مجتبی خالدی گفت: كارشناسان بهداشت محیط آموزش های لازم را برای موكب داران و فعالان در امر تهیه و توزیع غذا ارائه داده اند.
مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس كشور در گفتگو با رادیو اربعین با اظهار به اینكه كمیته بهداشت و درمان توسط ستاد مركزی اربعین برعهده وزارت بهداشت قرار داده شده، تصریح كرد: به جهت اینكه بحث سلامتی زائرین جدی است و وزارت بهداشت یكی از اولویت های كاری اش برای زائران اربعین حسینی است، سلسله جلساتی تشكیل شد و تمهیدات در چهار مرز چزابه، شلمچه، مهران و خسروی دیده شده است.
وی در خصوص خدمات اورژانس به زائران در این مرزها گفت: تا این لحظه مرز خسروی باز نشده علی رغم اینكه همه امكانات، هم در نقطه صفر مرزی و هم از مرز خسروی تا خود كرمانشاه تمهیداتی اندیشیده شده ولی همچنان منتظر هستند تا طرف عراقی اجازه خروج زائرین را از این مرز بدهد و بقیه اقدامات انجام شود. ولی در بقیه مرزهای دیگر مخصوصا مرز شلمچه و مهران و همین طور چزابه در حال خروج زائرین هستیم و اقدامات بهداشتی درمانی ما برای همه زائرین برپاست.
سخنگوی اورژانس كشور ادامه داد: تا این لحظه 800 دستگاه آمبولانس پیش بیمارستانی، 41 درمانگاه صحرایی و پنج فروند بالگرد در نقاط صفر مرزی بعلاوه هم بیمارستان های خود شهرهای نزدیك به نقاط صفر مرزی كه محل خروج زائرین است و هم بیمارستان های تخصصی دانشگاه های علوم پزشكی ایلام، آبادان، اهواز و كرمانشاه در حال ارائه خدمات هستند. كم و كسری هایی در خصوص تعداد متخصصین در هر چهار مرز عنوان شده بود به همین جهت بلافاصله از سایر بیمارستان های علوم پزشكی در خواست نیرو شد و همه این عزیزان به محل های خدمت تعیین شده شان رفته اند.
وی با یادآوری دو حادثه دلخراش برای زائران ایرانی در عراق، گفت: غیر از دو حادثه ای كه در كشور عراق اتفاق افتاد و هم دو حادثه ترافیكی خوشبختانه مورد جدی تا این لحظه برای زائرین گزارش نشده است. در آن دو حادثه هم در یكی از حادثه ها فقط دو مصدوم به مراكز درمانی انتقال پیدا كردند ولی در حادثه دوم، چهار نفر از هم وطنان ما فوت كردند.
خالدی با اشاره به زائرینی كه با خودروی شخصی خود قصد تردد به نقاط صفر مرزی را دراند، توصیه كرد: از این افراد خواهش می كنم حدالمقدور زمان سفر را در روز انتخاب كنند و مسیرهایی را انتخاب كنند كه عموما جاده های اصلی باشد و هرجایی هم كه اتفاقی پیش آمد با شماره سه رقمی 115 مورد حادثه را عنوان كنند تا بقیه اقدامات لازم در این خصوص برایشان انجام شود.
وی به شرایط جوی و گرد و غبار حاكم بر مرز و عراق اشاره كرد و اظهار داشت: با توجه به اینكه شرایط گرد و غبار از مرز مهران و بعضی از شهرهای طرف عراقی گزارش شده، یك مقداری گرد و غبار می تواند برای كسانی كه بیماری های زمینه ای تنفسی را داشته باشند باعث حمله های حاد آسم و موارد این چنینی شود، خواهش می كنم زائرین حتما ماسك استفاده كنند و در غیر اینصورت یا به مراكز بهداشتی درمانی مراجعه كنند و یا از چفیه های خود به عنوان ماسك استفاده كنند و مصرف مایعات می تواند كمك كننده باشد.
وی در خصوص موارد بهداشتی خاطر نشان كرد: نگرانی در بحث های بهداشتی مخصوصا تهیه و توزیع غذا مطرح بود كه سلسله جلساتی در این زمینه انجام شد و كارشناسان بهداشت محیط ما هم برای موكب داران و هم برای كسانی كه تهیه و توزیع غذا را عموما بر عهده دارند این آموزش ها داده شد.
سخنگوی اورژانس كشور افزود: تعداد 50 نفر از كارشناسان بهداشت محیط به كشور عراق اعزام شدند تا بر موكب ها و تهیه و توزیع غذا نظارت كنند.