برنامه صبحگاهی «سلام آقا جان» رادیو اربعین كه از ابتدای ماه صفر برای مخاطبان خود از تهران تا كربلا ارادت عاشقان حسینی را به گوش ارباب رسانده، حالا در روزهای پایانی ماه صفر، به اجرای ویژه برنامه های خود می پردازد.
كم كم عقربه های ساعت، شش صبح را نشان می دهد ، اینجا استودیو رادیو اربعین ، به وقت كربلا و این روزهای آخر ماه صفر به وقت مشهدالرضا و حرم منور امام رضا(ع) امام مهربانی ها.
داستان ضامن آهو شدنش را بارها و بارها شنیده ام و برای دخترم هزاران بار تعریف كرده ام.ولی انگار این استودیو روزنه ای دارد به سمت امام خوبی ها ، از اینجا هم می توانی به امامت سلام كنی و بدون هیچ اغماضی خواسته ات را بر زبان بیاوری .
بعد از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و آیاتی چند از كلام الله مجید ، صلوات خاصه امام رضا (ع) در استودیوی پخش رادیو اربعین، شنیده می شود. ناخودآگاه دست ادب بر سینه می گذاری و سلامی از روی عشق و عطش بر زبان می آوری. آرم برنامه كه تلفیقی از مداحی دخیل صابر خراسانی است ، پخش می شود :
«به مادرم دكترها آن زمان گفتند:
كه بچه تو به قطع و یقین نمی ماند
و در جواب همه مادرم فقط میگفت:
محب فاطمه بارش زمین نمی ماند
و مادر از همه جا دل برید و رفت حرم
سلامتی مرا خواست از امام رضا
هنوز بر سر ماندن نماندنم شك بود
گذاشت نام مرا مادرم غلام رضا
با نگاهت حتی سنگم بها می گیره
لطفت آقا خشت خامو طلا می گیره
تو بخندی شك ندارم دعام می گیره
ساعت هشت یه مریض تو حرم شفا می گیره
چقدر چادر خود را گرفته بر دندان
برای لمس ضریحت بلند كرده مرا
فدای دستش محكم گره زده به دخیل
كه سالهاست به تو پایبند كرده مرا
هنوز بچه ام آقا نبین پدر شده ام
دلم گرفته هوای دل مرا داری
برای بچه بی مادری كه من باشم
برای یك دل سیر اشك و ناله جا داری
آی امام رضا من همون بچه بازیگوش تو صحنم آقا
زود گذشت ولی بچه ام اینجا واسه اولین دفعه بهم گفت بابا
نا امیدم و تو امید خونواده منی تو این دنیا یا امام رضا
دلم برای زیارت دوباره تنگ شد و
نیامده به زبان حاجت مرا دادی
مرا اسیر خودش كرده غصه دنیا
یكی مرا برساند به صحن آزادی
با اشاره دست رضا شایانی (تهیه كننده)، فاطمه امجدیان می گوید: سلام شاهچراغ ، سلام ضامن آهو ، سلام فاطمه معصومه .
امجدیان پر شور تر از لحظه پیش می گوید: آقا رضا جان سلام ، آقای من سلام ، آبی ترین بهانه دنیای من سلام، سلام شاه خراسان ، سلام طبیب طبیبان ، سلام غریب غریبان .
و رضا شایانی چه قشنگ از مداحی های مناسبتی این ایام استفاده می كند.
امسال به نام من قرعه زده شد
فاطمه امجدیان (گوینده) برنامه صبحگاهی «سلام آقا جان» می گوید: واقعا نمی دانم چطور وارد رادیو اربعین شدم، خدا را شكر كه اجرای حسینیه امسال به نام من قرعه زده شد.
امجدیان مجری جوان برنامه های رادیویی و تلویزیونی می گوید: چند وقت پیش همین برنامه صبحگاهی با اسم «سلام بر امام حسین » با هدف اطلاع رسانی به زائران كربلا و عاشقان امام حسین (ع) پخش می شد و این روزها با نام «سلام آقا جان » با موضوع اطلاع رسانی به زائران امام هشتم (ع) پخش می شود.
امجدیان ادامه می دهد: خیلی مشتاق به حضور در رادیو اربعین بودم . البته من اصولا آدمی نیستم كه دنبال این قضیه باشم كه به كسی سفارش كنم ، كه واسطه شود، در خصوص اینكه من برنامه ای را اجرا كنم ، در روحیه ام هیچ وقت همچین داستانی نبوده؛ هیچ وقت هم نرفته ام پیش یكی از بزرگوان رادیو اربعین كه ببینید من هم خیلی این شبكه را دوست دارم،به نظرم اگر قسمت باشد در این شبكه باشم، حتما حضور من به نحوی اتفاق می افتد.
امجدیان كه خیلی دلی برنامه ها را اجرا می كند ادامه می دهد: در این برنامه صبحگاهی، ما نویسنده نداریم؛ صرفا بحث های محتوایی آن بر عهده من است.از جهت جملاتی كه گفته می شود،اشعار و ابیات و دكلمه ها، حرف های دلی كه اجرا می كنم همه را خودم گردآوری و نویسندگی می كنم.
روز اولی كه می خواستم داخل استودیو رادیو اربعین بروم، از تهیه كننده كسب اجازه كردم و گفتم اگر اجازه بدهید ، این برنامه دلی است . كاملا می خواهم با ارباب، برنامه را به صورت دلی پیش ببرم. در حال حاضر هم خیلی خودمانی با امام رضا (ع) صحبت می كنم ، شعر می خوانم و با كارشناسان برنامه در خصوص امكانات و تسهیلاتی كه در اختیار زائران امام هشتم (ع) قرار می گیرد ، گفت و گو می كنم.
این برنامه به زندگی من بركت داده است
قبل از اینكه وارد استودیو بشوم ، زیارت عاشورا می خوانم. با تجدید وضو وارد استودیو می شوم در حقیقت بركتی كه در همه روزهای اجرا به زندگی من اضافه شده قابل وصف نیست. توان مضاعفی در خصوص همه كارها به من داده می شود و صبحی كه با سلام به امام حسین آغاز می شود ، به شدت متنوع است، به شدت رنگ و لعاب امام حسینی می گیرد و همه این ها باعث می شود آن طور كه باید و شاید آن حال خوبی را كه اسم پر بركت امام حسین (ع) به هر كسی می تواند منتقل كند،من هم دریافتش كنم.
اتمسفر رادیو اربعین
امجدیان ادامه می دهد: روزهای اول كه وارد استودیوی رادیو اربعین شدم، باورم نمی شد كه چنین اتمسفری داشته باشد، چنین حال خوبی را منتقل كند؛ بعد رفته رفته متوجه شدم كه ذره ذره حال خوبی كه در همه این روزها دارم فقط به واسطه پشت میكروفون نشستن در شبكه رادیویی اربعین هست.
حضور در رادیو اربعین ،حس خوب همكلامی و هم صحبتی با امام حسین (ع) را خوب به من منتقل كرده،خیلی باعث افتخار من بود اولین میكروفون رادیو اربعین سال 1402 را من در اختیار داشتم و اولین كلامی كه از رادیو اربعین روی آنتن رفت ،صحبتهای من بود و اعلام اینكه آغاز رادیو اربعین را داریم و یك برنامه دو ساعته را من اجرا كردم به اتفاق آقای عباس پیری تهیه كننده برنامه كه فوق العاده بودند.
برنامه صبحگاهی را آقای شایانی تهیه می كنند،هماهنگی خانم پورمند هستند، ارتباطات هم آقای رضایی پور و این جمع واقعا همدل هستند. بسیاری از اوقات پیش آمده كه من داخل استودیو صحبت می كنم ،آن طرف استودیو و در اتاق فرمان همه گریه می كنند،یعنی به معنای واقعی اینجا حسینیه است و خدا را شكر كه اجرای این حسینیه امسال به نام من قرعه زده شد و من توانستم رزقی در كنار همكاران داشته باشم.
تو عزتم دادی
فاطمه امجدیان، دانشجوی دكترای روانشناسی تربیتی از سال 96 اجرای برنامه های رادیویی را با فرهنگ و جوان شروع كرده و در كنار آن با حضور درشبكه های تلویزیونی همچون شبكه امید و شبكه سه هم فعالیت داشته است و در حال حاضر در شبكه سلامت برنامه تخصصی و روان شناسی اجرا می كند.
امجدیان می گوید: شعری را برای دوستان رادیو اربعینی ام همیشه انتهای برنامه هایی كه اجرا می كنم ،می خوانم: « دوباره مثل همیشه خجالتم دادی، برای عرض ارادت لیاقتم دادی، تعجبم تو كجا و حقیر ساده كجا؟همیشه گفته ام آقا تو عزتم دادی!»
هر بار كه به سامانه پیامكی مردم نگاه می كنم ، متوجه می شوم ، همچنان مردم ارتباطشان را با این رادیو حفظ كرده اند و صحبت ها و دلنوشته هایشان را برای امام رضا (ع) با عوامل برنامه در میان می گذارند.
خادم امام حسین(ع)
رضا شایانی (تهیه كننده)، می گوید: سالیان سال است كه این افتخار نصیبم شده از همان سال اول راه اندازی رادیو اربعین، تا الان وظیفه این كار را داشته باشم كه صدای گویندگان، مردم و مسئولانی كه پاسخگوی سوالات مردم و نیازهای زائرین هستند را به بهترین شكل روی آنتن بفرستم .
شایانی ادامه می دهد: در این برنامه با استانداری خراسان، اورژانس، راهداری ارتباط برقرار می كنیم و آن ها در خصوص خدماتی كه به زائران امام رضا (ع) ارائه می دهند، صحبت می كنند.
تهیه كننده برنامه با اشاره به قراری كه با مخاطبان این شبكه رادیویی دارد ، می گوید: هر روز ساعت 7 صبح به امام حسین (ع) سلام می كنیم و پیام های مردمی و چند مداحی از امام حسین (ع) پخش می كنیم.
شایانی خاطر نشان می كند: ساعت 7:30 صبح هم با حجت الاسلام مسلم هوشنگی، كارشناس مسئول مراسم حرم مطهر رضوی كه در صحن های حرم امام رضا (ع) حضور دارند، ارتباط تلفنی برقرار كرده و ایشان ضمن دادن سلام به آقایمان امام رضا (ع) به نیابت همه مردم كشورمان، در خصوص برنامه های حرم رضوی صحبت می كنند.
رضا شایانی تهیه كننده برنامه ادامه می دهد: نه تنها تهیه كنندگی بلكه هر كسی كه در رادیو اربعین بخواهد كار كند ، به مانند كسی كه برای پیاده روی و یا حضور در هیات، از طرف خود امام حسین(ع) دعوت می شود، او نیز برای خادمی این دستگاه باید دعوت شود و با عشق و اخلاص كار كند و برای این دستگاه سنگ تمام بگذارد. من هم همین كار را دارم انجام می دهم و كار تهیه كنندگی و اطلاع رسانی به مردم را سعی می كنم به نحو احسن انجام بدهم چون كه خادم امام حسین هستیم.
حس و حال این كار واقعا گفتنی نیست اصلا حس و حال عجیب و غریبی است كه لااقل در این هشت، نه سال تا الان نتوانستم آن را توصیف كنم.
آشنایی مخاطبان با سبك زندگی ائمه اطهار(ع)
در فرصتی كه ایجاد می شود ، حامد قزلو مدیر طرح و برنامه ریزی رادیو اربعین می گوید: در روزهای پایانی ماه صفر، تدابیری اندیشیده شده است تا مخاطبان این شبكه رادیویی هر چه بیشتر با سبك زندگی حضرت رسول اكرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) آشنا شوند.
