نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: جزو افراد علمی بود كه به فلسفه علم هم علاقه داشت و هم خودش كلاس میرفت و هم در دانشگاه، فلسفه علم را كار میكرد و به اشعار حافظ و سعدی هم علاقه داشت.
گروه علمی_رجانیوز: «فریدون عباسی» معاون رئیس جمهور و نماینده مجلس شورای اسلامی از دوستان شهید فخری زاده و رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در برنامه سرباز روح الله گفت: آشنایی من با شهید فخری زاده به دی ماه سال 66 بر میگردد و 33 سال از آن زمان میگذرد.
وی ادامه داد: دوستی ما با یك مكالمه كوچكی كه داشتیم آغاز شد و ایشان همكار من شد و دیدم خیلی فرد مؤدب و علمی است و مدت زیادی نگذشته بود كه لیسانسش را گرفته بود. پشتكار خوبی داشت و در مدت 2 سال اولی كه با هم كار كردیم، خیلی منظم بود و سر وقت میآمد و مرتب مطالعه داشت و كارهای آزمایشگاه را انجام میداد.
به گزارش رجانیوز به نقل از مهر، عباسی اظهار كرد: بعد از چند سال در كرج با هم همسایه شدیم و با هم به محل كار میآمدیم و بر میگشتیم، در این مدت متوجه شدم با ایشان در عملیات رمضان با هم حضور داشتهایم و این دوستی و همكاری ادامه داشت تا زمان شهادت ایشان. ما ابتدای كارمان در وزارت سپاه بود. من تازه به تهران آمده بودم و وارد وزارت سپاه شدم كه كارهای مربوط به جنگ را در حوزه صنعتی انجام بدهیم. آقای فخری زاده جزو اولین نفراتی بود كه جذب واحد ما شد و ما پدافند هستهای را شروع كردیم.
وی افزود: رصد ویژه ای هم روی رژیم صدام داشتیم كه به سمت سلاح هستهای میرفت و ما یقین داشتیم اگر دستیابی پیدا كند كشور ما را تهدید خواهد كرد. اولین قدم ما بحث پدافند بود و بعد از اتمام جنگ ما این واحد علمی تحقیقاتی را حفظ كرده و در دانشكده امام حسین (ع) ادامه بدهیم. بعد از مدتی آقای فخری زاده جایگزین من شد و گروه فیزیك را اداره میكرد و مأمور شدم به وزارت علوم.
عباسی گفت: از سال 73 تا 76 نقشه راه صنعت هستهای را به ایشان سپردند كه خیلی خوب از عهده كار برآمد و در برخی حوزهها تعیین تكلیف شد كه كشور بخواهد جدی به كار ساخت راكتورهای هستهای بپردازد و برنامه ریزی شد و بعد از این دوران هم در وزارت دفاع تولید اقلام پدافندی را انجام دادند. در دوران بازسازی از ایشان هم درخواست شد كه به كمك دانشگاهها آمدند.
وی ادامه داد: ایشان 22 سال عهده دار این مسئولیت بود و تشكیلات سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی را پایه گذاری كرده و 10 سال آن را مدیریت كرد و افراد بسیاری را جذب كرد و حتی سالها پس از شهادت شهید شهریاری كه به شهید فخری زاده ارادت داشت و علاقه داشت كه ایشان دكترایشان را بگیرند، اما ایشان به وصیت شهید شهریاری عمل كردند و با استفاده از بورسیه مربی به صورت خیلی مرتب و منظم در كلاسها شركت میكرد و حتی به رفع اشكال دانشجوها هم میپرداخت.
وی در پایان گفت: ایشان جزو افراد علمی بود كه به فلسفه علم هم علاقه داشت و هم خودش كلاس میرفت و هم در دانشگاه شهید بهشتی، امام حسین و مالك اشتر، فلسفه علم را كار میكرد و یك فیزیكدان قویی بود. ایشان علاقه بسیاری به حافظ و سعدی هم داشت.
رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95,5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان میتوانند از طریق شماره 30000955 با برنامههای رادیو مقاومت در ارتباط باشند.