صدای جمهوری اسلامی ایران

خداداد مقبلی به زیرساخت های پایانه های مرزی اشاره كرد و گفت: از اربعین سال گذشته تقریبا اقدامات خوبی هم در پایانه های ورودی و هم در پایانه های خروجی صورت گرفته است.

مهندس خداداد مقبلی معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در گفتگوی تلفنی با رادیو اربعین با بیان اینكه چهار پایانه برای خروج و دو پایانه برای ورود زائران وجود دارد، گفت: پایانه های مهران، شلمچه، چزابه و مرز خسروی چهار پایانه خروجی هستند و از مرز میرجاوه زائران پاكستانی به كشور وارد می شوند و به سمت مرزهای خروجی ادامه مسیر می دهند و مرز دوغارون نیز كه عمدتا زائران افغانستان وارد خاك كشور ما می شوند و طی مسیر می كنند تا به مرزهای خروجی برسند و وارد عراق شوند.

وی به زیرساخت های پایانه های مرزی اشاره كرد و گفت: از اربعین سال گذشته تقریبا اقدامات خوبی هم در پایانه های ورودی و هم در پایانه های خروجی صورت گرفته است.

معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینكه پایانه مهران مهمترین مرز پایانه خروجی است، عنوان كرد: پیش بینی شده كه امسال 55 درصد زائران از طریق مرز مهران خارج شوند. در این مرز اقدامات خوبی برای آسایش زائران انجام شده است. در حوزه راه ها حدود 63 كیلومتر از راه های ارتباطی به مرز مهران را روكش آسفالت انجام داده ایم. 25 كیلومتر مسیر منتهی به مرز را ایمن سازی كردیم. حدود 5 هزار تابلو و علائم برای ایمنی تردد در مسیر ها نصب شده كه تقریبا تاثیر خوبی هم در روان شدن ترافیك و هم ایمنی جاده ها دارد.

وی با اشاه به مشكلاتی كه در سال گذشته در مرز مهران برای سواره و پیاده كردن زائران وجود داشته است، خاطر نشان شد: امسال پایانه بركت را ساماندهی كردیم و سه پایانه پشتیبان اندیمشك، همدان و كرمانشاه در پایانه بركت دیده شده، به طوری كه زائرانی كه در برگشت از سفر وارد مرز می شوند به پایانه پشتیبان منتقل می شوند.

مقبلی اظهار كرد: برای اینكه روانی ترافیك و مسیرها مجزا شود، یك كمربندی غربی مهران را داریم كه توسط استانداری ایلام در حال احداث است و عملیات دارد به اتمام می رسد. همچنین چهار و نیم كیلومتر مسیر به پایانه مرزی بركت را نیز احداث كردیم كه در حال اجرای آسفالت آن هستیم.

وی افزود: در داخل پایانه مهران برای حدود 400 اتوبوس سكوسازی انجام شده است و سه زمین به عنوان پاركینگ پشتیبان پایانه بركت، آماده شده است. همچنین حدود 1700 متر مربع در خروجی نزدیك به نقطه صف مرزی سایه بان احداث كردیم.

معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به افزایش میزان سرویس های بهداشتی در پایانه مهران اشاره كرد و گفت: در پایانه مهران 688 چشمه سرویس بهداشتی احداث شده كه تقریبا 616 چشمه دستشویی و 72 چشمه حمام به 317 چشمه سرویس بهداشتی سال گذشته، اضافه شده است.

در ادامه مقبلی به پایانه های جنوبی اشاره و عنوان كرد: در پایانه شلمچه نیز نسبت به سال گذشته امكانات رشد داشته است. عتبات خارجی در سال گذشته همراه با زائران ایرانی از یك گیت خارج می شدند ولی امسال 24 گیت خروجی برای زائران اتباع خارجی دیده شده است.

وی افزود: دو آبسردكن با سایه بان در مسیر زائران خارجی نصب شده و به آن ها سرویس می دهد. 10 دستگاه آبسردكن دیگر نیز در پایانه شلمچه راه اندازی شده است. سیستم خنك كننده دو سالن مسافری اورهال شده و از لحاظ دمایی شرایط بسیار خوبی را داریم.


معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از عقد دو قرارداد در مرز شلمچه به ارزش 11 میلیارد و 900 میلیون تومان خبر داد و گفت: این قرادادها را به منظور تكمیل خدمات بسته ایم تا بتوانیم خدمات خوبی را به زائران ارائه كنیم.

وی به مرز چزابه اشاره كرد و اظهار داشت: در سال گذشته در پایانه چزابه مشكل كم آبی را داشتیم ولی امسال این پایانه به شبكه آب آشامیدنی اتصال پیدا كرده و دیگر كمبود آب آشامیدنی را نداریم. تعدادی سرویس های بهداشتی در این پایانه احداث كردیم.

مقبلی اضافه كرد: از دو سالن ورودی كه هریك به متراژ 1600 متر مربع هستند، بهره برداری كردیم كه هم از لحاظ سیستم تهویه و هم از لحاظ سیستم دمایی اورهال شده است. ورودی پایانه چزابه را كه خاكی بوده است، امسال بتن یا سنگ فرش شده است كه می تواند هم از لحاظ بهداشتی و هم از لحاظ تردد روانی بسیار حائز اهمیت باشد.

وی با اشاره به پایانه خسروی كه امسال به مرزهای خروجی اضافه شده است، بیان كرد: خوشبختانه از قبل برای این پایانه تدارك خوبی دیده شده بود و دو سالن به متراژ 4 هزار متر مربع سالن مسافری داریم كه 200 چشمه سرویس بهداشتی ثابت و 100 چشمه سرویس بهداشتی هم به صورت سیار مسقر كرده ایم.

معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: حدود 2400 متر سایبان در پایانه مرزی خسروی طی یك ماه گذشته احداث شده است. اورهال سیستم خنك كننده سالن این پایانه در حال انجام است. طی یك ماه و نیم گذشته نزدیك به 30 كیلومتر از مسیر كه وضعیت خوبی را نداشت، روكش آسفالتش انجام شده و شرایط تردد هم از لحاظ ایمنی و هم از لحاظ روانی نسبتا خوب است.

وی در خصوص پایانه های ورودی زوار دیگر كشورها به ایران اظهار كرد: در پایانه دوغارون، مسیر ورودی ها آسفالت شده، تعمیرات داخلی مجموعه سرویس های بهداشتی به طور كامل انجام شده است. در پایانه میرجاوه نیز تعداد سرویس های بهداشتی افزایش یافته است. به دلیل اینكه فاصله سفر زوار پاكستانی برای رسیدن به ایران طولانی است، در مرز میرجاوه سعی كرده ایم تا بین هشت تا ده سرویس بهداشتی كه عمدتا حمام است احداث شود. به سالن های قبلی نیز یك سالن برای ورودی زائران پاكستانی اضافه كرده ایم.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا