صدای جمهوری اسلامی ایران

رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین با اعلام این خبر كه بنای ما برای اربعین 1400 بر حضور زائران ایرانی است، گفت: اشتیاق مردم عراق برای حضور ایرانی‌ها بیش از سال گذشته است.

حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین، ضمن اعلام شعار اربعین سال 1400 با عنوان «الحسین سفینه النجاه»، گفت: بنای ما برای اربعین 1400 همچنان بر رفتن و حضور زائران ایرانی در مراسم پیاده‌روی اربعین است. البته یك طرف مسئله ما هستیم و طرف دوم مسئولان عراقی هستند كه تصمیم می‌گیرند. مسئولان ایرانی در این خصوص همچنان در حال رایزنی هستند.

وی در خصوص چرایی انتخاب شعار مشترك برای دو سال پیاده‌روی اربعین، گفت: با توجه به اینكه سال گذشته زائران ایرانی در اربعین حضور نداشتند و اقدامات زیادی نتوانستیم انجام دهیم، تصمیم بر این شد كه شعار «الحسین سفینه النجاه»، شعار پیاده‌روی سال جاری نیز باشد.

اگر پروتكل‌ها اجرا شود، مشكلی پیش نمی‌آید

وی با بیان اینكه شعار اربعین از این پس هر دو سال یكبار انتخاب می‌شود تا بتوان كار فرهنگی بیشتری در این زمینه انجام داد، اظهار كرد: ستاد فرهنگی مشتركی با دوستان عراقی داریم و بخشی از برنامه‌ها را باید در عراق اجرا كنیم. حضور زائران ایرانی در اربعین سال جاری چه به صورت گسترده باشد و چه محدود، زمینه‌ها برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در عراق فراهم شده است. عوامل فرهنگی و بخشی از كارگزاران فرهنگی ایران نیز در پیاده‌روی اربعین حاضر بوده و برنامه‌ها را انجام خواهند داد. بخشی از برنامه‌های فرهنگی اربعین نیز مربوط به ایران است و تحت هر شرایطی در ایران انجام خواهد شد.

بنای ما برای اربعین 1400 همچنان بر رفتن است / مردم عراق منتظرند

رئیس كمیته فرهنگی و آموزش ستاد مركزی اربعین در خصوص شرایط عراق از نظر شیوع كرونا، گفت: اوضاع عراق خیلی خوب نیست، البته وخیم هم نیست و اگر پروتكل‌ها اجرا شود مشكلی پیش نخواهد آمد.

وی در پاسخ به این سوال كه نگرش مردم عراق در خصوص حضور زائران ایرانی در مراسم اربعین چیست؟ گفت: سال گذشته فشار و تمایل مردم عراق موجب شد در آخرین فرصت‌های ممكن امكان حضور تعداد محدودی از زائران ایرانی در پیاده‌روی فراهم شود. امسال تمایل و اشتیاق مردم عراق برای حضور زائران ایرانی حتی بیش از سال گذشته است. البته باید دولت عراق تمهیدات لازم برای حضور زائران ایرانی را فراهم كند.

مردم عراق خواهان حضور زائران ایرانی هستند

وی ادامه داد: ایرانی‌ها و عراقی‌ها اقدامات مشتركی را همچون ایجاد بنا و برگزاری آئین انجام داده بودند كه به تجربه‌های مشترك خوبی منجر شده بود اما این فاصله ایجاد شده می‌تواند این موارد را با مشكل و آسیب مواجه می‌كند؛ به همین دلیل هم موكب‌داران عراقی و هم مردم شهرهای مختلف كربلا، نجف و … خواهان حضور پررنگ مردم ایران در پیاده‌روی اربعین هستند.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا امكان عبور زائران سایر كشورها از ایران برای سفر به عراق فراهم خواهد شد؟ گفت: بعید است چنین امكانی فراهم باشد. تاكنون نیز در جلسات ستاد تمایلی برای این كار مطرح نشده و تداركی نیز برای آن دیده نشده است.

حجت‌الاسلام احمدی اضافه كرد: زائران پاكستانی بیشترین زائران خارجی بودند كه از ایران راهی عراق می‌شدند، حال كه این امكان فراهم نیست در پاكستان ستادهای مردمی تشكیل شده و برنامه‌های خوبی در شهرهای مختلف برای اربعین برگزار می‌شود. بخش محدودی از مردم پاكستان نیز به صورت هوایی یا از سایر روش‌ها به عراق رفتند اما امكان سفر زمینی از ایران به عراق همچنان فراهم نشده است.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا