صدای جمهوری اسلامی ایران

برنامه «صبح به وقت حسین» هر روز از ساعت 8 تا 10 صبح با موضوع اطلاع رسانی به زائران كربلا و عاشقان امام حسین (ع) از رادیو اربعین پخش می‌شود.

با اشاره دست رضا شایانی، صدا بردار، محسن جواهری، تهیه كننده، تیتراژ برنامه را پخش می كند. صدای دلگویه های زائرانی به گوش می رسد كه دلتنگ و بی قرارتر از گذشته دلشان حرم امام حسین (ع) را می خواهد. كسی از راه دور به آقا امام رضا (ع) سلام می كند و این زوار حرم آقا هستند كه از امامشان، زیارت امام حسین (ع) را می خواهند.

وقتی چراغ های استودیوی پخش قرمز و سبز می شود، حمید عبیری، گوینده با صلابت خاصی می گوید: «لباسی باید از جنس تجلی بر تنت باشد/ كه عریانی گواه اشتیاق رفتنت باشد/ نجیبی مثل اسرار خدا جای شگفتی نیست/ اگر جسمت فدای حرمت پیراهنت باشد/ تو زانو می زنی تا كل صحرا دامنت باشد/ از این آتش كه در سر داری وارسته از هستی، سری باقی نمی ماند كه محتاج تنت باشد».

وقتی محسن جواهری، تهیه كننده مداحی «به امام رضا(ع) می‌گم حرفهامو، آخه بهتر می دونه دردامو» را با صدای روح الله رحیمیان پخش می‌كند، شور و شوقی وصف نشدنی در استودیو ایجاد می شود. انگار تو هم با امواج صدا، دلت را به زائرینی می سپاری كه پیاده به سمت حرم حركت می كنند. جسمت اینجاست اما روحت در بین الحرمین است.

عبیری پرصلابت تر از قبل این‌طور به مخاطب خود سلام می كند: «بسم رب الحسین و اصحاب الحسین. به نام خدای عشق».

آشنایی با حال و هوای كربلا

محسن جواهری، تهیه كننده برنامه «صبح به وقت حسین» كه از رادیو اربعین شنیده می شود، می گوید: ده سال است كه از ابتدای راه اندازی رادیو اربعین با این شبكه همكاری و هر روز صبح در ماه صفر برنامه ای را تهیه می‌كنم.

جواهری ادامه می‌دهد: برنامه «صبح به وقت حسین» هر روز از ساعت 8 تا 10 صبح، با موضوع اطلاع رسانی به زائران كربلا و عاشقان امام حسین (ع) پخش می شود. همچنین ضمن ارتباطی كه با همكارانمان در استودیوی «حبیب» در كربلای معلی داریم مخاطبین را با حال و هوای كربلا آشنا می كنیم. محمد بخشایش تهیه كننده و مسعود امامی گوینده استودیوی حبیب است.

جواهری با اشاره به طراحی موضوعات در این برنامه می گوید: ما برای هر برنامه موضوعی را انتخاب كرده كه هر روز مخاطبان روزشان را با چه موضوع و ذكری آغاز كنند. ضمن این‌كه مخاطبان نیازها و خواسته هایشان را به ما می‌گویند و ما از طریق پیگیری مسئولان به سوال شنونده های خود جواب می دهیم.

جواهری هدف از برنامه «صبح به وقت حسین» را اطلاع رسانی زائران حسینی دانسته و می افزاید: اینجا موكبی است كه ما خودمان را خادم آن موكب می دانیم. احساس می كنم، زائرینی كه از طریق امواج صدا با ما همراه هستند، ما را راهی كربلا می كنند.

فضایی متفاوت

در فرصتی كه ایجاد می شود، حمید عبیری، گوینده می گوید: سلام می كنم به همه مخاطبان عزیز و ارزشمند این گفت وگو؛ به جرات می توانم بگویم فضای رادیو اربعین فضایی متفاوت با همه رادیو ها و همه رسانه های دیگر است.

اینجا جایی است كه قطعا دلت باید با این فضا باشد تا بتوانی در آن قدم بگذاری. اگر حال و هوای گوینده ها حال و هوای محرمی و اربعینی و امام حسینی باشد خود آقا لطف می كند و این لحن و این بیان را هدایت می كند. یعنی یك بخش عمده اش در طول این ده دوازده سالی كه من در رادیو اربعین توفیق داشتم این بوده كه خودشان هدایت كردند.

ادبیاتی متناسب با پیام عاشورا

عبیری تصریح می كند: باید ادبیات ما متناسب با پیامی باشد كه از عاشورا و محرم و امام حسین (ع) داریم به مخاطبانمان، منتقل می كنیم. نكته دوم ایجاد هیجان و شور خدمتگزاری به امام حسین و قدم گذاشتن در مسیر زیارت است. امیدوارم در این مسیری كه این مسئولیت سنگین، بر عهده ماست. از جانب خود حضرت امام حسین (ع) بتوانیم قدم های موثری برداریم.

توفیق خدمت به مردم

او می گوید: فكر می كنم امسال دهمین سالی است كه اجرای برنامه های رادیو اربعین را بر عهده دارم. من از اولین سال افتتاح این رادیو بوده ام. یعنی از زمان افتتاح رادیو اربعین از ده، یازده سال پیش توفیق این را داشتم كه خدمت مردم باشم.

