صدای جمهوری اسلامی ایران

حجت الاسلام و المسلمین رضایی گفت: مهر، تسبیح ، پرچم و كتاب دعایی كه داخل موكب است و بانیانش برای استفاده در آنجا گذاشته اند را نمی توانیم از آنجا بیرون بیاوریم و اگر بیرون بیاوریم، باید به همانجا برگردانیم. در حرم هم همین گونه است.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی در گفتگو با رادیو اربعین با اشاره به معنای زیارت گفت: زیارت این است كه انسان در نزد امام معصوم حضور پیدا كند و اعلام وفاداری و بیعت نماید و اینكه امام را الگو و سرمشق زندگی خودش قرار دهد و به نحوی خودش را در آینه ان امام ببیند، مقایسه ای كند كه ان امام بزرگوار چگونه زندگی كرد، چه اهدافی داشت، چه سیره ای داشت و من كجای كار هستم. اصل زیارت این است كه ما در انجا حاضر شویم.

وی با بیان اینكه این راهپیمایی و خود حضور در كربلا، موضوعیت دارد، در خصوص زیارت حضرت ابا عبدالحسین (ع) اظهار داشت: وقتی كربلا رفتیم اگر خلوت بود خیلی خوب است كه وارد حرم شویم، برویم بالای سر و زیارت كنیم اما وقتی ازدحام و شلوغ است هم خودم به زحمت می افتم و هم دیگران را به زحمت می اندازم، اشكالی ندارد ما بیرون از حرم در گوشه ای بایستیم زیارت نامه ای را می خوانیم و قطعا روح ملكوتی امام حسین (ع) دارد همه را می بیند و همه افرادی كه وارد كربلا می شوند، ان شاالله جزو زوار امام حسین (ع) حساب می شوند.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی برداشتن هروسیله ای از موكب ها و حرم ها را در صورت عمومی بودن آنها، غیر مجاز دانست و تصریح كرد: این ایام مرسوم است كه مردم نذر زیاد دارند و انفاق می كنند و فراخورشان یكی مهر پخش می كند، یكی تسبیح و یكی كتاب دعا، ولی آن مهر، تسبیح ، پرچم و كتاب دعایی كه داخل موكب است و بانیانش برای استفاده در آنجا گذاشته اند را نمی توانیم از آنجا بیرون بیاوریم و اگر بیرون بیاوریم حتی اشتباها این كار را انجام داده باشیم، باید به همانجا برگردانیم.

وی متذكر شد: حتی اگر شك كنیم كه آیا مجازیم اینها را با خودمان ببریم یا خیر، باز حق بردن نداریم. در حرم هم همین گونه است. گاهی مردم پارچه سبزی را در حرم قرار می دهند یا وسایلی را برای حرم قرار می دهند، زمانی هست كه متولی حرم، اینها را جمع اوری می كند و با اجازه ای كه دارد اینها را تقسیم می كند و گاهی مسئولین حرم یا مسئولین موكب ها چیزی را در اختیار انسان گذاشتند، مشكلی ندارد و الا باید از هر وسیله ای در همان جهت خاص و در همان مكانی كه قرار دارند، استفاده كنیم.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی یاد آور شد: همچنین فرض كنید آبی را برای نوشیدن قرار داده اند، ما نمی توانیم با این آب وضو بگیریم یا پتویی را در موكبی گذاشته اند تا از آن استفاده كنند، ما نمی توانیم این پتو را ببریم حتی در جایی دیگر قرار دهیم ما به این گونه كارها مجاز نیستیم.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا