حسن بیتمز (Hasan Bitmez) با بیان اینكه سردار قاسم سلیمانی نقش مؤثری در شكست تروریستهای تفكیری داشت، گفت: شهید سلیمانی با تكیه بر تجربه و دانش خود برای رفع خطر تفكری كه ارتباطی با اسلام ندارد با تمام وجود مبارزه كرد.
روز 13 دی ماه سال گذشته، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی سپاه قدس به همراه ابومهدی المهندس، نائب رئیس حشدالشعبی عراق در پی حمله پهپادی ارتش آمریكا به نزدیكی فرودگاه بینالمللی بغداد به شهادت رسیدند.
ترور سردار سلیمانی به عنوان یك مقام بلندپایه نظامی ایران كه در مبارزه با تروریسم و داعش در عراق و سوریه نقش كلیدی ایفا كرده بود، بازتاب زیادی در جهان به همراه داشت؛ چرا كه بسیاری از كارشناسان هدف قرار دادن یك مقام نظامی رسمی در خاك كشور ثالث را مصداق بارز تروریسم دولتی و نقض حقوق بینالملل میدانند.
خبرنگار ایكنا در این باره گفتوگویی را با «حسن بیتمز»، معاون حزب سعادت تركیه انجام داده و در آن به ابعاد مختلف این حمله تروریستی پرداخته است.
معاون حزب سعادت تركیه با بیان این كه روحیه مقاومت با شهادت فرمانده و طلایهدار آن از میان نخواهد نرفت، گفت: آمریكا طی یك حمله منفور، قاسم سلیمانی و همرزمان ایشان را هدف گرفت. اما همت و روحیه مقاومتی كه او علیه صهیونیسم جهانی و آمریكا به یادگار گذاشت، بهویژه پس از این حادثه در محور مقاومت و جهان اسلام افزایش یافته و درك و حساسیت بیشتری برای خنثیسازی طرحهای صهیونیستی ایجاد شده است. نه تنها روحیه مقاومت از میان نرفت بلكه به مرحلهای وارد شدهایم كه این موضوع بیش از گذشته احساس میشود.
وی با بیان این كه نهادهای بینالمللی در موضوع ترور سردار سلیمانی رویكردی دوگانه از خود نشان دادند، تصریح كرد: این حادثه به طور آشكار نقض حقوق بینالملل و همچنین یك حمله تروریستی است. یك جنایت بشری است كه تمامی توافقات مبارزه با تروریسم جهانی، توافقات حقوق بشر و عدالت را نقض میكند. اما میخواهم این نكته را اضافه كنم كه امروز از نهادهای حقوقی بینالمللی نباید انتظار این را داشت كه این حادثه را یك حمله تروریستی اعلام كنند و یا اینكه آمریكا را به عنوان مجرم بشناسند. به این دلیل كه غرب رویكردی دوگانه دارد.
حسن بیتمز ادامه داد: امروزه همه نهادهایی كه بر مبنای حقوق بینالملل بنا شدهاند از جمله سازمان ملل متحد، دیوان بینالمللی دادگستری و مجامع حقوق بشری متاسفانه تابع و تحت كنترل صهیونیسم هستند. به همین دلیل این انتظار را نمیتوان از آنها داشت تصمیمی را اتخاذ كنند كه آن را متناسب با منافع خود نمیبینند.
وی تأكید كرد: این اقدام آمریكا را مغایر با حقوق بینالملل و یك حمله تروریستی و جنایت بشری میدانیم. اما با وجود همه این مغایرتها و علیرغم همه تناقضهای موجود با مباحث حقوقی و تروریستی بودن این حادثه نباید انتظاری از نهادهای حقوقی در این موضوع داشت. زیرا طی یك سالی كه از این حادثه گذشت و در همان تاریخی كه واقعه رخ داد از نهادهایی كه صهیونیسم و غرب در آن تاثیرگذارند بیانیهای به طور شفاف در تروریستی و غیرقانونی بودن این حمله صادر نشده است.
بیتمز با اشاره به اهداف آمریكا از ترور سردار سلیمانی، گفت: هراسافكنی و از میان بردن روحیه مقاومت در منطقه از جمله در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و حذف یكی از فرماندهان مقاومت برای ایجاد ضعف در آن هدف آمریكا بود. همچنین میخواست به لابیهای صهیونیسم این پیام را بدهد كه ما علیه ایران كه مانع طرحهای شماست میجنگیم و مقاومت را هدف قرار میدهیم.
