صدای جمهوری اسلامی ایران

تهران- ایرنا- رییس مركز پژوهش‌های مجلس با بیان اینكه شهید سلیمانی امروز نه یك فرد بلكه یك مكتب الهام بخش است، گفت: امروز اگر در دنیا انقلاب اسلامی را به نام امام خمینی(ره) می‌شناسند، مقاومت را به نام شهید سلیمانی به یاد می‌آورند.

به گزارش ایرنا، بابك نگاهداری روز دوشنبه در نشست پیگیری حقوقی ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مركز پژوهش‌های مجلس با بیان اینكه روز 13 دی در تاریخ ایران یا شهادت حاج قاسم سلیمانی به یكی از ایام الله تبدیل شده، گفت: 13 دی روزی است كه همه مردم با هر طیف و سلیقه ای احساس كردند یكی از عزیزان خود را از دست داده اند. نه فقط مردم ایران بلكه همه دلبستگان به اسلام و مستضعفان از این اتفاق تلخ، داغدیده شدند.

رییس مركز پژوهش‌های مجلس با بیان اینكه تشییع پرشكوه و به یاد ماندنی شهید سلیمانی بخشی از عظمت ایشان را نشان داد، تصریح كرد: ابعاد این شخصیت عظیم را باید شناخت و در زیست فردی و حكمرانی از آن الگو گرفت.

نگاهداری با تاكید بر اینكه شهید سلیمانی شخصیتی جامع‌الاطراف بود، یادآور شد: ایشان نه فقط در میدان رزم بلكه در میدان سیاست و اخلاق نیز در اوج بود. در این مجال كوتاه نمی توان به همه ابعاد شخصیتی ایشان پرداخت.

وی در تبیین شخصیت شهید سلیمانی گفت: اولین نكته درس‌آموز از حیات شهید سلیمانی این است كه چگونه فردی از روستای دورافتاده از كرمان به چهره درخشان نه یك ملت بلكه یك امت تبدیل می‌شود. این واقعیت یكی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را در جذب استعدادها و ظرفیت‌های بی بدیل و الگوسازیِ آنها برای امت اسلامی به نمایش می‌گذارد.

نگاهداری تاكید كرد: امروز اگر در دنیا انقلاب اسلامی را به نام امام خمینی (ره) می‌شناسند، مقاومت را به نام شهید سلیمانی به یاد می‌آورند. به همین دلیل، مقاومت را باید با حاج قاسم به دنیا معرفی كرد.

رییس مركز پژوهش‌های مجلس با بیان اینكه شهید سلیمانی امروز نه یك فرد بلكه یك مكتب الهام‌بخش است، خاطرنشان كرد: اندیشه و افكار او به راهنمای عمل و الگویی تكرارناشدنی در عصر حاضر تبدیل شده است. این موضوع به معنای آن نیست كه شهید سلیمانی مكتب فكری مستقل و جدیدی را پدید آورد بلكه در عمل توانست مكتبی كه او را ساخته بود به انسانیت معرفی كند.

نگاهداری ادامه داد: در واقع، ویژگی مكتب شهید سلیمانی آن است كه به ما یاد می‌دهد چگونه در این دوره زمانی سخت، می‌توان زیست مؤمنانه و مجاهدانه داشت؛ چگونه می‌توان تشنه خدمت بود ولی شیفته قدرت نبود؛ چگونه می‌توان در بحران‌ها به اصول انسانی و اخلاقی وفادار ماند و جان خود را فدای آرمان و مردم كرد.

وی با اشاره به اینكه ویژگی‌های شخصیتی شهید سلیمانی یك پیوند عمیق عاطفی میان او و مردم ایجاد كرده بود، گفت: در وصیت‌نامه ایشان آمده است كه «مردم پر افتخار و سربلند كه جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، كما اینكه شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران كردید.»

رییس مركز پژوهش‌های مجلس تاكید كرد: شهید بزرگوار بدون این دسته و آن دسته كردن مردم همه مردم را تنها از عینك خدمت نظاره می‌كرد و جان فدایی واقعی ملت بود، صحبت پر تكرار ایشان بود كه اگر موی دختر این كشور بیرون بود او هم دختر ماست و باید دقت كنیم كه این دختر نیازمند توجه بیشتر ماست.

نگاهداری تاكید كرد: محبوبیت شهید سلیمانی مربوط به پس از شهادت ایشان نبود، ایشان در طول عمر شهیدانه‌شان نیز، جزو محبوب‌ترین افراد جامعه بود. با این وجود او هیچ‌گاه دچار غرور نشد. شهید سلیمانی مصداق این آیه شریفه است كه می‌فرماید «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» یعنی خداوند متعال به واسطه ایمان و عمل صالح او، این محبت را در دل‌ها قرار داده بود.

وی با تاكید بر اینكه شهید سلیمانی یك قهرمان واقعی بود، تصریح كرد: آن هم نه فقط قهرمان مردم ایران بلكه در سراسر جهان هر شخصی كه نسبتی با ارزش‌ها و اصول والای انسانی دارد، شهید سلیمانی را یك قهرمان می‌داند. به همین دلیل او را باید یك قهرمان بدون مرز دانست. حتی دشمنان او نیز به عظمت و بزرگی این شخصیت اذعان دارند.

رییس مركز پژوهش‌های مجلس با بیان اینكه قهرمان در منطق دینی اسلام فردی است كه مجاهد فی سیبل الله باشد، گفت: یعنی نه تنها كارهایش را برای رضای خدا انجام دهد بلكه در این راه مجاهدت داشته باشد. شهید سلیمانی مجاهد فی سبیل الله بود. تلاش خستگی‌ناپذیر و اخلاص كم نظیر او، جهان اسلام را دگرگون كرد.

وی با بیان اینكه شهید سلیمانی با آنكه بیش از 60 سال سن داشت ولی همچون یك جوان سر زنده تلاش می‌كرد، گفت: روحیه جوانی و عدم هراس از مواجهه با چالش ها و تهدیدها از او یك شخصیت با صلابت و شجاع ساخته بود.

نگاهداری با تاكید بر اینكه شهید سلیمانی افزون بر مجاهدت در راه خدا، مصداق مهاجر الی الله هم بود، تصریح كرد: پیوسته در هجرت بود و از شهری به شهری، از استانی به استانی، از كشوری به كشوری در حال انجام ماموریت و وظیفه بود. در پایان نزدیك به چهل سال جهاد و هجرت نیز اجر و پاداش خود را كه شهادت بود دریافت كرد و حیف بود كه ایشان بخواهد در بستر و به مرگ عادی از دنیا برود.

وی افزود: شهید سلیمانی در مقاطع مختلف حیات خود اقدامات ماندگاری را به ثمر رسانده است ولی برخی از كارهای ایشان شفگتی و تعجب انسان را به همراه دارد.

رییس مركز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان كرد: مقاومت در برابر حملات رژیم صهیونیستی و حفظ شاكله حزب الله و شكست حصر دمشق و جلوگیری از ورود داعش به بغداد كارهای عادی نیست. بسیاری از افراد وقتی خود را در چنین بن بست‌هایی احساس كنند ناامید می شوند و كار را رها می كنند ولی در مكتب شهید سلیمانی ناامیدی و یأس جایگاهی ندارد. ویژگی مؤمنین الهی این است كه در بحران‌ها و سختی‌ها حضور خداوند را بیشتر احساس می كنند و اطمینان قلبی شان به یاری و نصرت او افزون‌تر می شود. ایشان با مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر، پیروزی‌هایی شگرف در مقابله با جبهه عربی‌ـ‌عبری‌ـ‌غربی به دست آورد، تبلور عینی «كم فئةٍ قلیلة غلبت فئةً كثیرة باذن الله» را تحقق بخشید.

وی با بیان اینكه افرادی چون شهید سلیمانی تجلی آیات قرآن در وصف مؤمنان حقیقی هستند، گفت: جایی كه در قرآن گفته می‌شود «وَلَمّا رَأَی المُؤمِنونَ الأَحزابَ قالوا هذا ما وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسولُهُ ۚ وَما زادَهُم إِلّا إیمانًا وَتَسلیمًا» یعنی مؤمنان در رویارویی با چالش ها و دشواری ها نه تنها عقب نشینی نمی‌كنند و دچار انفعال نمی‌شوند بلكه بر ایمان آنها نسبت به خداوند و عزمشان برای رفع تهدیدها افزوده می‌شود.

نگاهداری افزود: شاید مهمترین درس مكتب شهید سلیمانی برای ما و برای امروز آن است كه امید خود را در مواجهه با مشكلات از دست ندهیم. احساس نكنیم كه در بن بست قرار گرفته ایم و راهی برای برون رفت از وضع موجود وجود ندارد. كسی كه به شهید سلیمانی و به مكتب او باور دارد باید همچون او تهدید را به فرصت تبدیل كند و پیوسته در حال مجاهدت و خلق استراتژی و تاكتیك‌های جدید برای حل مشكلات باشد.

وی ادامه داد: اگر جهاد شهید سلیمانی در عرصه نظامی و امنیتی بود، جهاد امروز ما در عرصه اقتصاد و فرهنگ است، باید بتوانیم خود را در برابر جنگ اقتصادی و جنگ تركیبی دشمن مجهز كنیم. این نبرد نیاز به خودباوری و خداباوری دارد. باید همچون شهید سلیمانی باور داشته باشیم كه می توان این مشكلات را پشت سر گذاشت. به فرموده قرآن كریم «اَلا اِنَّ اَولِیاءَ اللهِ لا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون» یعنی اولیاء الهی هراسی از تهدیدها نداشته و در برابر چالش¬ها اندوهگین و مأیوس نمی‌شوند.

رییس مركز پژوهش‌های مجلس تصریح كرد: امروز سومین سالگرد شهادت سردار سرفراز و پرافتخار اسلام شهید سلیمانی بود ولی گذشت ایام، این داغ را برای هیچ یك از دوستداران او سرد نمی كند. امیدوارم ما نیز از بركات این شهید و روحیه ای كه به جامعه ما دمید بهره مند بشویم و بتوانیم در تكمیل مجاهدت ها و ایثارگری های ایشان قدم های استواری برداریم و یاری گر مكتب او در عرصه اقتصاد و فرهنگ باشیم.

نگاهداری در ادامه با اشاره به تمام شاخصه‌های شخصیتی بیان شده از شهید سلیمانی، عنوان كرد: خواستم بگویم كه قاسم فرمانده جهاد است دیدم كه قاسم نیست، خواستم بگویم كه معلم اخلاق است، دیدم كه قاسم نیست، خواستم بگویم كه جان فدای ملت است، دیدم كه قاسم نیست، خواستم بگویم كه سرباز ولایت است دیدم كه قاسم نیست، خواستم بگویم كه مردسیاست است دیدم كه قاسم نیست، نه، اینها همه هست و این همه قاسم نیست، قاسم، قاسم است.

وی در پایان با اشاره به بخشی از وصیت نامه شهید سلیمانی یادآور شد: ایشان در فرازی از این وصیت نامه می فرمایند: «خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، ای كسانی كه سرهای خود را برای خداوند عاریه داده اید و جان ها را بر كف دست گرفته اید، عنایت كنید: جمهوری اسلامی، مركز اسلام و تشیّع است. امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمی‌ماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص). جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی می‌كند. بدانید مهم نیست كه دشمن چه نگاهی به شما دارد. دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و دشمنان چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل كردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل كردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آنها و فشار آنها، شما را دچار تفرقه نكند.»

رییس مركز پژوهش‌های مجلس تاكید كرد: ان شاء الله بتوانیم وارثان شایسته ای برای این خون‌های پاك ریخته شده باشیم و ویژگی مكتب شهدا را در خودمان تقویت كنیم.

مرتبط با این خبر

  • روایت علی لاریجانی از نمایشی منقلب‌كننده / حاج‌قاسم از چه چیز خسته بود؟

  • تبیین تمام عیار فرهنگ دفاع مقدس با كوتاهی مواجه بوده است

  • «شهید غوابش» مدافع حرمی كه از مسجد رشد كرد/بابا عاقبت به خیر شد

  • اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه بدعتی در قواعد بین الملل است

  • رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس چشم‌گیر بوده است

  • استاندار كردستان: گرامیداشت شهدا مانع تحریف دشمنان از وقایع دفاع مقدس می‌شود

  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هدف همایش «بانوی مهر»/ حضور بانوانی از آمریكا و كانادا در این همایش

  • سردار نقدی: استمرار راه شهید سلیمانی با تأمین نیازهای مردم/ «اصناف» قهرمانان جنگ اقتصادی هستند

  • سرلشكر سلامی: لشكری كه شهید دقایقی ساخت پایه گذار حشدالشعبی در عراق شد

  • رهبرانقلاب: در كشور به اتحاد كلمه و همدلی نیاز داریم