حجت الاسلام و المسلمین علی صدیقی گفت: برای كسب معرفت حتما باید عقلانیت را به میان بكشانیم و تاكید اهل بیت هم همین است. حتی شناخت امام زمان ما به معرفت است و نه فقط به محبت.
حجت الاسلام و المسلمین علی صدیقی پاشاكی كارشناس مذهبی با بیان اینكه در ادیان و مذاهب دیگر غیر از اسلام بار معرفتی كم است، تصریح كرد: در این ادیان یا فقط بحث محبت است و یا اینكه بیشتر می گویند فقط ایمان داشته باشید و بر آن تاكید دارند و معرفت مورد بحث قرار نمی گیرد اما در اسلام مباحث معرفتی در اوج است.
وی افزود: در بحث اصول دین می فرمایند كه اصول دین تقلیدی نیست بلكه عقلانی است یعنی انسان باید تعقل كند و تعقل هم ابزار معرفت است. لذا برای كسب معرفت حتما باید عقلانیت را به میان بكشانیم و تاكید اهل بیت (ع) هم همین است. حتی شناخت امام زمان به معرفت است و نه فقط به محبت.
كارشناس مذهبی با تاكید بر اینكه معرفت نه فقط شناخت ظاهری بلكه حقیقی و باطنی باید باشد، گفت: جایگاه و شخصیت امام باید شناخته شود، لذا ما هرچقدر این معرفت را افزایش دهیم قطعا در سایر مراحل زندگی مان می توانیم این معرفت را به كار بگیریم و همگام و هم قدم با این حركت كنیم و زندگی مان را بسازیم و به تبع تابع ساخت زندگی فردی، ساخت زندگی اجتماعی و در واقع زندگی جهانی می تواند شكل بگیرد تا به ظهور منتهی شود.
وی متذكر شد: داشتن تریبون، منبر و یا فرصت تبلیغی به تنهایی كفایت نمی كند ما باید همگام جلو برویم باید كاری كنیم قدم هایمان مساوی با هم بالا رود و در واقع جامعه اسلامی جامعه ای است كه می خواهد همچنان كه عرضش گسترش پیدا می كند، طولش و ارتفاعش هم گسترش پیدا كند.
حجت الاسلام صدیقی با تاكید بر اینكه برای به دست آوردن مخاطب باید به موازاتش مخاطب را هم بكشانیم، گفت: در آموزه های دینی این را به وفور می بینیم، خداوند نمی گوید شما فقط تقلید كنید بلكه ائمه افراد را رشد می دادند.
وی با بیان اینكه محبت اهل بیت (ع) با این معرفت كاملا گره خورده است، متذكر شد: گاهی اوقات در زیارت اربعین بارها مشاهده شده كسانی كه از نظر ما آنقدر بار معرفتی بالایی از جهت ارادت به اهل بیت (ع) و همسانی زندگی هایشان با اهل بیت (ع) و همسویی با معصومین (ع) نداشته باشند اما وقتی كه پای محبت وسط می آید اینها به یك درك بالایی از معرفت می رسند.
كارشناس مذهبی با اظهار به اینكه ما انسان ها از معصومین غافل هستیم، بیان كرد: ما خیلی از اوقاتمان را بی توجه به ائمه سپری می كنیم اما آن ها حواسشان به ما هست. این توجه و الفاتی كه معصومین (ع) به ما دارند نشان می دهند غفلت ها از جانب ما است. گاهی اوقات ارتباطی كه برقرار می شود این توجهی است كه ما كرده ایم و گرنه این توجه از طرف آن ها همیشه هست و این بخشی از معرفت است.
وی در خصوص نقش زیارت بر تربیت فرزندان تاكید كرد و گفت: اینكه ما در یك مسیری حضور داریم به خاطر ظرفیتی است كه در وجود ما قرار دارد و بخشی از خاصیت ما است كه ما در خانواده ای تربیت شدیم و در یك بستری قرار گرفتیم كه این بستر در ما ایجاد شده است و هرچقدر این بزرگتر باشد این میل و كشش خودش را بیشتر نشان می دهد و دریافت ها بیشتر می شود.
حجت الاسلام صدیقی افزود: این فضای زیارتی، فضای بسیار نابی است هم برای انتقال دادن مفاهیم و هم عملیاتی كردنش. چون ما باید محبت را ملموس نشان دهیم. فرزندان را به فضاهای زیارتی ببریم و معرفت را از زیارت بگیرند. بچه ها محبت را حس می كنند و وقتی مباحث معرفتی و پایه ای را برایشان مطرح می كنید، حس می كنید درك و دریافتشان بالاتر می رود.
وی متذكر شد: بخشی از دریافت های معنوی و معرفتی ما به این است كه ما روش و سیره زندگی این عزیزان را چقدر توانسته ایم عملی كنیم.
كارشناس مذهبی در رابطه با توسل به اهل بیت (ع) عنوان كرد: این خانواده مظهر كرامت و جود و بخشش هستند و بین اهل بیت (ع) هیچ فرقی ندارد و به هر یك از فرزندان اهل بیت (ع) متوسل شویم گویا به پدر ایشان متوسل شده ایم و به هر یك از این خاندان متوسل شویم یقینا كسی دست خالی برنمی گردد و این بستگی به صلاحیت ما دارد و اینكه مصلحت ما در چه باشد آن ها آن را در سفره ما قرار می دهد.
وی ضمن بیان اینكه اینكه انسان طالب نعمت الهی باشد بد نیست نعمت ها انسان را به خدا می رسانند، گفت: وقتی شما نعمتی را می خواهید از خدا طلب كنید و نمی دهد و حسرت می كشید یعنی اینكه خدایا من در حسرت نعمات تو هستم و این در واقع برایش مسیر كمال باز می شود. این را ما نباید دست كم بگیریم.