معاون حزب سعادت تركیه، افزود: مبارزه علیه داعش و دیگر گروههای تكفیری در عراق به پیروزی رسیده است و تروریستها در كمترین حد قرار دارند و فعالیت خود را به صورت مخفیانه ادامه میدهند. شهید سلیمانی در عراق مبارزه كاملا تاثیرگذاری داشت. این بسیار مهم است، زیرا گروههای تفكیری از جمله داعش با سوءاستفاده از نام اسلام در اصل علیه خود مسلمانان و اسلام فعالیت میكنند.
وی افزود: شهید سلیمانی با تكیه بر تجربه و دانش خود برای رفع خطر تفكری كه ارتباطی با اسلام ندارد با تمام وجود مبارزه كردند. هدف این قبیل گروهها و سازمانهای تروریستی و تفكیری تضعیف كردن، برهم زدن تعادل و ثبات كشورهای اسلامی است. از سویی دیگر با نسبت دادن كارهای خود به دین اسلام باعث میشوند كه انسانها از آن نفرت داشته باشند. اما شهید سلیمانی با همكاری مقامات نظامی و امنیتی عراق با این گروهها مبارزه كرد كه موفقیتآمیز بود. خداوند از ایشان راضی باشد.
حسین بیتمز با بیان اینكه ترور سردار سلیمانی در منطقه و كل جهان بازتاب زیادی داشت، گفت: رهبران كشورهایی كه انسانهای منصفی در آن زندگی میكنند به این موضوع واكنش نشان دادند. آمریكا و صهیونیستها از این اتفاق طبیعتا خوشحال بودند و سكوت غرب در برابر این موضوع بسیار ناعادلانه بود. در تركیه علاوه بر رئیس جمهور، نهادها و احزابهای سیاسی مختلفی واكنش خود را به طور آشكار ابراز كردند و شهادت ایشان را به نهادهای مربوطه از جمله به سفارت ایران تسلیت گفتند.
وی ادامه داد: رئیسجمهور تركیه نیز طی تماس تلفنی با جناب آقای حسن روحانی، رئیسجمهور ایران مراتب همدردی خود را از شهادت سردار قاسم سلیمانی ابراز كرد و همچنین با حضور در برنامههای تلویزیونی رویكرد مثبتی را درباره اقدامات و شخصیت ایشان از خود نشان داد. همچنین در تركیه افرادی كه تحولات اسلامی را دنبال میكنند از رسانهها و فضای مجازی به این حمله واكنش نشان دادند. در كنار اینها كسانی در جهان وجود دارند كه همیشه ادعاهای بیاساسی را مطرح و خواسته یا ناخواسته به منافع صهیونیسم خدمت میكنند كه نباید به آنها توجه كرد.
معاون حزب سعادت تركیه تصریح كرد: من دو بار این امكان را داشتم كه با ایشان (سردار سلیمانی) دیدار كنم. طبق آنچه كه شخصا دیدهام و بر اساس این كه رهبران حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطین از ایشان به نیكی یاد میكنند شهادت میدهم كه ایشان مسلمانی مخلص و آگاه بود.
وی گفت: نخستین ویژگی سردار سلیمانی این بود كه وحدت اسلامی را با جان و دل باور داشت. با تمام وجود این موضوع را درك كرده بود كه بدون وحدت اسلامی شانسی برای آرامش، رفاه و خشنودی برای مسلمانان وجود ندارد. دومین ویژگی این بود كه نقشههای صهیونیسم و همدستان آنها علیه جهان اسلام را به خوبی شناخته بود و تا آخر عمر خود با آنها مبارزه كرد.
بیتمز ادامه داد: او انسانی بود كه عمر خود را وقف كرد تا اهداف و اقدامات پلید صهیونیسم علیه منطقه و جهان اسلام از جمله كشورهای ما یعنی تركیه و جمهوری اسلامی ایران محقق نشود. به علاوه همانطور كه پیش از نیز به آن اشاره كردم مسئله قدس، فلسطین و غزه برای او اهمیت بسیار زیادی داشت. خود ایشان نیز فرمانده نیروی قدس بودند.
معاون حزب سعادت تركیه در پایان گفت: اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) ایشان را «شهید قدس» خوانده و من نیز در اینجا میخواهم بگویم كه او «شهید اسلام» است. شهید فلسطین و شهید مقاومت است. رحمت خدا بر او باد.
گفتوگو از مرتضی كریمی