كتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» زندگینامهی بانوی ژاپنی مسلمان و مادر شهید، خانم كونیكو یامورا است كه توسط حمید حسام و مسعود امیرخانی نوشته شده است.
خلاصه كتاب مهاجر سرزمین آفتاب
در كتاب مهاجر سرزمین آفتاب، با زندگی خانم یامورا از كودكی تا میانسالی همراه میشویم. او نخست شرح میدهد كه چگونه تحت تعالیم بودایی بزرگ شده و در ادامه چگونه با همسر مسلمانش آشنا شده و ازدواج كرده است. در انتها نیز داستان به دنیا آمدن و در نهایت، شهادت فرزند این بانو را خواهیم خواند.
كونیكو یامامورا كه تا 21 سالگی تحت آموزههای بودایی پرورش یافته بود، در این كتاب آشنایی خود با همسر مسلمانش را نقطهی عطفی در زندگیاش عنوان میكند، نقطهای كه همهچیز پس از آن دستخوش تغییر شده و او را وارد دنیای جدیدی از ارزشهای اسلامی كرده است. ثمرهی این زندگی نیز فرزند 19سالهاش بوده كه در نهایت به شهادت میرسد. فرزند خانم یامورا جوان 19سالهای بود كه هم پیش از انقلاب فعالیتهای زیادی داشت و هم در زمان جنگ تحمیلی با وجود سن بسیار كم، راهی جبههها شد و در نهایت در عملیات والفجر یك، در منطقهی فكه به شهادت رسید.
درباره كونیكو یامامورا
كونیكو یامامورا (زادهی 1317 در اشیا، كوبه، هیوگو، ژاپن – درگذشته 1401 در ایران) از فعالان فرهنگی اصالتا ژاپنی و مقیم ایران بود كه به سبا بابایی نیز شهرت داشت. او را همچنین بهعنوان تنها مادر شهید ژاپنی در ایران میشناسند.
كونیكو یامامورا در ترجمهی كتابهای فارسی به ژاپنی فعالیت داشت و همچنین در ترجمهی كارتونهای ژاپنی به فارسی نیز با صداوسیما همكاری میكرد. او همچنین از فعالان موزهی صلح در تهران بود و چند سال بهعنوان مادر موزهی صلح در این موزه فعالیت میكرد.
كونیكو یامامورا پس از آشنایی و ازدواج با یك تاجر ایرانی یزدی به نام اسدالله بابایی، در بیست سالگی به ایران مهاجرت كرد و از آن زمان تا زمان مرگش در ایران اقامت داشت. فرزند این زوج، محمد بابایی در جبههی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به شهادت رسید و از آن زمان، كونیكو یامامورا را بهعنوان «تنها مادر شهید ژاپنی» میشناسند.
علاوه بر كتاب مهاجر سرزمین آفتاب كه كتاب خاطرات این بانوی ژاپنی است، مستندی به نام كونیكو یامامورا نیز دربارهی زندگی و فعالیتهای این بانوی ژاپنی از شبكهی خبر پخش شده است.
كونیكو یامامورا در 10 تیر 1401 بر اثر ضایعهی تنفسی، چشم از جهان فروبست.