مدیر طرح و برنامه ریزی رادیو اربعین ادامه می دهد : در روزهای پایانی ماه صفر، مداحی های مربوط به شهادت امام رضا (ع) و امام حسن مجتبی (ع) و رحلت حضرت پیامبر (ص) پخش می شود.
همچنین پخش سخنرانی هایی از مقام معظم رهبری، حجت الاسلام عالی، حجت الاسلام ماندگاری، شیخ حسین انصاریان، حجت الاسلام رفیعی، استاد رحیم پورازغدی و صحبت درباره زندگی سراسر خیر و بركت حضرت رسول (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) از اقدامات این شبكه رادیویی در روزهای پایانی ماه صفر است.
قزلو ادامه می دهد: ارتباط با استانداران مسیر طریق الرضا (ع) و مسیرهای منتهی به مشهد مقدس تا روز شهادت امام رضا (ع)، ارتباط مستمر با گزارشگران حاضر در مسیر پیاده روی تا مشهد مقدس، پخش گزارش هایی از حرم مطهر امام رضا (ع) به صورت روتین و در ساعت مقرر، پخش سخنرانی هایی از سبك زندگی امام حسن مجتبی (ع) ، تاكید بر وجهه كریمانه امام حسن (ع) و ترویج این اخلاق حسنه در جامعه از طریق تعامل با مخاطبان بخشی از فعالیت رادیو اربعین در این ایام است.
نذر دارم
حمیده پورمند كه چند سالی است نذر دارد كه در رادیو اربعین در بخش هماهنگی فعالیت كند، می گوید: فقط این بیست روز را برای رادیو اربعین به استودیوی پخش می آیم و كارهای هماهنگی و ارتباطات را انجام می دهم و در خدمت بچه های رادیو اربعین هستم.
او ادامه می دهد: من سال های قبل در رادیو فعالیت داشتم و در شبكه رادیویی گفت و گو مشغول به كار بودم. یك سالی هم آمدم در رادیو اربعین فعالیت كردم و گفتم : هر چه كه دریافتی ام است ، نذرامام حسین (ع) است. از همان سال اولی كه رادیو اربعین افتتاح شده ، این افتخار نصیب بنده شده كه با دوستان همراه باشم و خدا را شاكرم كه تا این لحظه این همراهی ادامه داشته است.
پورمند می گوید: با تمام وجود و عشقی كه به امام حسین (ع) دارم ، به استودیوی پخش رادیو اربعین می آیم و هیچ ذهنیت دیگری وجود ندارد. اینجا صرفا به نیت امام مهربانی می آیم كه نوكری ایشان را بكنم و اگر كاری از دستم بر بیاید انجام بدهم.
مسابقه بزرگ خاطره نگاری اربعین
در حالی استودیوی پخش رادیو اربعین را ترك می كنم كه صدای امجدیان (گوینده)از پشت میكروفون شنیده می شود؛ او می گوید: شما همراهان و مخاطبان حسینی این شبكه رادیویی می توانید با صدای خودتان خاطره ای حداكثر 3 دقیقه ای از سفر اربعین امسال یا سالهای قبل برای ما ارسال كنید. از بین همه خاطره های دریافتی، به قید قرعه به 8 نفر در سالروز شهادت امام هشتم، حضرت رضا (ع) جوایزی به رسم یادبود اهدا می شود.ضمن اینكه خاطره های دریافتی از رادیو اربعین ، پخش می شود.
علاقمندان می توانند خاطره های خود را از طریق پیام رسان های بله و ایتا به شماره 09358300955 ارسال كنند.
برنامه صبحگاهی «سلام آقا جان» رادیو اربعین تا پایان ماه صفر از ساعت 6 تا 8 صبح از كربلا معلی FM فركانس 90.9 ،نجف اشرف FM فركانس 90.5، و تهران FM فركانس 95.5 از رادیو اربعین شنیده می شود.