رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی كشور در رادیو اربعین مهم ترین توصیه های ایمنی را در خصوص سفر به كربلا تشریح كرد.
سرهنگ شهاب امینی در مصاحبه با رادیو اربعین اظهار داشت: پلیس آگاهی كشور در كنار سایر دستگاه ها و پلیسهای تخصصی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران از ماه ها قبل برنامه ریزی دقیقی انجام داده تا زائران سفر خوبی را تجربه كنند.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی كشور با اشاره به اینكه از ابتدای محرم تا پایان صفر نیازی به اخذ روادید نیست گفت: حداكثر زمان حضور در كشور عراق یك ماه تعیین شده اما بدین معنا نیست كه نیازی به همراه داشتن گذرنامه نباشد.
وی با تأكید بر اینكه داشتن گذرنامه الزامی است افزود: پلیس از خروج افراد فاقد گذرنامه از كشور جلوگیری خواهد كرد.
سرهنگ امینی درخصوص مهلت گذرنامه برای خروج از كشور اینطور توضیح داد: نیروی انتظامی با توجه به افزایش مراجعات به سامانه سماح و مراكز پلیس +10 گذرنامه های زیارتی یك ماهه منتشر می كند و در اختیار زائران حسینی قرار می دهد اما گذرنامه در سفرهای غیر اربعین معمولا باید شش ماه اعتبار داشته باشدكه البته این مدت برای پیاده روی اربعین به یك ماه تقلیل داده شده است.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی كشور با اشاره به تاكید سازمان حج و زیارت مبنی بر الزامی بودن ثبت نام در سامانه سماح گفت: توصیه ما به زائران این است كه فقط در سایت های مجاز ثبت نام كنند و از ثبت نام در سایر سایت ها، كه تقلبی اند خودداری كنند.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال كه امنیت زائران در خاك عراق بر عهده چه كسی است؟ گفت: مسئولان سیاسی و امنیتی كشور تدابیر ویژه ای در خاك عراق اندیشیده اند و طبیعتاً پلیس عراق امنیت زائران را بر عهده دارد و اقدامات و هماهنگی های خوبی هم صورت گرفته است.
وی اضافه كرد: امنیت درون مرزها نیز بر عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است و پلیس آگاهی نیز به صورت محسوس و نامحسوس در خدمت زائران است.
سرهنگ امینی همچنین در پاسخ به این سوال كه چرا برای تمدید گذرنامه مجدداً هزینه صدور گذرنامه دریافت می شود؟ گفت: این موضوع باید از پلیس گذرنامه پیگیری شود اما به طور كلی زائران باید ضوابط را مد نظر قرار دهند.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی كشور درخصوص اختصاص ارز به زائران و نحوه تهیه آن اینطور توضیح داد: طبق اعلام بانك مركزی زائران قبل از عزیمت به عراق، ارز مورد نیاز خود را تهیه كنند، پلیس آگاهی نیز به زائران تأكید دارد كه ارز مورد نیاز خود را حتما از بانك ها و صرافی های مجاز تهیه و از خرید و فروش ارز به ویژه در مناطق مرزی خودداری كنند.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش كه پاسپورت های گروه ها در هنگام خروج از مرز باید در دست چه كسی باشد؟ گفت: هر گذرنامه هنگام خروج از مرز باید در دست شخص زائر باشد و كنترل مرزی به صورت تك تك صورت می گیرد.
سرهنگ امینی همچنین در پاسخ به این سوال كه اگر گذرنامه در حین سفر (ایران یا عراق) دچار مشكل شد و به سرقت رفت تكلیف چیست؟ اظهار داشت: زائران حتما از گذرنامه خود عكس تهیه كنند و در گوشی همراه داشته باشند تا در صورت گم شدن گذرنامه به پلیس كشور عراق مراجعه كنند. شماره و آدرس كنسولگری جمهوری اسلامی ایران در كربلا و نجف و سایر شهرها را نیز باید به همراه داشته باشند.
وی در رابطه با توصیه های ایمنی برای پیاده روی اربعین عنوان كرد: با توجه به ازدحام جمعیت در مسیر پیاده روی اربعین احتمال گم شدن افراد به ویژه خردسالان و كهنسالان وجود دارد، لذا به زائران توصیه می شود حتی الامكان به صورت گروهی سفر كنند. قبل از شروع حركت همه اعضای گروه و خانواده را توجیه و در كنار هم حركت كنند.
وی با تأكید بر اینكه زائران از همراه داشتن اشیای قیمتی مانند طلا و جواهر بپرهیزند گفت: زائران به هیچ وجه كارت ملی، شناسنامه و سایر مدارك را با خود نبرند.
سرهنگ امینی با اشاره به استقرار ستاد گمشدگان در نجف، كربلا و مسیر پیاده روی و جمعیت هلال احمر گفت: توصیه می شود سرپرست گروه شماره تلفن و مشخصات خود را در جیب كودكان قرار دهند اما زائران در صورت گم شدن می توانند به این مراكز مراجعه كرده و كمك های لازم را از پلیس دریافت نمایند.
رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی كشور تأكید كرد: زائران به تبلیغات دروغین در سایتها و شبكه های مجازی مبنی بر سفر به كشور عراق در زمان اربعین حسینی با شرایط آسان توجه نكنند و فقط اطلاعیه های سازمان حج و زیارت و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را ملاك عمل قرار دهند.
وی همچنین با تأكید براینكه زائران در نگهداری اسناد هویتی و مسافرتی خود و پول نقد دقت لازم را داشته باشند افزود: زائران اسناد هویتی خود را به افراد غیرمسئول تحویل ندهند، علاوه براین خواهران از سفر انفرادی بپرهیزند و در قالب كاروان های مجاز و در صورت امكان با خانواده مشرف شوند.