تهران- ایرنا- یازدهمین همایش «غزه نماد مقاومت» یادواره سید الشهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی امروز (سه شنبه) با حضور شخصیت های سیاسی، نظامی، فرهنگی و فعالان حوزه فلسطین و مقاومت در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، امسال یازدهمین همایش غزه، نماد مقاومت به پاس نقش پررنگی كه شهید قاسم سلیمانی در تقویت محور مقاومت داشته است با نام این سید الشهدای مقاومت و شهید قدس مزین و با حضور سردار علی فدوی جانشین فرمانده كل سپاه پاسدران انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان دبیركل جمعیت دفاع از ملت فلسطین و حضور جمعی از شخصیت های داخلی، بین المللی، فعالان حوزه فلسطین و مقاومت برگزار شد.
جانشین فرمانده كل سپاه پاسداران در آستانه ٢٩ دی ماه، روز غزه، نماد مقاومت و فلسطین در این همایش گفت: ما همواره بصورت عملی به موضوع فلسطین پرداختیم و آن را فریاد زدیم، شهید سلیمانی نیز همواره خود را معطوف این موضوع كرد.
علی فدوی با تاكید بر اینكه مردم فلسطین خود منشا همه تغییرات خواهند بود، گفت: رژیم صهیونیسم حتما از بین می رود و زمان آن را مسلمانان فلسطین تعیین می كنند و ما نیز باید سهم خود را در این از بین رفتن ایفا كنیم.
وی خاطر نشان كرد: من به همه اطمینان می دهم كه حتی 24 ساعت را هم برای افزایش توان خود از دست نداده ایم؛ آنچه دشمنان ما از ما می دانند خیلی اندك است.
دبیر دائمی كنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین هم در این مراسم گفت: امریكا در سر، سودای خاورمیانه جدید می پروراند. میخواست لبنان را اشغال و حزب الله را محو كند. اما نقش شهید سلیمانی و پیروزی در جنگ ٣٣ روزه این رویا بر باد رفت.سید مجتبی ابطحی افزود: جام جهانی قطر نشان داد كه ملت های منطقه و آزادی خواهان جهان اسرائیل را بر نمی تابند.در حاشیه این مراسم نیز هنرمندان مشغول طراحی پرتره هایی از شهیدان احمد یاسین،فتحی شقاقی و عماد مغنیه بودند.
دبیر كمیسیون سیاسی و امور بین المللی جمعیت دفاع از ملت فلسطین و از مدیران اجرایی این همایش درباره اهداف برگزاری یازدهمین همایش «غزه نماد مقاومت» یادواره سید الشهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی گفت: مدعوین این همایش نمایندگان جنبش های مقاومتی از كشورهای عضو محور مقاومت، پیشكسوتان عرصه مقاومت و دفاع مقدس، فعالان و كارشناسان شاخص حوزه فلسطین و غرب آسیا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برخی ورزشكاران و هنرمندان و روسای فدراسیون های ورزشی، طلاب و دانشجویان خارجی، دانشجویان فلسطینی،برخی سفرای خارجی، مسئولان و شخصیت های شاخص سیاسی و فرهنگی كشور بودند.
احمدرضا روح الله زاد افزود: این همایش با هدف گرامیداشت پیروزی بزرگ مقاومت فلسطین در جنگ 22 روزه سال 2008 و 2009 میلادی بر ماشین جنگی فلسطین برگزار شد.
وی ادامه داد: این جنگ نخستین پیروزی فلسطین در یك جنگ تمام عیار بر ارتش اشغالگر صهیونیستی بود كه اجازه اشغال مجدد باریكه غزه را به آن نداد. اهمیت این موضع وقتی بیشتر خود را نمایان می سازد كه بدانیم در سال 1967 باریكه غزه كه ارتش مصر در آن استقرار داشت تنها ظرف 30 دقیقه توسط ارتش رژیم صهیونیستی اشغال شد. اشغالی كه دقیقا 38 سال به درازا كشیده شد و سرانجام در اثر ضربات مقاومت در سال 2005 میلادی صهیونیست ها ناگزیر از تخلیه غزه شدند اما راهكار محاصره غزه را از همان زمان با كمك دولت وابسته مصر در پیش گرفتند.
این كارشناس مسائل غرب آسیا اضافه كرد: مجلس شورای اسلامی 29 دیماه كه روز پایان جنگ 22 روزه بود را روز غزه؛ نماد مقاومت در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری كرده است و جمعیت دفاع از ملت فلسطین همه ساله همایشی را تحت همین عنوان با هدف گرامیداشت این پیروزی بزرگ و نیز بررسی تحولات و افق پیش روی منطقه با محوریت فلسطین، برگزار می كند.
وی گرامیداشت ایام الله پیروزی مقاومت غزه بر اشغالگران، تاكید بر اینكه تنها مقاومت و ایستادگی مقرون به پیروزی است و سازش و تسلیم هیچ دستاوردی جز ذلت به همراه ندارد، تاكید بر اینكه سازمان های بین المللی در طول چند دهه اشغال فلسطین هیچ اقدامی در جهت احقاق حقوق مردم فلسطین انجام نداده اند و لذا امید به بیرون هیچ تضمینی برای تحقق اهداف عالیه یك ملت ندارد و موفقیت تنها در اتكاء به توانمندی های درونی است، را از اهداف این همایش برشمرد.
به گفته وی تاكید بر اینكه نسل جدید فلسطین علی رغم همه تلاش های اشغالگران و حامیان جهانی و همراهان منطقه ای اش، بحث اشغال فلسطین و ضرورت آزاد سازی آن را نه تنها فراموش نكرده است بلكه این نسل، بسیار آرمانی تر، شجاع تر و ایثارگرتر از نسل های قبلی فلسطین بوده و آزادی فلسطین را در راهبرد مقاومت جستجو می كند، تاكید بر غفلت جهانی از بحران فلسطین و تبعیض نژادی گسترده اسرائیلی علیه فلسطینان و ضرورت بر مخالفت و مقابله عملی با آپارتاید اسرائیلی به عنوان یك تهدید فوری علیه استقرار امنیت جهانی، اینكه مقاومت در غزه تولید بازدارندگی در مقابل رژیم صهیونیستی كرده و این موضوع خود تولید امید در جامعه فلسطینی كرده است لذا صیانت از این امید و گسترش آن، یك تكلیف درون فلسطینی و درون امتی است، از دیگر اهداف این همایش است.
روح الله زاد تاكید بر هوشمندی و كلان نگری و درك درست و دقیق روندها و فرایندها در سطح منطقه مانند توافقات خائنانه رژیم های منطقه ای با اسرائیل از سوی فرماندهی محور مقاومت (مقام معظم رهبری)كه در سال 1393 شمسی فرمان مسلح شدن كرانه باختری را صادر فرمود، تاكید بر نتیجه بخش بودن حمایت مستمراز مقاومت ضد صهیونیستی در ایجاد بازدارندگی برای همه اضلاع مقاومت، خصوصا با توجه به گسترش شكاف ها و اختلافات در جامعه صهیونیستی كه اینك در آستانه جنگ های داخلی قرار دارند ونیز تاكید بر اینكه فروپاشی اسرائیل نزدیك است و جهان بدون صهیونیسیم و بدون اسرائیل دیگر یك تصور نخواهد بود و تاكید بر نقش و فرماندهی شهید قدس،سپهبد قاسم سلیمانی در مدیریت تحولات فلسطین و منطقه در دو دهه گذشته و تغییر معادلات به نفع محور مقاومت و جهان اسلام را از دیگر اهداف این همایش برشمرد.
دبیر كمیسیون سیاسی و امور بین المللی جمعیت دفاع از ملت فلسطین گفت: جنگ 22 روزه در سال 2008 میلادی نقطه عطفی در تاریخ مقاومت ملت فلسطین به شمار می آید. جایی كه ملت فلسطین برای نخستین بار در جنگی تمام عیار، ارتش تقویت شده صهیونیست ها را شكست داد و نشان داد كه پنجمین ارتش جهان در برابر اراده ملت مبارز فلسطین و مومن به مقاومت و پیروزی، قدرتی پوشالی است و ثابت كرد كه فلسطین و قدس شریف تنها با مسلسل های متكی بر ایمان، آزاد می شود.