از مكتب سلیمانی میتوان به عنوان مظهر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران برای تولید گفتمان محوری مقاومت و انقلابیگری نام برد.
گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور؛ به سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی نزدیك میشویم در حالی كه توطئه دشمنان برای حذف نام و یاد این بزرگمرد عرصه جبهه مقاومت با شكست مواجه شده و نیز در سایه گفتمانی كه خون این شهید بزرگوار جان تازهای به آن بخشید، جبهه مقاومت روز به روز پیروزیهای گستردهتری را به ستمدیدگان عالم بخشیده است.
حاج قاسم سلیمانی نهتنها یك فرمانده بزرگ و نخبه نظامی، بلكه به تمام معنا در همه ابعادِ زندگی فردی و اجتماعی خود، انسانی وارسته و با تقوا بود.
فرماندهی شهید سلیمانی بر جبهه مقاومت را باید از دو دیدگاه قدرت سخت و قدرت نرم بررسی كرد. استكبار تفكر تكفیری را به عنوان زمینهای برای گشودن جبهه جدیدی از جنگ علیه جمهوری اسلامی از طریق آل سعود مبنای كار خود قرار داد كه داعش و القاعده مولود نامبارك آن هستند. از طرف دیگر در تمام طول جنگ وظیفه پشتیبانی مالی و لجستیكی از داعش را بر عهده گرفت و حداكثرِ فناوریهای نظامی در اختیار آنها قرار گرفت. در چنین شرایطی نیروی قدس سپاه به فرماندهی سردار سلیمانی به عنوان محور مقابله با داعش وارد عمل شد.
در شرایطی كه هیچكس حتی دولتهای عراق و سوریه تصور تاب آوردن در برابر تهاجم و وحشیگریهای داعش را نداشتند، این حاج قاسم بود كه با تكیه بر تجربه دفاع مقدس، دو ارتش مردمی در سوریه و عراق تشكیل داد و تحت تدابیر مقام معظم رهبری به سازماندهی جبهه مقاومت پرداخت.
حضور این شهید در خط مقدم میدان نبرد، از دیگر ویژگیهای بارز سردار سلیمانی بود كه تاثیر بسزایی در پیروزی جبهه مقاومت داشت.
پیروزی بر داعش در واقع پیروزی در یك جنگ نیابتی مدرن بین جریان انقلاب و جریان استكبار بود كه از این نظر حاج قاسم كاری بسیار بزرگ انجام داد. در واقع آمریكاییها هم در صحنه راهبردی و هم در صحنه تكنیكی متحمل شكست سختی شدند.
پیشروی در جبهه جنگ نرم بدون توفیق در جبهه سخت ممكن نیست و در واقع مبنای اقتدار در قدرت نرم، پیروزی در جبهه قدرت سخت است.
شهادت حاج قاسم نیز خود یك رخداد منحصر به فرد بود چرا كه نحوه شهادتش، وی را به یك قهرمان ملی و قهرمان جهان اسلام تبدیل كرد و سبب شد تا خون تازهای به رگهای جبهه مقاومت تزریق شود. به تعبیر دیگر حاج قاسم بعد از شهادتش دوباره و در قالب مكتب سلیمانی متولد شد.
از مكتب سلیمانی میتوان به عنوان مظهر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران برای تولید گفتمان محوری مقاومت و انقلابیگری نام برد. این گفتمان، محور همان مقاومت فعال و راهبرد مورد تاكید مقام معظم رهبری است برای عبور از پیچ تاریخی بزرگی كه ملت ایران در آن قرار گرفته است.
گفتمان مقاومت، در ذات خود دارای ویژگیهایی مانند جاودانگی، اقناع و پویایی است. زمانی كه داعش توسط آمریكا، رژیم صهیونیستی و آل سعود در منطقه ایجاد شد، حاج قاسم در دو جبهه نظامی و گفتمانی- فرهنگی با تروریسم تكفیری وارد نبردی تمامعیار شد و پیروزی مقتدرانه جبهه مقاومت در برابر دشمنان قسم خورده اسلام را رقم زد. مكتب سلیمانی در واقع نسخه بهروز شده مكتب عاشوراست؛ مكتبی كه انگیزهای برای حضور خودجوش جوانان در سوریه و عراق شد و نمادی از قدرت نرم جمهوری اسلامی است.
قدرتسازی از مردم، اتكای به مردم در دفاع، حمایت و دفاع از مظلوم، نترسیدن از دشمن، شجاعت انقلابی، مدل و الگوی جدید فرماندهی، معنویت در جنگ و رعایت اخلاق و برادری در جنگ از جمله ابعاد نظامی مكتب سلیمانی است. حضور در صحنههای راهبردی جنگ، همزمان با صحنههای تاكتیكی آن یكی از ویژگیهای منحصر به فرد و حاصل نبوغ حاج قاسم بود كه افراد نادری در میان فرماندهان نظامی از آن برخوردارند. در بعد سیاسی نیز مكتب سلیمانی نگاهی جامع به جهان اسلام دارد و مرزهای جغرافیایی جای خود را به مرزهای جهان اسلام داده است. تاكید بر دیپلماسی و تولید قدرت سیاسی و دفاعی و قدرت نرم در محور مقاومت نیز از دیگر ویژگیهای برتر این مكتب است.
در بعد داخلی نیز مكتب سلیمانی مردم را سیاسی نگاه نمیكرد بلكه همه را مانند خانواده خود میدانست و در رفع مشكلات و خدمت به آنها لحظهای درنگ نمیكرد.
حاج قاسم ولایت فقیه را محور انسجام ملی میدانست و به تعبیر بسیاری، وصیتنامه او در واقع یك ولایتنامه است.
در بعد فرهنگی نیز خلق مفهوم گفتمان مقاومت از جمله آموزههای مكتب سلیمانی است. بازتعریف گفتمان مقاومت موضوع مهمی بود كه حاج قاسم به آن عینت بخشید.
فرهنگ، شخصیت و مكتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی امروز به عنوان یكی از مولفههای قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران مطرح است كه در همه ابعاد از جمله سیاسی، فرهنگی و اجتماعی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد و جامعه از بركات آن بهرهمند شود و نماد قدرت ملی ما قرار گیرد.
انتهای پیام/