"حسین امیرعبداللهیان" ، در بخشی از كتاب خاطراتش از جنگ سوریه، خاطراتی جالب توجه ای از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نقل كرده است.
به گزارش ایران آنلاین، "حسین امیرعبداللهیان" وزیر امور خارجه در بخشی از كتاب خاطراتش از جنگ سوریه كه سال گذشته منتشر شده، خاطراتی جالب توجه از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نقل كرده است.
بعد از انتخاب محمد مرسی به ریاست جمهوری مصر، قرار شد در خصوص همكاری های مشترك بازرگانی بین ایران و مصر مذاكراتی انجام شود. آن زمان من معاون وزیر امور خارجه بودم. در سفری به قاهره با حلقه اول اطرافیان آقای مرسی - تیم اصلی ریاست جمهوری- ملاقات كردم. دیدار حدود پنج ساعت به طول انجامید و ما به توافقات اولیه برای همكاری های بازرگانی و توریستی بین دو كشور رسیدیم. در ادامه قرار شد حلقه اصلی پیرامون آقای مرسی هم به ایران بیایند و موضوع را نهایی كنیم. پس از مدتی این كار صورت گرفت و آنها به ایران آمدند و توافق نهایی حاصل شد.
این نكته را باید بگویم كه مردم مصر در موضوع فلسطین بسیار حساس هستند. من در این سال ها بیش از هفت یا هشت بار به مصر سفر كرده ام. هر بار كه در قاهره كنفرانس مطبوعاتی داشتم، رئیس دفتر حفاظت منافع وقت ما در قاهره تأكید می كرد كه در حمایت از قدس و فلسطین جمله ای بگویید. زمانی از چند رسانه مصری علت را پرسیدم. سردبیران رسانه ها گفتند مردم مصر به شدت نسبت به آزادی فلسطین و قدس شریف علاقه و توجه دارند و از اینكه جمهوری اسلامی ایران در عالی ترین سطح یعنی مقام معظم رهبری - به تعبیر آنها امام خامنه ای - به صراحت اعلام می كند در جنگ 22 روزه غزه و جنگ 33 روزه لبنان ما در كنار مقاومت ایستادیم و حمایت همه جانبه كردیم، بسیار شادمان می شوند. لذا به این دلیل مردم مصر علاقه خاصی به جمهوری اسلامی ایران دارند.
در هر صورت هیئت عالی رتبه مصری به ایران آمدند. از آنجا كه پرونده حمایت از فلسطین و مبارزه با رژیم صهیونیستی را سردار سلیمانی دنبال می كرد، ملاقات با ایشان برای هیئت خیلی مهم بود. به هر حال آنها از جریان اخوان المسلمین بودند و خودشان را انقلابی می دانستند. وقتی توافقات انجام شد هیئت مصری به من گفت ما خواهشی از شما داریم و می خواهم ژنرال سلیمانی را ولو برای پنج دقیقه ببینیم. گفتند برای ما خیلی مهم است كه ژنرال سلیمانی را به دلیل عملكرد موفق و نقش ایشان در مبارزه با صهیونیست ها ببینیم.
به سردار سلیمانی تلفن زدم و موضوع را اطلاع دادم. ایشان گفت: «اگر جمع بندی شما این است كه ملاقات انجام شود، من وقت میدهم.» وقتی به محل ملاقات رفتیم، سردار جلوی در اتاق منتظر بود. من آنها را به ترتیب مقام معرفی و هدایت كردم كه وارد اتاق شوند. بعد از احوال پرسی، به سردار سلیمانی اطلاع دادند كه تلفن فوری دارید. سردار به من گفتند: «یكی دو دقیقه با این آقایان بنشینید تا من تلفن را جواب بدهم و بیایم.» كمتر از یك دقیقه كه گذشت، مسئول هیئت مصری به من گفت: «سردار سلیمانی هنوز نیامده؟» به او گفتم: «سردار سلیمانی همان آقایی بود كه جلوی در با شما احوال پرسی كرد.» او تعجب كرد. احتمالا ابتدا تصور كرد من برای اینكه صحنه سازی كرده باشم اینها را جایی برده ام و فردی را معرفی كرده ام و گفته ام او ژنرال سلیمانی است. بعد از چند دقیقه كه سردار آمد و اعضای هیئت مصری نگاه راهبردی ایشان به جهان اسلام، امت اسلامی، و احیای تمدن اسلامی را دیدند تازه متوجه شدند جای درستی آمده اند. وقتی ملاقات تمام شد و خارج شدیم، مصریها به من گفتند: «ما تصورمان از سردار سلیمانی یك ژنرال بداخلاق، اخمو، و خشن بود. اصلا ما در زندگی سیاسی مان یك ژنرال عالی رتبه در این سطح از شهرت بین المللی كه هیچ، در طراز داخلی هم ندیده بودیم كه این قدر متواضع و دارای تفكر عالی در حوزه جهان اسلام باشد و وقتی صحبت می كند عمیق و راهبردی سخن بگوید.»
این نكته را كه اینجا عرض می كنم در یك میزگرد مطرح كردم. بعد دیدم بعضی روزنامه های مصری از آن سوءبرداشت كردند و داشتند این كلام یعنی ایران در امور مصر دخالت دارد. اما واقعیت این گونه نیست. در دولت آقای دكتر روحانی وقتی آقای ژنرال السیسی رئیس جمهور مصر شد مقرر گردید من به عنوان معاون وزیر خارجه و نماینده جمهوری اسلامی ایران در مراسم تحلیف رئیس جمهور مصر شركت كنم. در مراسم تحلیف، هنگام مصافحه با ایشان، در یكی دو دقیقه گفتم: «ما هیچ دخالتی در امور داخلی كشور شما نداریم. با دولت قبلی مصر توافقاتی داشتیم. زیرا نگاه ما به مصر و مردم مصر است. لذا آن توافقات از نظر ما كماكان می تواند ساری و جاری باشد. ضمن اینكه ما حتما با جریانات اسلامی كه در منطقه و جهان وجود دارند و با نگاه به احیای تمدن اسلامی حركت ها و فعالیت هایی را انجام می دهند، به لحاظ معنوی و روحی، ارتباطات معقولمان را برقرار می كنیم.»