«تكنیكهای پایه علومشناختی در رسانه»، «ساعت 24:01؛ جنگهای تركیبی رسانه و علوم شناختی 3» و «روایت رنگها؛ جنگهای تركیبی رسانه و علومشناختی 2» فردا در سازمان صداوسیما رونمایی میشوند.
ه گزارش خبرگزاری مهر، سه كتاب «تكنیكهای پایه علومشناختی در رسانه»، «ساعت 24:01؛ جنگهای تركیبی رسانه و علوم شناختی 3» و «روایت رنگها؛ جنگهای تركیبی رسانه و علومشناختی 2» سهشنبه 29 آذر در صدای جمهوری اسلامی ایران رونمایی میشود.
علیرضا داودی، نویسنده كتب سهگانه «علومشناختی در ساحت رسانه» گفت: علومشناختی در ایران عمدتاً در حوزه اعصاب و روان، پزشكی، پیراپزشكی و هوش مصنوعی به كار گرفته میشود، اما هیچ مؤسسه، سازمان یا فردی به كاربرد این دانش، تكنیكها، روشها، مدلها و قابلیتهای آن در حوزه رسانه، ارتباطات و علوم اجتماعی نپرداخته است، از این رو میتوان آن را نوپدید دانست.
وی اوج قدرت و تأثیرگذاری علومشناختی را در ارتباط با مخاطب دانست و بیان كرد: چهار ساحت در حوزه رسانههای نوپدید در دنیا مطرح است كه شامل ارتباط میان مسئولان با مردم، مردم با مسئولان، مردم با مردم و مسئولان با مسئولان در داخل میشود و در كنار این ساحتها، فرامرزها هم مدنظر است؛ چرا كه در فرامرز خودمان، دوستان، دشمنان، بیتفاوتها و ترددكنندگان در این روابط را میبینیم.
این كارشناس علومشناختی ادامه داد: در حال حاضر مدل نگاه حوزه شناختی در نبردهای شناختی یك قرابت معناداری با جنگهای تركیبی پیدا كرده است. جنگهای تركیبی از حدواصل ذهن تا اجتماع، سیاست، امنیت و … را كنترل میكند، از این رو بهرهگیری از علومشناختی به عنوان دانش نوین در كنار دیگر علوم در حوزه رسانه بسیار ضروری است.
داودی كتاب نخستین دایرةالمعارف علومشناختی «تكنیكهای پایه علومشناختی در رسانه» را شامل 90 تكنیك مهم و كابردی دانست و ادامه داد: این نخستین بار است كه در یك ظرف و قالب واحد این تكنیكها كه پایه بومی و البته علمی شناختی دارند، ارائه میشود كه در این زمینه سعی بر تولید دانش و ادبیات شده است.
وی درباره كتاب «ساعت 24:01 دقیقه؛ جنگهای تركیبی رسانه و علوم شناختی 3» نیز اشاره كرد: این كتاب منبعث از برنامهای رادیویی با همین عنوان است كه پنج فصل آن تولید و پخش شده است و طی روزهای آینده وارد فصل ششم آن خواهیم شد. در این مجموعه محتوای فصل یك برنامه ساعت 24:01 تدوین شده است كه برآیند نظرات نخبگانی و كارشناسی فعالان این عرصه است.
نویسنده كتب سهگانه علومشناختی در ساحت رسانه روایت رنگها را حاوی محتوایی دانست كه در زنجیره تأمین محتوای كاملتری با عنوان ساعت 24:01 به عنوان مجموعهای بسیط و بهرهبردار از محتوای این كتاب قرار دارد و افزود: این زنجیره در نهایت بهرهبردار یا مخاطب را به نقطهای میرساند كه بتواند به طراحی آفندی و پدافندی و پیش دستی پدافندی اقدام كند.
این كتاب به صاحب «ساعت 1:20 دقیقه بامداد»، قهرمان ملت ایران شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی تقدیم شده است و در فرآیند تهیه، پژوهش و ساخت برنامهها تیمی متشكل از محمدرضا محمدیان، نوشین رهگذر، فاطمه عباسی، معصومه نصیری، نرجس سلیمانی، زهرا سهلآبادی، سیده فاطمه علیقلی شعار و مسعود مرادی همراهی و همكاری داشتهاند.
این مجموعه با حمایت مدیریت رادیو گفتوگو، رضا كوچكزاده تهمتن در قالب برنامههای كوتاه و میزگردهای تخصصی تقدیم مخاطبان شده كه علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت رادیو گفتوگو محتوای این كتاب را ببینند و بشنوند.