صدای جمهوری اسلامی ایران

رئیس مركز بهداشت استان سیستان و بلوچستان با بیان اینكه خدماتی كه در میرجاوه انجام می شود، طیف وسیعی از خدمات را در بر دارد، عنوان كرد: قدم اول، توجه به حفظ و ارتقای سلامت عزیزانی است كه به عنوان زائر اربعین وارد می شوند.

دكتر سید مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی زاهدان و رئیس مركز بهداشت استان سیستان و بلوچستان در گفتگوی تلفنی با رادیو اربعین با اشاره به اینكه زوار پاكستانی از مرز میرجاوه به ایران وارد می شوند، گفت: در نقطه صفر مرزی میرجاوه همكاران ما با توجه به تجربه ای كه طی سال های گذشته داشتند، برنامه ریزی های لازم را انجام می دهند.

وی با بیان اینكه خدماتی كه در میرجاوه انجام می شود، طیف وسیعی از خدمات را در بر دارد، عنوان كرد: قدم اول، توجه به حفظ و ارتقای سلامت عزیزانی است كه به عنوان زائر اربعین وارد می شوند، بطوریكه در ابتدا بحث بررسی از نظر بیماری هایی كه در منطقه شایع است را داریم. ما در منطقه ای هستیم كه بیماری مالاریا شیوع دارد گرچه ما در استان نداریم ولی در كشور پاكستان شیوع دارد به همین دلیل تمامی زائرینی كه به كشور جمهوری اسلامی ایران وارد می شوند، از نظر مالاریا بررسی می شوند و درمان هم از همان نقطه شروع می شود. تیم های تشخیص سریع مالاریا را داریم و تا كنون دو مورد مثبت مالاریا گزارش، شناسایی و درمان شده است.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی زاهدان افزود: با توجه به اینكه كماكان در دو كشور افغانستان و پاكستان كه در همسایگی ما هستند، بحث فلج اطفال را داریم، تمامی زائرینی كه تشریف می آورند از ما قطره خوراكی فلج اطفال را دریافت می كنند.

وی با تاكید بر اینكه زائران خارجی از نظر بیماری های منتقل از طریق آب و غذا، نیز مراقبت می شوند، گفت: تمام این مراقبت ها برنامه ریزی شده است و خوشبختانه از ابتدای این برنامه تاكنون، بیش از 44 هزار زائر را داشتیم كه وارد شدند و خدمات را دریافت كردند.

طباطبایی افزود: علاوه بر خدمات بهداشتی بحث نظارت بر بهداشت آب، مواد غذایی، سم پاشی و گندزدایی محوطه ای است كه این عزیزان بصورت موقت در آنجا اسكان خواهند داشت در پایانه مرزی میرجاوه كه این برنامه هم انجام می شود.

وی با اظهار به اینكه امسال برای اولین بار علاوه بر خدمات پزشكی كه داریم، خدمات دندانپزشكی و مامایی نیز ارائه می دهیم، بیان كرد: در مرز، پزشك و دارو مستقر است و خدمات شبانه روزی دارند ارائه می دهند كه باز جا دارد از بهداری جنوب شرق سپاه و همچنین عزیزانمان در نیروی انتظامی كه در كنار ما برای ارائه خدمات بودند، تشكر كنم. ما برای اولین بار واحد دندانپزشكی را برای ارائه خدمات دندانپزشكی مستقر كردیم و همچنین یك واحد مامایی مستقل هم در آنجا استقرار پیدا كرده و دارد خدمات را ارائه می دهد.

رئیس مركز بهداشت استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: عزیزان ما در فوریت های 115 هم به صورت شبانه روزی دارند خدمات را ارائه می دهند و علاوه بر این ما بیمارستان شهر میرجاوه و بیمارستان های شهر زاهدان بخصوص بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) كه بیمارستان فوق تخصصی است، بیمارستان خاتم الانبیا (ص) كه مركز تروما دانشگاه است و بیمارستان بوعلی كه بیمارستان تخصصی عفونی است و همچنین بیمارستان نبی اكرم كه بیمارستان وابسته به سپاه پاسداران است، آمادگی پذیرش بیماران احتمالی را دارند و خوشبختانه خدمات خوبی تا این لحظه به عزیزان ارائه شده است.

وی با ذكر اینكه علاوه بر نقطه صفر مرزی در شهر زاهدان، زائرسرای امام رضا (ع) برای اقامت زوار پاكستانی تدارك دیده شده، گفت: به همین شكل خدمات در این زائر سرا وجود دارد و بحث خدمات اورژانس سرپایی، ویزیت پزشك، بستری موقت، استقرار آمبولانس ها را داریم و نظارت بر آشپزخانه، بهداشت آب، مواد غذایی، گند زدایی، بهاشت محیط جزو برنامه هایی است كه در حال حاضر دارد انجام می شود.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا