عزیزی به نقش عربستان سعودی در تحولات منطقهای و بهویژه در سوریه پرداخت و گفت: عربستان به دنبال منافع اقتصادی نیست، بلكه بیشتر به دنبال گسترش نفوذ خود و نشان دادن تواناییهایش به آمریكاییها است. این كشور حاضر است هزینههایی را برای ماندگاری سیاسی خود پرداخت كند و نقش امنیتی را كه آمریكاییها برایش تعریف كردهاند، ایفا كند.
مهدی عزیزی، كارشناس مسائل منطقه در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به سفر جولانی و اسعد حسن شیبانی به عربستان سعودی گفت: این سفر به دلیل ارتباطات اعتقادی و فكری میان عربستان و گروههای تكفیری، به ویژه در طول بحران سوریه و عراق، طبیعی است.
وی اظهار كرد: عربستان در این سالها حمایتهای مالی و سیاسی زیادی از گروههای تروریستی كرده و اكنون در تلاش است تا با ایجاد همگرایی جدید، نقش خود را در جغرافیای منطقه تقویت كند.
این كارشناس مسائل منطقه به نقش آمریكا و اسرائیل در طراحی سناریوهای منطقهای اشاره و تصریح كرد: كشورهای دیگر مانند قطر نیز در این فرآیند نقش دارند. پیامهای دیپلماتیك و پروازهای روزانه به سوریه نشاندهنده تلاش برای تقویت دولت موقت جولانی به عنوان رئیسجمهور سوریه است و این تلاشها به منظور تأمین امنیت اسرائیل و مقابله با نفوذ ایران در منطقه است.
عزیزی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت یادآور شد: عربستان در حال تعریف یك حوزه نفوذ جدید برای خود و به دنبال تقویت موقعیت جولانی در برابر محور مقاومت است.
وی به نقش عربستان سعودی در تحولات منطقهای و بهویژه در سوریه پرداخت و گفت: عربستان به دنبال منافع اقتصادی نیست، بلكه بیشتر به دنبال گسترش نفوذ خود و نشان دادن تواناییهایش به آمریكاییها است. این كشور حاضر است هزینههایی را برای ماندگاری سیاسی خود پرداخت كند و نقش امنیتی را كه آمریكاییها برایش تعریف كردهاند، ایفا كند.
این كارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینكه انتقال قدرت در عربستان برای اولینبار از طریق دلارهای سعودی و حمایت آمریكاییها از پدر به پسر انجام میشود، بیان كرد: بنسلمان، ولیعهد عربستان، در تلاش است تا تغییراتی در داخل كشور ایجاد كند، اما این تغییرات بدون كمكهای آمریكا با چالشهایی مواجه خواهد شد.
عزیزی اظهار كرد: عربستان به دنبال تضمین ماندگاری سیاسی خود و تغییر قواعد بازی در منطقه است، در حالی كه تركیه به دنبال نفوذ اقتصادی و مسائل اعتقادی است.