صدای جمهوری اسلامی ایران

یك مسئول ارشد ارتش سوریه ضمن تأكید بر نقش محوری شهید سلیمانی در نابودی تروریسم تأكید كرد كه حاج قاسم در هیچ نبردی در میادین مقاومت از یاد قدس غافل نبود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ بی‌تردید نقش سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» در آزادی بخش بزرگی از اراضی سوریه از شر تروریست‌های تكفیری بر كسی پوشیده نیست و حتی دشمنان نیز به این امر اعتراف می‌كنند.

یكی از نقاط ضعف نظام سوریه طی سال‌های بحران، فقدان تجربه در استفاده از نیروهای مردمی بود، به همین سبب، سردار سلیمانی كه تجارب زیادی از بسیج و نقش تعیین‌كننده آن در ایران داشت، به مقامات سوری توصیه كرد از ظرفیت‌های مردمی در مقابله با بحران جاری بهره‌برداری كنند، این اقدام علاوه بر آنكه از یك سو می‌توانست به ارتش و نیروهای امنیتی در برابر حملات تروریست‌ها كمك شایانی كند، از دیگر سو مقدمه‌ای بود برای ترمیم شكاف‌های موجود میان حاكمیت و ملت.

در همین راستا به‌مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی فرمانده بزرگ مقاومت و یاران باوفایش با سرتیپ «غالب جازیه» رئیس واحد رسانه در اداره سیاسی ارتش عربی سوریه به گفتگو نشسته‌ایم.

این مسئول ارتش عربی سوریه در این گفتگو تأكید كرد: سردار شهید «قاسم سلیمانی» در پیروزی‌های محور مقاومت در جنگ جولای 2006 و همچنین كمك به ارتش عربی سوریه از سال 2012 در مقابله با گروه‌های تروریستی ـ تكفیری معجزه ‌كرد. به‌لطف همین همكاری‌ها سازمان تروریستی داعش نابود شد و بیشتر اراضی سوریه و به‌ویژه استان حلب كه این شهید بزرگ ما نقش برجسته‌ای در آزادسازی آن داشت، از شر تروریست‌ها آزاد شد.

* جمهوری اسلامی ایران در جریان مبارزه با گروه‌های تروریستی، از ابتدا كنار دولت و ملت سوریه قرار گرفت و نماد و ویترین این همراهی هم سردار شهید سلیمانی بود، این همكاری از كجا و چطور شكل گرفت و چه‌تأثیری در این مبارزه داشت؟

واقعیت این است كه زبان از بیان عظمت جانفشانی فرماندهان بزرگ، قاصر است و گفتار به نوعی خیال تبدیل می‌شود، خصوصاً درباره سردار شهید قاسم سلیمانی كه ارزش‌ها و آرمان‌ها را در شخصیت و اخلاق خود خلاصه كرده بود و با روح بزرگ و نورانی‌اش خورشید عزت و ماه كرامت را شكل داد. شهادت سردار سلیمانی نشان افتخار و چراغ حقیقتی بر سینه هر آزاده مقاوم و چراغ حقیقتی است كه نسل‌ها را در راه پیروزی و آزادی رهنمون می‌كند.

رابطه برادرانه جمهوری عربی سوریه و جمهوری اسلامی ایران به زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 برمی‌گردد؛ جایی كه «حافظ اسد» رئیس جمهور فقید سوریه پایه‌های این روابط را بنا نهاد و این پایه‌ها تحت رهبری «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه استوارتر شد و پیوندهای برادری و محبت میان دو ملت افزایش یافت و روابط میان ایران و سوریه در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در مقابله با توطئه‌های صهیونیستی ـ آمریكایی كه منطقه را هدف گرفته‌ است، تقویت شد.

در همین چارچوب شهید ‌قاسم ‌سلیمانی برای تحكیم این پیوندها و ایستادگی در برابر توطئه‌های خصمانه تلاش كرد. شهید سلیمانی، قهرمان و مرد بزرگ مأموریت‌های سخت بود و در طول 40 سال از جبهه‌ای به جبهه دیگر و از موضعی به موضع دیگر برای حمایت از ملت‌های مبارز در راه آزادی و دفاع از كرامت آنها، حركت می‌كرد.

