برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با موضوع صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی با سردار غلامرضا كرمی مسئول مركز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات عالیات و از همرزمان و دوستان سپهبد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی به صورت تلفنی گفتگو كرد.
به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، سردار غلامرضا كرمی با اشاره به دوستی و همكاری با سردار سلیمانی اظهار داشت: بنده توفیق داشتم به دلیل هم شهری و همكار بودن با شهید سلیمانی همراه باشم مخصوصا این كه حدود 10 سال به عنوان جانشین ایشان در لشكر ثارالله توفیق حضور داشتم.
وی یكی از ویژگیهای شهید سلیمانی را نترس بودن مطرح و اظهار كرد: ایشان در كتاب زندگینامه دست نوشته خود با عنوان «هرگز نمیترسیدم» كه مربوط به قبل از انقلاب است، نترس بودن را از ویژگیهای خودشان بیان میكند. در اوایل جنگ نیز ایشان به همین ویژگی اشاره میكند و میگوید «من وقتی وضعیت عراقیها را دیدم در آنجا متوجه شدم ترسی ندارد، اینها شكست پذیر هستند و ما باید بتوانیم اراده مان را بر آنها تحمیل كنیم.»
مسئول مركز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان این كه شهید سلیمانی دارای شخصیت ویژه و با ویژگیهای شخصیتی بود، تصریح كرد: شهید سلیمانی به دلیل زندگی عشایری كه از بدو كودكی داشتند، روحیه نترس بودن و شجاع بودن از ویژگیهای ایشان شده است.
وی یادآور شد: وقتی كه شهید سلیمانی وارد سپاه شدند از روزی كه دوره آموزشی خود را در پادگان میگذراند و به همراه بقیه میآیند تا سلاح خود را تحویل دهند، همان روز از رادیو پخش میشود كه جنگ شروع شده است. پادگان ایشان را به عنوان یكی از نیروهای آموزشی نگه میدارد تا به رزمندهها و بسیجیها آموزش نظامی بدهد.
سردار كرمی تاكید كرد: روحیه آموزش دادن و مقابله با دشمن، همه باعث میشود تا شخصیت ایشان در بدو دفاع مقدس در راستای مبارزه با دشمن تقویت شود و شكل بگیرد.
وی به دیگر ویژگیهای اخلاقی شهید سلیمانی اشاره كرد و گفت: ایشان اخلاق بسیار شیرینی داشتند، هركسی كه به هر نوعی با ایشان تماس میگرفت معمولا شیفته اخلاق و تواضعش میشد. ایشان علی رغم این كه فردی ورزشكار و از نظر جسمی توانمند بود، تواضع بسیار زیادی داشت.
همرزم شهید سلیمانی بیان كرد: با وجود این كه ایشان سال 1360 وارد جبهه میشود به راحتی مسئولیت رزمندههای كرمانی را بر عهده میگیرد و در جنگ هم با فاصله كمی به عنوان فرمانده تیپ و فرمانده لشكر انتخاب میشود. اینها بر اساس درجه نبود كه بگوییم درجه ایشان از سایرین بالاتر بود و باید از او تبعیت میكردند بلكه ویژگی اخلاقی و جاذبه ایشان بود كه این را تا آخرین روزهای عمر پر بركتشان داشتند. نگاه به شهدا و فرزندانشان، توجه به جوانها و ارتباط با قشرهای مختلف جزو ویژگیهای جدی شان بود.
وی با اشاره به فرماندهی نیروی قدس اظهار كرد: به فرموده رهبر انقلاب، ایشان دست فلسطینیها را پر كرد. فلسطینیها كه با سنگ به جنگ با اسرائیلیها میرفتند اكنون در دستانشان تفنگ دارند و الان هم در جنگ غزه میبینیم كه با موشكها به تانكهای اسرائیلی حمله میكنند. بعد از این كه این ماموریت بر عهده ایشان گذاشته شد، حقیقتا یك برنامه طولانی مدت، عمیق و گسترده را پیش بینی كرد.
سردار كرمی یادآور شد: از آرزوهای حضرت امام (ره) تشكیل بسیج جهان اسلام بود؛ شهید سلیمانی در جریان مقاومت سوریه و عراق این كار را انجام داد و در عراق، حشدالشعبی در افغانستان، فاطمیون شكل گرفت. همچنین حزب الله و یمنیها تقویت شدند. منطقه با مدیریت و فرماندهی ایشان موفق شد كارهای بزرگی انجام دهد.
وی با تاكید بر اینكه فرماندهی شهید سلیمانی مختص به ایران نبود و ملتهای منطقه هم او را پذیرفته بودند، گفت: در تاریخ شاهد هستیم اگر احیانا یك فرماندهی در كشورهای دیگر مورد قبول واقع شده كه به افراد آن كشور كمك كند به صورت كمكی بوده و هیچ وقت نتوانسته اعمال فرماندهی كند یعنی مقبولیت در این حد كمتر برای افراد غیر بومی آن كشورها دیده شده است و این درست نقطه مقابلش شهید سلیمانی است و میبینیم عراقیها او را عاشق عراق میدانند، لبنانیها او را از خودشان لبنانیتر میدانند، سوریها او را از خودشان سوریتر میدانند و افغانیها همین طور. این خیلی مهم است و به بینش، تسلط و اخلاق ایشان بر میگردد.
مسئول مركز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان این كه شهید سلیمانی دستور فعالیت این ستاد در عراق را دادند، اظهار كرد: در جلسه تودیع و معارفهای كه ایشان برای روسای این ستاد سخنرانی كردند، گفتند در سال 1382 كه آمریكاییها در نجف با عراقیها میجنگیدند به مناسبتی در نجف بودند.
منبع: رادیو مقاومت