عبیری ادامه می دهد: معتقدم كه آدم ها دو دسته هستند. یك دسته كسانی هستند كه واقعا امام حسینی هستند و به واسطه آن محبتشان و ارادتشان به امام حسین(ع) به این حلقه و دایره دعوت می‌شوند. یك دسته كه خیلی تعدادشان اندك است و محدود است مثل من، آدم هایی كه همیشه در زندگی مان غافل بودیم و خیلی دور بودیم از این فضا و امام حسین (ع) لطف و عنایت ویژه به ما می كند.

قش پررنگ دل

وقتی از او می پرسم فكر می كنی كسی كه برنامه های رادیو اربعین را اجرا می كند باید دلی این كار را انجام دهد یا تخصص خاصی لازم است برایم توضیح می دهد كه :حتما كه نقش دل و جایگاه دل در اجرای رادیو اربعین جایگاه پر رنگی است. یعنی اگر دلت امام حسینی و كربلایی نباشد، حس را منتقل نمی كنی و مخاطب رادیو بسیار باهوش است. همیشه و همیشه چند گام از ما جلوتر است. خیلی ساده انگارانه است اگر فكر كنیم كه ما اینجا نقش بازی كنیم و مخاطب ما متوجه نشود. مخاطب كاملا تشخیص می دهد آدم هایی را كه این كاره اند، متخصص هستند، دلشان و روحشان اینجاست با آدم هایی كه فقط آمده اند یك كار رادیویی بكنند و بروند.

وی ادامه می‌دهد: خود ماها باید بدانیم كه كجا داریم خدمت می كنیم. در چه فضایی هستیم. برای چه كسی اجرا می كنیم و اساسا تاریخ عاشورا، تاریخ كربلا و تاریخ كاروان را بعد از عاشورا باید بشناسیم. فرهنگ عاشورا جهانی شده است. از تمام نقاط دنیا می بینیم كه عاشقانه می آیند در این مسیر. حتی آدم هایی كه اصلا امام حسین (ع) را نمی شناسند، می آیند و در این مسیر قدم می گذارند و خودشان را نزدیك می كنند به این فرهنگ.

باید حرف دل مخاطب را بگوییم

پیمان قریب پناه یكی دیگر از مجریان برنامه كه امسال برای اولین باری است كه اجرای این برنامه را بر عهده دارد، می گوید: سال اولی است كه برنامه رادیو اربعین را اجرا می كنم و این مهم باعث سعادت است.

او ادامه می دهد: به نظر من واقعا اجرا در رادیو اربعین باید مثل خود سفر و راهپیمایی اربعین، قسمت باشد. باورتان نمی شود. حتی سال های قبل هم تلاشم بر این بود كه قسمت بشود و اجرا بكنم، اما نشد. امسال ناخودآگاه این اتفاق افتاد.

قریب پناه خاطر نشان می كند: برای جذب مخاطبان اربعینی بایستی با آنها همدل و همراه باشیم و مسائل‌شان را مطرح بكنیم و حرف دلشان را بزنیم.

او خالص بودن و همدل بودن را از مهمترین ویژگی و شاخص اجرای برنامه اربعین ذكر كرده و می گوید: در این برنامه باید حرف دل خودمان را اجرا بكنیم.

خادم امام حسین(ع)

رضا شایانی، صدا بردار كه در عرصه تهیه كنندگی هم دستی بر آتش دارد، می گوید: سالیان سال است كه این افتخار نصیبم شده است. از سال اول رادیو اربعین وظیفه این كار را داشته‌ام و صدای گویندگان، مردم و كارهایی كه از طرف تهیه كنندگان پخش می شود را به نحو احسن روی آنتن فرستاده‌ام تا مردم از این كار لذت ببرند و انشاالله كه ما را هم دعا كنند.

توصیفی نیست

او ادامه می دهد: وقتی كسی دعوت می شود، باید با خلوص كامل بیاید اینجا و كارش را به نحو احسن انجام بدهد. یك نفر كه چایی ریز مجلس امام حسین (ع) باشد، نمی تواند برگردد و بگوید كه من كم كاری می‌كنم. با عشق این كار را انجام می دهد.من هم همین كار را دارم انجام می دهم و كار صدابرداری را سعی می كنم به نحو احسن اینجا انجام بدهم .چون كه خادم امام حسین هستیم. حس و حال این كار واقعا گفتنی نیست.اصلا حس و حالی عجیب و غریب است كه در این هشت ، نه سال تا الان نتوانستم آن را توصیف كنم.

صبح به وقت حسین با تهیه كنندگی محسن جواهری، گویندگی پیمان قریب پناه، حمید عبیری ، سعید اولیائی و آیتم سازی میلاد جباری مولانا شنیده می شود.

رادیو اربعین فعالیت خود را از پنج شنبه 26 مردادماه آغاز و تا انتهای ماه صفر در تاریخ 25 شهریور به كار خود ادامه خواهد داد. این برنامه به صورت 24 ساعته بر روی موج اف ام، ردیف 95.5 مگاهرتز تقدیم شنوندگان می كند.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا