وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به كربلای معلی و زیارت بارگاه نورانی امام حسین (ع) در گفت و گویی اربعین را سرمایه فرهنگی مردم ایران و عرض ارادت به انسانهای كامل دانست.
محمدمهدی اسماعیلی با حضور در كربلای معلی در گفت و گو با رادیو اربعین در پاسخ به این پرسش كه كارهای فرهنگی چقدر میتواند صادركننده فرهنگ عاشورایی باشد، افزود: به عنوان مثال اربعین مهمترین سرمایه فرهنگی مردم ایران محسوب میشود و یكی از موضوعاتی است كه می تواند صادر كننده فرهنگ عاشورایی باشد.
وی گفت: یكی از كاركردهای مهم نهضت امام راحل و انقلاب اسلامی این بود كه خوانشهای دوباره ای از سنتهای مهم اسلامی شیعی به عمل آورده است. زیارت در مكتب اهل بیت (ع) یكی از مهمترین معارف و راههای وصول به حق و عرض ارادت به انسانهای كامل بوده و اینها همگی پیشبرنده هستند.
وزیر فرهنگ تصریح كرد: در دو دهه اخیر توانستیم از موضوع اربعین بازخوانی مجددی داشته باشیم. این بازخوانی را رهبر معظم انقلاب انجام دادند. طلایه دار این مسیر حاج قاسم سلیمانی بودند. این مرد بزرگ توانست كار مهمی را به سرانجام برساند و آن حضور دهها میلیونی مردم در این مسیر نورانی و جاده بهشت نجف به كربلا بود كه امروز شاهد راهپیمایی چند ده میلیون نفر در این مسیر هستیم.
اسماعیلی ادامه داد: امروز عراقیها تنها نیستند. میلیونها ایرانی عاشق و میلیونها مسلمان پیرو مكتب اهل بیت (ع) از همه نقاط دنیا به این راهپیمایی میآیند. اربعین كانون تربیت انسانها و مهمترین سرمایه فرهنگی انقلاب اسلامی برای جذب دلها شده است. این خصلت را مكتب حسینی به ما یاده داده است كه در این مكتب برای ورود به پیشگاه اباعبدالله الحسین (ع) باید از باب العباس (ع) وارد شد.
وی افزود: در رسیدن به مكانها و زمانهایی كه با نام حسین بن علی (ع) گره خورده بیشتر از احساس خوشحالی، حس غمی است كه در دل عاشقان به این مكتب وجود دارد. ما تا به یك زمان مثل تاسوعا و عاشورا یا به یك مكان مقدس مثل كربلا میرسیم، بیش از اینكه از این وصال خوشحال شویم، نگران دوری بعد از آن هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش كه بهترین راه معرفی و شناساندن مكتب امام حسین (ع) به همه جهانیان چیست، دو جمله و حدیث نبوی «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه» و «حسین منی و انا من حسین» را ذكر كرد.
وی گفت: همه وجود پیامبر و دعوت پیامبر در ایثار و شهادت حسین (ع) خلاصه شده است. هر كسی كه وارد این كشتی شود، نجات پیدا میكند. مثل كشتی نوح است. در اربعین تنها كاری كه باید انجام دهیم، این است كه این مسیر دلدادگی را برای همه عشاق و حضور در آن را فراهم كنیم. امیدواریم كه خداوند همیشه ما را در لشگر و كشتی امام حسین (ع) قرار دهد.