صدای جمهوری اسلامی ایران

گاردین انگلیس سخنان آلیسا فراح سخنگوی پنتاگون در دولت آمریكا در دوره ریاست جمهوری ترامپ را منتشر كرد. فراح در این سخنان از پشت پرده سانسور خبری درباره تبعات حمله انتقامی موشكی جمهوری اسلامی ایران به پایگاه عین الاسد عراق در پی ...

گاردین انگلیس سخنان آلیسا فراح سخنگوی پنتاگون در دولت آمریكا در دوره ریاست جمهوری ترامپ را منتشر كرد. فراح در این سخنان از پشت پرده سانسور خبری درباره تبعات حمله انتقامی موشكی جمهوری اسلامی ایران به پایگاه عین الاسد عراق در پی شهادت سپهبد قاسم سلیمانی پرده برداشته است. ترجمه‌ی متن كامل گزارش گاردین از سخنان سخنگوی پنتاگون به شرح زیر در اختیار كاربران قرار میگیرد.

یك مقام سابق می گوید كاخ سفید ترامپ سعی كرد صدمات آمریكا در حمله ایران را كم اهمیت جلوه دهد

آلیسا فراح می گوید تحت فشار قرار گرفته است تا گزارش مجروح شدن بیش از 100 سرباز آمریكایی در عراق در پی حمله در انتقام قاسم سلیمانی را به تاخیر بیندازد.

به گفته سخنگوی سابق وزارت دفاع آمریكا، كاخ سفید در زمان دونالد ترامپ از پنتاگون خواسته است گزارش های صدمات مغزی ناشی از حمله موشكی ایران به عراق در سال گذشته را كم اهمیت جلوه داده و به تاخیر بیندازد.

آلیسا فراح گفت كه در برابر فشارهای كاخ سفید مقاومت كرده است، زیرا این فشارها پس از آن صورت گرفت كه ترامپ ابتدا ادعا كرد هیچ تلفاتی نداشته است و سپس صدمات را در حد "سردرد" و "نه خیلی جدی" توصیف كرد.

بیش از 100 سرباز آمریكایی در نهایت در حمله موشكی به دو پایگاه در عراق در محل استقرار نیروهای آمریكایی در 8 ژانویه 2020 (18 دی ماه 1398) دچار آسیب مغزی شدند، حملاتی كه توسط تهران به تلافی كشته شدن قاسم سلیمانی ژنرال سپاه پاسداران، پنج روز پیش از آن توسط پهپاد آمریكایی انجام شد.

تقریباً 80 درصد تلفات آمریكایی ها در حمله موشكی توانستند طی چند روز به سر كار خود بازگردند ، اما ده ها نفر مجبور شدند برای درمان به آلمان و سپس آمریكا منتقل شوند.

فراح در مصاحبه ای با پادكست جدید "یك تصمیم" (One Decision) كه با حضور میشل كوسینسكی ، روزنامه نگار سابق سی ان ان (CNN) و سِر ریچارد دیرلاو، رئیس سابق آژانس اطلاعات بریتانیا (MI6) برگزار شد ، این حمله را "سنگین ترین چند ساعت زندگی من" توصیف كرد.

فراح، كه به كار خود در كاخ سفید ادامه داده، میگوید: "وقتی ترامپ در نشست خبری پس از حمله ادعا كرد كه حملات موشكی ایران هیچ تلفاتی نداشته است، در آن زمان ادعای او درست بود چون پنتاگون اطلاعات اولیه پس از حمله را در اختیار رییس جمهور قرار داده بود."

اما او اضافه كرد: "من فكر می كنم تزلزل خبری (تلاش برای دستكاری حقایق ) از زمانی شروع شد كه كاخ سفید ترامپ تلاش كرد حملات (موشكی) ایران به پایگاه های آمریكایی (در عراق) را ناموفق جلوه دهد و مدعی شد ایرانی ها قادر به آسیب زدن به اهداف آمریكایی نشدند، در حالی كه واقعیات فراتر از این بود."

فراح به پادكست كه پنج شنبه پخش شد گفت: "و من فكر می كنم كه واقعیت در نهایت این بود كه این حملات منجر به صدمات قابل توجهی به نیروهای آمریكایی شد."

او گفت كه سیاست پنتاگون این است كه حقایق را در زمان رسیدن و پس از تأیید آنها منتشر كند و در نتیجه تعداد كل تلفات گزارش شده به مرور در ژانویه 2020 افزایش یافت و این موضوع كاخ سفید را آزار میداد.

وی افزود: " كاخ سفید روی ما فشار میآورد كه آیا می توانید این موضوع را متفاوت گزارش دهید؟ آیا می توان هر 10 روز یا دو هفته یكبار گزارشات را منتشر كرد یا اینكه كلاٌ یه گزارش خلاصه بعد از اتمام كار (تحقیقات) ارائه دهید؟" فراح گفت: "كاخ سفید ترجیح می داد كه ما اخبار مربوط به این مورد را به طور مرتب به روز رسانی نكنیم. این یعنی ما این اخبار بد را قطره قطره و بدون نقل قول كردن منتشر كنیم".

به گفته فراح او در برابر فشارهای كاخ سفید تسلیم نشده است : "چون بر اساس تجربیاتی كه بدست آورده ام، اعتقاد (احساس) من این بود كه شفافیت بهترین دوست انسان در مواجهه با یك موضوع است."

كشته شدن سلیمانی، هنگام خروج خودروی وی از فرودگاه بغداد هنگام ورود به عراق در 3 ژانویه 2020 (13 دی ماه 1398)، بسیار بحث برانگیز بود. اَگنس كالامارد، گزارشگر ویژه وقت سازمان ملل متحد در مورد قتلهای فراقانونی (موضوعات بررسی نشده در دادگاه)، این عمل را "قتل غیرقانونی" دانست، زیرا واشنگتن شواهد كافی مبنی بر تهدید قریب الوقوع سلیمانی ارائه نكرده بود.

چهار روز قبل از حمله هوایی، گروهی از شبه نظامیان شیعه و حامیان آنهابه ساختمان سفارت آمریكا در بغداد حمله كردند، و البته مجبور به عقب نشینی شدند. پس از كشته شدن سلیمانی، وزیر امور خارجه وقت آمریكا، مایك پمپئو، مدعی شد كه شواهدی وجود دارد كه سلیمانی در حال برنامه ریزی برای حمله "قریب الوقوع" علیه سفارتخانه ها و پایگاه های ایالات متحده است و ترامپ بعداً طرح (توطئه برای) "منفجر كردن سفارت ما" را مطرح كرد. اما اعضای كنگره گفتند چنین ادعایی در گزارش اطلاعاتی آنها در مورد حمله هواپیمای بدون سرنشین وجود ندارد. پمپئو بعداً گفت كه هدف این حمله "بازدارندگی" بوده است.

فراح تأكید كرد كه "پتانسیل بسیار بالا و كاملاً برنامه ریزی شده ای برای آسیب رساندن به شركای آمریكا و ائتلاف" وجود داشت.

وی افزود: "قریب الوقوع بودن" در واقع كلمه ای است كه من فكر می كنم افراد از میزان فوریت یك قضیه مطلع می كند. فراح گفت كه به مقامات ارشد پنتاگون توصیه كرده است كه توجیه خود را فقط بر اساس ادعای حملات قریب الوقوع مبنای كار خود قرار ندهند، زیرا "ما یك تروریست در میدان جنگ در عراق داشتیم و این كار بسیار جسورانه ای است كه این فرمانده باید انجام دهد و ببیند كه منطقه سبز از خاك عراق مورد حمله قرار می گیرد".

میان نقطه نظرات حقوقی آمریكا در مورد حمله به سلیمانی اختلاف نظر وجود دارد. برخی از محققان گفتند كه این امر با نقش ژنرال ایرانی در منطقه برای سازماندهی حملات به آمریكا و متحدانش توجیه می شود. برخی دیگر استدلال می كنند كه طبق قوانین بین المللی این یك استدلال مكفی نیست، زیرا هیچ وضعیت جنگی بین ایالات متحده و ایران اعلام نشده است.

گری سولیس، دریانورد بازنشسته، استاد سابق در آكادمی نظامی وست پوینت و نویسنده كتاب " قانون درگیری های مسلحانه" (2006)، می گوید: "من معتقدم كه این نقض قوانین بین المللی بود زیرا ما با ایران در جنگ نبودیم." وی میگوید: "ما نه تنها با ایران در جنگ نبودیم ، بلكه جایی هم كه او را كشتیم در كشوری بود كه ما با آن كشور در جنگ نیستیم. بنابراین ما چه اختیاری برای كشتن او داشتیم؟ "

مرتبط با این خبر

  • روایت علی لاریجانی از نمایشی منقلب‌كننده / حاج‌قاسم از چه چیز خسته بود؟

  • تبیین تمام عیار فرهنگ دفاع مقدس با كوتاهی مواجه بوده است

  • «شهید غوابش» مدافع حرمی كه از مسجد رشد كرد/بابا عاقبت به خیر شد

  • اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه بدعتی در قواعد بین الملل است

  • رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس چشم‌گیر بوده است

  • استاندار كردستان: گرامیداشت شهدا مانع تحریف دشمنان از وقایع دفاع مقدس می‌شود

  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هدف همایش «بانوی مهر»/ حضور بانوانی از آمریكا و كانادا در این همایش

  • سردار نقدی: استمرار راه شهید سلیمانی با تأمین نیازهای مردم/ «اصناف» قهرمانان جنگ اقتصادی هستند

  • سرلشكر سلامی: لشكری كه شهید دقایقی ساخت پایه گذار حشدالشعبی در عراق شد

  • رهبرانقلاب: در كشور به اتحاد كلمه و همدلی نیاز داریم