد، آن را سریع به دور بیندازید.
غذاهای پختهشده نباید بیش از 2 ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یكبار نباید گرم شوند.
از حمل موادغذایی پخته شده به صورت انفرادی خودداری كنید.
اگر غذای پخته شدهای را حمل میكنید، آن را در محیط مناسب قرار دهید. در غیر این صورت، از جابهجایی و حمل آن بیش از 2 ساعت خودداری كنید.
به دلیل گرمی هوا و برای جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغهای پاستوریزه بستهبندی شده استفاده كنید. با خود كمی نعنا و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط كرده و میل كنید. نعنا و پونه خاصیت ضدعفونیكنندگی دستگاه گوارش را دارند.
از ماست كمچرب و پاستوریزه، لیمو ترش و یا آبلیمو همراه با غذا استفاده كنید.
برای جلوگیری از كمآبی و یبوست مقادیر مناسبی آب، آب بستهبندی شده، به همراه داشته و مصرف كنید.
از مصرف یخهایی كه در شرایط غیربهداشتی قرار دارند، روی زمین نگهداری و یا خرد میشوند، خودداری كنید.
برای مسواكزدن باید از آب سالم مانند آب بستهبندی شده استفاده كنید.
از آب چشمه، نهر یا رودخانه برای آشامیدن استفاده نكنید. آب باقیمانده در بطریها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.
از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یكبار مصرف شفاف، خودداری كنید.
در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخود، كشمش، خرما، انجیر خشك، گردو، بادام، پسته و فندق كم نمك و لیموترش همراه خود داشته باشید.
به دلیل گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمك زیاد خودادری كنید. مصرف زیاد نمك، باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن میشود و میتواند شما را مستعد گرمازدگی كند. به اضافه این كه تا حد امكان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری كرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.
برای پیشگیری از گرمازدگی از شربتهای خاكشیر و تخم شربتی استفاده كنید. البته تا جایی كه امكان دارد در خانه این شربت را تهیه كرده و به همراه داشته باشید.
شستوشوی قاشق، چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام شود. در صورت امكان، از قاشقهای یكبار مصرف استفاده كنید.
نباید غذاهایی را كه زود فاسد میشود، به همراه داشته باشید. سالاد الویه، كباب، غذاهای حاوی كشك، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد غذاییاند.
درست است كه كشور عراق، در همسایگی ایران است و ذائقه غذایی آن كشور ممكن است با ما یكسان باشد، اما بهتر است كه از غذایی كه نمیدانید چه در آن استفاده شده، مصرف نكنید. ممكن است به یكی از مواد غذایی آن حساسیت داشته باشید.
از مواد غذایی موكبهایی مصرف كنید كه شناسنامه بهداشت دارند.