صدای جمهوری اسلامی ایران

كارشناس روابط بین‌الملل گفت: معنای تجمع نیروهای حماس در فرآیند تبادل اسرا این است كه حماس اصالت دارد و زنده و پویاست و با حمله نظامی نابود نمی‌شود.

علی امیدی، كارشناس ارشد روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، درباره استعفای وزرا و مقامات رژیم صهیونیستی پس از توافق آتش‌بس در غزه اظهار كرد: دولت مستقر در اسرائیل یك دولت ائتلافی است و اكثریت اعضای آن هم افراطی و به دنبال امتیاز حدأكثری در غزه هستند. مقامات رژیم هم استعفا دادند كه البته بیشتر ژست استعفا را گرفتند چون احتمال دارد دوباره به كابینه بازگردند.

وی افزود: نتانیاهو در ابتدای حمله به غزه، نابودی كامل حماس و آزادی اسرای اسرائیلی را اعلام كرده بود اما اهداف اصلی رژیم صهیونیستی به ویژه راست‌گراهای افراطی، نابودی قومی و نژادی و آوارگی مردم غزه به سمت مصر و اردن بود و انتظار داشتند كه دولت مصر و اردن، مرزهای خود را به روی آوارگان باز كنند اما در نهایت هیچ‌یك از اهداف رژیم صهیونیستی محقق نشد و نتانیاهو توافق آتش‌بس را امضا كرد.

كارشناس ارشد روابط بین‌الملل خاطرنشان كرد: هدف اصلی اسرائیل بعد از جریان هفتم اكتبر و عملیات «طوفان‌الاقصی» نابودی حماس بود كه این هدف محقق نشد و نشان داد اسرائیل، پیروز اصلی میدان نیست و در مقابل، معنای تجمع نیروهای حماس در فرآیند تبادل اسرا این است كه حماس اصالت دارد و زنده و پویاست و با حمله نظامی نابود نمی‌شود.

امیدی، اقدامات سمبلیك حماس در برنامه تبادل اسرا را نشانه زنده بودن و برقرار بودن حماس و تداوم این گروه مقاومت فلسطینی دانست و تصریح كرد: اقدامات حماس گویای این مطلب است كه اسرائیل نمی‌تواند آنها را انكار و نابود كند كمااینكه كشورهای اسلامی و طرفدار محور مقاومت و اكثر رسانه‌ها و تحلیلگران جهان نیز به این مسئله و همچنین لزوم به رسمیت شناخته شدن ملت فلسطین اعتراف و تأكید كرده‌اند.

وی با بیان اینكه اسرائیل اصالتی ندارد و بر مبنای اراده قدرت‌های جهانی از جمله آمریكا فعالیت می‌كند، اظهار كرد: ما با دشمنی طرف هستیم كه هیچ انسانیت و رحم و مروتی ندارد و لذا ضرورت دارد كه به جهاد تبیین و بصیرت‌افزایی مردم و مسئولان بپردازیم.

این استاد دانشگاه و كارشناس ارشد روابط بین الملل با اشاره به اینكه نسل‌كشی، بالاترین جنایت در حقوق بین‌الملل شناخته می‌شود، گفت: این موضوع را نه ایران و فلسطین بلكه نهادهای معتبر بین‌المللی مانند دیوان كیفری بین‌المللی و مقامات سازمان ملل عنوان كرده‌اند و مدارك و مستندات جنایات اسرائیل هم به قدری آشكار است كه نمی‌توان آنها را انكار كرد.

امیدی با بیان اینكه مردم فلسطین اَشكال مختلف مبارزه با رژیم صهیونیستی را تجربه كردند، افزود: تردیدی وجود ندارد كه مقاومت تنها راه ممكن برای فلسطینی‌ها بوده و همچنان هم ادامه دارد.

مرتبط با این خبر

  • نظام سلطه از صادرات ارزش‌ها و فرهنگ‌های انقلاب اسلامی نگران است

  • ایرانی‌ها به دو علت، سیاسی‌ترین مردم جهان شناخته می‌شوند

  • عربستان به‌دنبال اثبات خود به آمریكایی‌هاست

  • نحوه تبادل اسرا توسط حماس با برنامه‌ و هدفمند بود

  • جولانی با سفر به عربستان می‌خواهد جایگاهش را تثبیت كند

  • پیشرفت كشور در 4دهه گذشته دردنیا بی‌نظیر است

  • اعتقاد امام خمینی(ره) به حضور زنان در جامعه

  • گفتمان اصلی سخنان شیخ قاسم تهدید غایی رژیم صهیونیستی است

  • اعتقاد مردم به مرجعیت سبب پیروزی انقلاب اسلامی شد

  • بی‌عدالتی؛ مهمترین عامل سقوط سریع حكومت پهلوی