رئیس ستاد مركزی اربعین حسینی با اعلام اینكه بطور متوسط هرساعت 10 هزار نفر از مرز مهران وارد كشور می شود، گفت: زواری كه برای بازگشت عجله ندارند، امروز و فردا در خاك عراق توقف كنند.
حسین ذوالفقاری در ارتباط زنده با رادیو اربعین اظهار كرد: «از دیروز غروب ورود زائران افزایش قابل توجه یافته و از ساعت 24 دیشب تا امروز 110 هزار نفر از مرز مهران وارد كشور شدند.»
وی با اعلام اینكه بطور متوسط هر ساعت 10 هزار نفر از مرز مهران وارد كشور می شود، گفت: «روز گذشته با به همكاران راهداری اعلام كردیم اعزام اتوبوس ها را به مرز مهران افزایش دهند و تا كنون كمبود اتوبوس نداشتیم.»
ذوالفقاری ادامه داد: «امروز صبح از ساعت 2 نیمه شب بی نظمی هایی را شاهد بودیم و برخی اتوبوس ها در سوار و حركت داد مسافران تعلل می كردند و یكسری بی نظمی ترافیكی نیز وجود داشت.»
دبیر ستاد مركزی اربعین حسینی خاطرنشان كرد: «بلافاصله شورای تامین با حضور استاندار و اعضای ستاد تشكیل و تدابیری اندیشیده شد و طبق آخرین اخباری كه لحظاتی پیش دریافت كردم، مشكلات بر طرف شده است.»
ذوالفقاری گفت: «رانندگان توسط همكاران نیروی انتظامی به داخل پاركینگ هدایت می شوند و [درپی اقدامات برخی] افراد كه بدنبال اجحاف در حق مسافرین بودند، دادستانی و تعزیرات در منطقه تشكیل شد.»
وی افزود: «تقویت گیت ها صورت گرفته و وضعیت تقریبا روان است اما همچنان با ورود سنگین از مرز مهران مواجه هستیم.»
ذوالفقاری در مصاحبه با رادیو اربعین خاطرنشان ساخت: «بارها اعلا كردیم با توجه به زیر ساخت در مرزهای جنوبی كشور، [زوار از این دو مرز وارد كشور شوند] ولی باز شاهد هستیم بیشتر زائرین از مرز چزابه وارد شدند.»
وی گفت: «در مسیر پل امام علی-ع- در نجف نیز تعدادی از زائران مشكلاتی داشتند و نهایتا طی هماهنگی با سفیر ایران مشكل بر طرف و به داخل مرزهای كشور انتقال پیدا كردند.»
ذوالفقاری ادامه داد: «به زائرانی كه هنوز در خاك عراق هستند تاكید داریم اگر تعجیل دارند، حتی المقدور مرزهای جنوبی را انتخاب كنند؛ امروز فشار روی مرز مهران سنگین است و حداقل 45 درصد زوار باید با اتوبوس های بین شهری به موطن خود انتقال پیدا كنند.»
رئیس ستاد مركزی اربعین حسینی خاطرنشان كرد: «همكاران ما 80 درصد اتوبوس های بین شهری را به مرزها اختصاص دادند ولی با این روند ورود، ممكن است ناوگان در یك مسیر جواب ندهد.»
ذوالفقاری گفت: «زواری كه برای بازگشت عجله ندارند، امروز و فردا در خاك عراق توقف كنند و به زیارت ادامه دهند و در روزهای بعد كه مرز خلوت تر است، به بازگشت خود ادامه دهند.»
وی افزود: «در ستاد مركزی و سازمان راهداری از دیشب در حال آماده باش هستیم و یكی از راه هایی كه [به وضع موجود] كمك می كند، همكاری زوار است.»
ذوالفقاری در پایان مصاحبه خود با رادیو اربعین گفت: «مرز مهران كشش محدودی دارد و تلاش می شود مشكلی پیش نیاید و امیدواریم با همكاری مردم و همراهی رانندگان اتوبوس و تلاش همه دستگاه ها كه در مرز مهران مستقر هستند، انتقال زائران را به سلامت انجام دهیم.»