آیت الله سید احمد خاتمی اظهار داشت: عهد اختصاصی سالار شهیدان با خداوند دفاع از دین خدا بود. ایشان به این عهد خصوصی وفا كرد و در غربت دین به دفاع از دین آمد و بهترین سرمایه هایش را در راه خدا داد.
آیت الله سید احمد خاتمی در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین پیاده روی اربعین را از سنت هایی برشمرد كه امامان بر آن اصرار فراوان داشتند، گفت: مرحوم حاج آقا بزرگ تهرانی می گوید، مراسم پیاده روی در عصر مرجعیت شیخ انصاری، دو قرن قبل با شكوه تمام رواج داشت بعد از وی كم كم به فراموشی سپرده شد و عملی كم ارزش تلقی گردید به طوریكه به طبقه فقرا و نیازمندان اختصاص یافت. محدث نامدار میرزای نوری این مراسم را در میان مردم رونق بخشید.
وی یادآور شد: مرحوم آیت الله العظمی شاهرودی می گویند «چهل سفر با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) مشرف شدند و وقتی هم كه مراسم تمام می شد بیشتر زائران كربلا سوار وسیله نقلیه می شدند و به نجف بر می گشتند اما آیت الله شاهرودی در بازگشت هم پیاده به نجف بر می گشت». سید آزادگان حجت الاسلام سید علی اكبر ابوترابی در خاطراتش می گوید «در دوران طلبگی در شهر نجف بیش از 100 مرتبه این مسیر را پیاده به عشق زیارت امام حسین طی كردم».
امام جمعه تهران با اشاره به كسانی كه در پیاده روی اربعین شركت كرده اند، بیان كرد: این سنت الهی كه شما دارید، سنتی كاملا ریشه دار و اساسی است و هر گامی كه پیاده می روید در روایت است خداوند هزار گناه را می برد و هزار حسنه بر حسنات شما می افزاید.
وی با بیان اینكه سیدالشهدا با خدا یك عهد عمومی و یك عهد خصوصی داشت، گفت: در فرازی از زیارت اربعین است «اَشهدُ اَنّكَ وَفَیتَ بِعَهدِ اللهِ و جاهَدتَ فی سَبیلهِ حَتّی اَتاكَ الیَقینُ.، حسین جام شهادت می دهم كه تو به عهد خودت با خدا وفا كردی و با تمام توانت در عمرت جهاد در راه خدا داشتی تا به شهادت رسیدی.
آیت الله خاتمی عهد عمومی امام حسین (ع) با خداوند را همان عهدی مطرح كرد كه همه انسان ها در عالم ذر با زبان فطرت مان با خدا داشته ایم و ابراز داشت: با شما عهد نكردم كه بنده شیطان نباشید كه دشمن آشكار شماست و فقط بنده خدا باشید. این عهد را همه ما با خدا داریم، سالار شهیدان با تمام وجودش به این عهد وفا كرد، بنده خدا به معنای دقیق كلمه. این عهد را همه با خدا داریم و ان شاالله همه عاشقان و زائران ابی عبدالله تصمیم بگیرند به این عهد وفا كنند. تا جایی كه در توان خود دارند بنده خدا باشند آنچه كه خدا می گوید بگویند چشم.
وی به عهد اختصاصی سالار شهیدان با خداوند اشاره كرد و عنوان داشت: عهد اختصاصی سالار شهیدان با خداوند دفاع از دین خدا بود. ایشان به این عهد خصوصی وفا كرد و در غربت دین به دفاع از دین آمد خودشان فرمودند« وَعَلَی الاِْسْلامِ اَلسَّلامُ اِذْ قَدْ بُلِیَتِ الاُْمَّهُ بِراع مِثْلَ یَزیدَ» بر فاتحه اسلام خوانده می شود اگر یزید حكومتش گسترده شود. سالار شهیدان با تمام هستی اش به این عهدش وفا كرد و بهترین سرمایه هایش را در راه خدا داد.
امام جمعه تهران متذكر شد: امروز ما هم موظف به همین وفای به عهد سالار شهیدان هستیم. بعد از قرن ها پرچم اسلام، پرچم الله اكبر در این كشور حسین بن علی به احتزاز درآمده و همه ما موظفیم با تمام وجودمان این پرچم را در احتزاز نگه داریم كه این پرچم، پرچم سالار شهیدان ابی عبدالله الحسن (ع) است.آانچنان كه سالار شهیدان ایستاد و مقاومت كرد و با همه هستی اش این پرچم را در احتزاز نگه داشت اینك كه به بركت خون شهیدان بار دیگر این پرچم در گوشه ای از جهان به نام ایران اسلامی به حتزاز در آمده موظفیم به عهدمان با خدا وفا كنیم و رهرو راه سالار شهیدان باشیم.