كتاب «نا» نوشته مریم برادران، روایتی نهچندان بلند، اما واقعنما، مستند و پرجزئیات از شهید صدر است كه با دوری از زیادهپردازی و اغراقگری، در شانزده فصل به شرح زندگی او پرداخته است.
درباره كتاب نا :
كتاب نا، نوشته مریم برادران، روایتی نهچندان بلند، اما واقعنما، مستند و پرجزئیات از شهید صدر است كه با دوری از زیادهپردازی و اغراقگری، در شانزده فصل به شرح زندگی او پرداخته است.
نا در عربی بهمعنای «ما» است؛ ضمیر اول شخص جمع یا متكلم معالغیر. «نا» یادآورِ سهگانۀ شهید صدر است كه بیشتر، او را به آنها میشناسند: فلسفتنا، اقتصادنا و مجتمعنا.
مریم برادران ساعتها و روزها، خوانده و دیده و شنیده و سپس با قلمی روان و صمیمی به روایتِ خواندهها و دیدهها و شنیدههایش از زندگی مردی پرداخته كه او را تنها با نام دو كتابش فلسفتنا و اقتصادنا میشناخته.
نویسنده در طول نوشتن این كتاب با خانوادۀ شهید صدر بهویژه همسر بزرگوار شهید در ارتباط بوده و از دقت و سخنان آنان بهره برده است. خود او در مقدمه كتاب مینویسد:
شب سوم شعبان متن كتاب را تمام كردم. بعدازظهر بود كه به فاطمه خانم زنگ زدم كه هم سال نو و تولد امام حسین(ع) را تبریك بگویم و هم خبر بدهم متن تمام شده. چند سؤال هم داشتم كه پرسیدم و جواب گرفتم. مشتاق بود نوشتهام را زودتر بخواند….
متن را برای فاطمه صدر فرستادم. روز بعد زنگ زد. شماره را كه روی صفحۀ گوشی دیدم، همۀ بدنم یخ كرد، جواب ندادم، اضطراب عجیبی بود. خودم را دلداری دادم و چند دقیقه بعد شمارهشان را گرفتم. گوشی را برداشت و بعد از سلام و احوالپرسی، با همان صدای گرم پر از انرژی و امید همیشگی و سخاوت ذاتی این خانواده، تشكر كرد و با مهربانی گفت: «وقتی میخواندم، با شما حرف میزدم كه انگار همهجا حضور داشتید.» شرمنده شدم و البته از چیزهایی كه در این مدت شناخته بودم، نباید چیزی جز این را انتظار میداشتم.