صدای جمهوری اسلامی ایران

رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین در رادیو اربعین اعلام كرد: زائران باید توجه كنند سفر اربعین یك سفر رایگان نیست و در قبال خدماتی كه ارائه می شود باید هزینه پرداخت كنند.

حجت‌الاسلام احمدی رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین با اشاره به اینكه به دلیل حذف روادید پیش‌بینی می‌شود كه زائران اربعین امسال افزایش قابل توجهی داشته باشند، گفت: زیرساخت‌های عراق آماده پذیرش این تعداد زائر نیست و نمی‌توان از عراق انتظار داشت كه حمل و نقل رایگان در اختیار زائران قرار دهد و به طور حتم در كشور عراق از زائران برای خدمات حمل و نقل مبالغی دریافت می شود.

رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین گفت: بخش پژوهش كمیته فرهنگی اربعین همه مسائل مرتبط با افزایش زائران اربعین تا سه و نیم میلیون نفر و تبعات آن را بررسی و به ستاد مركزی اربعین ارائه كرده است. همچنین پیشنهادهایی برای كاهش مشكلات و راهكارهای اجرایی در خصوص همین مسئله ارائه شده است.

وی به برخی آسیب های احتمالی در اربعین اشاره كرد و گفت: بخشی از جمعیت برای اولین بار عازم اربعین می‌شوند و با شرایط آشنایی ندارند و از آنجایی كه طی سال‌های اخیر شاهد افزایش توقعات زائران و ترویج این تفكر كه اربعین سفری رایگان است بوده‌ایم، باید زائران را برای مواجه شدن با كمبود امكانات آماده كنیم از طرفی باید زائران بدانند در كشور عراق چیزی تخت عنوان رزرو وجود ندارد و اگر خدمتی در لحظه انجام شد باید تشكر كنند و تكریم طرف عراقی از نشانه های فرهنگ غنی ایرانی است.

رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین بحث اسكان و تغذیه زائران اربعین را بسیار مهم دانست و ادامه داد: در صورت افزایش آمار زائران در اربعین، بسیاری از مراكزی كه برای برگزاری مراسم فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گرفت باید به اسكان و تغذیه مردم اختصاص پیدا كند، اما گاهی امكان دارد در بخش هایی امكان خدمت رسانی نباشد پس زائران باید آمادگی مواجهه با این مساله را داشته باشند.
وی ادامه داد: ثبت نام در سامانه سماح نیز بسیار مهم است چراكه زائران با ثبت نام در این سامانه دیگر هزینه درمان و خدمات پزشكی نخواهند داشت و در صورت فوت نیز حمل جنازه با هزینه بیمه است اما اگر در این سامانه ثبت نام نشود هر زائر، با مواجهه با مشكل، باید تمامی هزینه های درمانی را خود تقبل كند.

حجت‌الاسلام احمدی تاكید كرد: مردم ارز و پول مورد نیاز را از ایران تهیه كنند تا در كشور عراق دچار مشكل نشوند و بتوانند سفر بهتری داشته باشند.

وی افزود: با توجه به تأكیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی كه اربعین را پدیده بزرگ فرهنگی و الهی می‌دانند، حفظ و صیانت از اربعین بسیار ضروری است، هر كس در هر عرصه رسالت خود را باید برای حفظ و صیانت از این پدیده فرهنگی انجام دهد و ما مخاطبان مان در مرحله اول ایرانیان حاضر در این سفر هستند و كاری برای غیر ایرانی ها انجام نمی دهیم مگر اینكه از سوی طرف عراقی درخواست شده باشد و این احترام به حاكمیت عراق است.

حجت الاسلام احمدی گفت: بانوان و جوانان و كودكان و نوجوانان مخاطبان خاص ما هستند 80 سخنران و مداح برجسته كشوری اعزام می شوند و هزار برنامه سخنرانی تدارك دیده ایم كه از فردا 10 مهرماه آغاز می شود.
وی تصریح كرد: محور برنامه ها وحدت است و اربعین مراسمی جهانی و فرا قومی و فرا مذهبی است و باید تحمل خود را بالا ببریم و بخش دیگر كارها ویژه كودك است كه با كمك سازمان تبلیغات، 40 مربی كودك و نوجوان اعزام می شود كه به دو زبان فارسی و عربی برنامه هایی برای كودكان و نوجونان اجرا می شود.

رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین به اعزام 80 راوی اشاره كرد و گفت: هشتاد راوی به چند زبان تركی، اردو، عربی، انگلیسی، فرانسه و فارسی كه از طلاب هستند در موكب ها حاضر شده و داستان كربلا را روایت می كنند.

حجت الاسلام احمدی گفت: كارگروه های مشترك تشكیل شده و 300 موكب مشترك ایرانی- عراقی داریم و برنامه مشترك با قاریان ایرانی – عراقی داریم تا همگرایی و اقدامات مشترك مقدمه ای برای امت اسلامی و جامعه توحیدی با محوریت فضیلت و امام حسین علیه السلام باشد چرا كه ایشان اوج ایثار و گذشت هستند.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا