سازمان بهداشت جهانی بیش از 449 مورد حمله به مراكز درمانی در غزه و كرانه باختری را از ابتدای جنگ در تاریخ 7 اكتبر تایید كرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ «تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر كل سازمان بهداشت جهانی عنوان كرد كه از ابتدای جنگ تاكنون بیش از 449 حمله از سوی رژیم صهیونیستی به مراكز درمانی در غزه و كرانه باختری صورت گرفته است.
به گزارش «میدل ایست مانیتور»، مدیر كل سازمان بهداشت جهانی عنوان كرده است كه تحت تاثیر حملات گسترده به این مراكز امكان فعالیت كاركنان بهداشت و درمان «غیرممكن» شده است.
تدروس در جلسه ویژهای كه از سوی هیئت اجرایی سازمان بهداشت جهانی در مورد وضعیت بهداشتی سرزمینهای اشغالی فلسطین برگزار شد، بر تاثیر فاجعهبار این درگیریها بر سطح بهداشت مردم غزه غزه تاكید كرد.
وی در این جلسه عنوان كرد: طبق گزارشات منتشر شده تاكنون بیش از 17 هزار نفر در غزه جان خود را از دست دادهاند كه از این تعداد 7 هزار نفرشان كودكان بودهاند و هنوز آمار دقیقی از جان باختگانی كه زیر آوار خانه هایشان مدفون شدهاند، وجود ندارد. علاوه بر این 46 هزار نفر دیگر هم زخمی و مجروح شدهاند.
طبق اظهارات عنوان شده حدود 1.9 میلیون نفر دیگر كه تقریبا معادل كل جمعیت كنونی غزه است، آواره شدهاند و در هر جایی به دنبال یك سرپناه و منطقه امن هستند. تدروس در این رابطه عنوان كرد: هیچ جا و هیچ كس در غزه امن نیست.
وی با تاكید بر این موضوع كه سلامتی افراد نباید هرگز هدف قرار گیرد، عنوان كرد: به طور متوسط به ازای هر 700 نفر در غزه یك حمام و به ازای هر 150 نفر یك سرویس بهداشتی وجود دارد و علائم نگران كنندهای از بیماریهای واگیردار در بین مردم وجود دارد. در چنین شرایطی تنها 14 بیمارستان از 36 بیمارستان غزه تا حدودی فعال هستند.
مدیر كل سازمان بهداشت جهانی عنوان كرد با نقل مكان بیشتر و بیشتر مردم به مناطق كوچكتر، ازدحام بیش از حد جمعیت در این مناطق به همراه كمبود مواد غذایی، آب و سرپناه و بهداشت كافی شرایط گسترش بیماریها در بین مردم را تشدید میكند.
در این جلسه، تدروس از «آنتونیو گوترش» دبیر كل سازمان ملل متحد خواست تا برای برقراری آتشبس دائمی و فوری و تسهیل شرایط جهت ارسال كمكهای حیاتی به نیازمندان هر چه سریعتر اقدام كند.
وی با اشاره به اقدام آمریكا مبنی بر وتوی قطعنامه مرتبط با برقراری آتشبس در غزه خاطر نشان كرد: آتشبس تنها راه برای حفاظت واقعی و ارتقای سطح سلامت مردم در غزه است و من عمیقا بابت این موضوع متاسفم كه شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه نتوانست قطعنامه مرتبط با برقراری چنین آتشبسی را تصویب كند.