این شهید بزرگ ما در پیروزی‌های محور مقاومت در جنگ جولای 2006 و همچنین كمك به ارتش عربی سوریه از سال 2012 در مقابله با گروه‌های تروریستی ـ تكفیری معجزه ‌كرد، به‌لطف همین همكاری‌ها سازمان تروریستی داعش نابود شد و بیشتر اراضی سوریه و به‌ویژه استان حلب كه این شهید بزرگ ما نقش برجسته‌ای در آزادسازی آن داشت، از شر تروریست‌ها رها شد.

شهید سپهبد قاسم سلیمانی با شخصیت فرماندهی منحصر به فرد خود توانست الگوی همرزمانش در عرصه مقاومت در میدان‌های افتخار و مردانگی باشد. حاج قاسم فرمانده‌ای شجاع بود كه از دشواری‌ها نمی‌ترسید و مشكلات او را تحت تأثیر قرار نمی‌داد، همین امر سبب محبوبیت فراوان ایشان در محور مقاومت شد و توانست از خلال آن نیروهای گروه‌های متعددی را بسیج و سازماندهی كند.

شهید سلیمانی با همكاری و هماهنگی ارتش عربی سوریه نقش بالایی در مقابله با گروه‌های تروریستی ـ تكفیری مسلح داشت و با این هماهنگی و همكاری و سازماندهی توانست توطئه‌های صهیونیستی ـ آمریكایی كه با هدف تجزیه منطقه و تسلط (آمریكا و رژیم صهیونیستی) بر آن شكل گرفته بود، شكست دهد.

حاج قاسم با حضور دائمی خود در همه میدان‌های مقاومت، كابوس وحشتناكی برای دشمنان بود كه خواب را از آنها می‌گرفت، به همین دلیل دشمنان با تصور اینكه نبود حاج قاسم یك ضربه بزرگ به محور مقاومت وارد می‌كند ایشان را ترور كردند.

دشمنان تصور می‌كردند كه نبودن حاج قاسم به آنها اجازه خواهد داد نقشه‌های خود را اجرا كنند، اما غافلگیر شدند زمانی كه دیدند شهید سلیمانی حتی در غیاب خود نیز با قدرت بین دوستان و رزمندگان حضور دارد. حاج قاسم با رویكرد و محبوبیت خود كه بعد از شهادتش به بهترین شكل نمایان شد همچنان حاضر است. حاج قاسم به شهادت رسید، همان‌گونه كه ما آرزوی شهادت داریم و فرشتگان آسمان ایشان را به‌سمت بهشت جاویدان و رضوان هدایت كردند.

* شما به عنوان یك فرمانده نظامی، شیوه ارتباط و همكاری حاج قاسم با فرماندهان ارتش عربی سوریه را چطور دیدید و او چگونه توانست چنین پیوندی را برقرار كند؟

از مهم‌ترین ویژگی‌های روابط سوریه و ایران پیوندهای برادری و محبت آمیز میان دو ملت برادر است. همین ویژگی در روابط دو ارتش نیز نمود پیدا می‌كند؛ جایی كه این همكاری و هماهنگی به بهترین شكل آن در جبهه‌های مختلف میان فرماندهان میدانی ارتش عربی سوریه و نیروهای ایرانی به ویژه شهید سلیمانی كه همواره با شجاعت همیشگی خود میان جبهه‌ها و میادین مختلف جابجا می‌شد، نمایان شد.

این همكاری و هماهنگی پیروزی بزرگی برای محور مقاومت محقق كرد و در اینجا لازم است بگوییم شهید سلیمانی در همه نبردهایی كه حضور داشت هرگز قدس را از كانون توجه خود دور نكرد و از آن غافل نشد؛ چرا كه ایشان معتقد بود همانطور كه در سوریه هستیم باید هدف اصلی و همه نبردهای ما در خدمت این مسئله (فلسطین و قدس) باشد.

* شما خبر شهادت سردار سلیمانی را چطور شنیدید و شهادت او چه تاثیری در محور مقاومت گذاشت؟

من این خبر را با كمال تاسف و اندوه و با احساسی تلخ به خاطر از دست دادن این فرمانده بزرگ كه نمونه‌ای از نجابت و بخشش و جوانمردی و مردانگی و وفاداری بود دریافت كردم. با شهادت ایشان محور مقاومت یك مغز متفكر و فرمانده بزرگ را از دست داد. اما چیزی كه سبب تسلی خاطر ما می‌شود این است كه حاج قاسم افتخار شهادت را به دست آورد و با ارزش‌ها و آرمان‌ها و اصول خود هرگز در میان ما غایب نخواهد بود.

ما هرگز كسی را كه روزی به كشور ما كمك كرد فراموش نمی‌كنیم؛ كسی كه در كشور ما با ظلم جنگید تا پایه‌های ایمان بار دیگر استقرار پیدا كند. پیروزی سرنوشت ماست و شهید بر حق ما در خانه‌های باب الرضوان است.

* حاج قاسم فارغ از جنبه فرماندهی و نظامی، به لحاظ اخلاقی چه برخوردی با افراد داشت؟

بی‌تردید حاج‌قاسم از هر ارزشی بزرگتر و از هر گفتمانی بالاتر است و كلمات و عبارات و بیت‌ها از وصف ایشان عاجز هستند. حاج قاسم فرمانده و انسانی با اخلاقی لطیف بود، مردم را دوست داشت و مردم نیز او را دوست داشتند. شهید سلیمانی الگوی مردانگی و جوانمردی و اخلاق است. حاج قاسم فرمانده‌ای شجاع بود كه از خطرات نمی‌ترسید و عزم و اراده او در میدان نبرد تحت تاثیر قرار نمی‌گرفت. شهید سلیمانی همواره در هنگام مصیبت‌ها صبور بود و هنگام تصمیم‌گیری در میدان نبرد حكیمانه عمل می‌كرد. كسی كه چنین ویژگی‌هایی داشته باشد نمی‌تواند در قلبها ننشیند و شایسته احترام و قدردانی نباشد.

* و سخن پایانی...

در پایان به روح بزرگ سردار شهید قاسم سلیمانی و همه شهدای مقاومت كه این سرزمین را با خون پاك و مطهر خود معطر كردند درود می‌فرستم؛ شهدایی كه دستاوردها و پیروزی‌هایشان یكی بعد از دیگری شكوفا شد و ما پیمان می‌بندیم كه از این شهدای صالح الگو بگیریم و آنها همواره الگو و چراغ راه ما در مسیر پیروزی و آزادی باشند.

از جمهوری اسلامی ایران و رهبری و ملت و نیروهای مسلح آن كه كمك‌های زیادی به ارتش عربی سوریه كردند تشكر و قدردانی می‌كنیم. البته این موضوع عجیبی نیست؛ چرا كه پیمان برادری و همكاری میان ما به چندین دهه قبل برمی‌گردد و این پیمان همچنان پابرجا خواهد ماند و با رهنمودهای كریمانه آیت الله سید «علی خامنه‌ای» رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران و همچنین آقای بشار اسد مستحكم خواهد ماند تا خورشید حقیقت طلوع كرده و ابرهای تیره از آسمان منطقه كنار بروند و آزادی و عزت به ملت‌های منطقه برگردد.

از خداوند متعال می‌خواهم كه روح شهید قهرمانمان سردار سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمانش همواره شاد و جاودانه باشد و ما هم همیشه در راه ایشان هستیم.

مرتبط با این خبر

  • روایت علی لاریجانی از نمایشی منقلب‌كننده / حاج‌قاسم از چه چیز خسته بود؟

  • تبیین تمام عیار فرهنگ دفاع مقدس با كوتاهی مواجه بوده است

  • «شهید غوابش» مدافع حرمی كه از مسجد رشد كرد/بابا عاقبت به خیر شد

  • اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه بدعتی در قواعد بین الملل است

  • رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس چشم‌گیر بوده است

  • استاندار كردستان: گرامیداشت شهدا مانع تحریف دشمنان از وقایع دفاع مقدس می‌شود

  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هدف همایش «بانوی مهر»/ حضور بانوانی از آمریكا و كانادا در این همایش

  • سردار نقدی: استمرار راه شهید سلیمانی با تأمین نیازهای مردم/ «اصناف» قهرمانان جنگ اقتصادی هستند

  • سرلشكر سلامی: لشكری كه شهید دقایقی ساخت پایه گذار حشدالشعبی در عراق شد

  • رهبرانقلاب: در كشور به اتحاد كلمه و همدلی نیاز داریم