حاج قاسم سلیمانی یكی از این دلاوران است كه پا به پای دوستان و همرزمان خود در اكثر اتفاقات مهم جنگ حضور داشته است و پس از آن اتمام جنگ چندین سال در قامت یك سرباز به مقابله با اشرار مرزهای شرقی كشور پرداخته است. همین تجربه باعث شد كه او از سال 76 به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتخاب شود و عملكردی را از خود به جای بگذارد كه امروز بعد از 18 سال، تبدیل به یك قهرمان ملی شود.
قهرمانی كه كتابهای كمی در ارتباط با او نوشته شده است و شخصیتش هنوز در میان دوستدارانش به عنوان یك چهره جذاب ولی مرموز باقی مانده است. چهرهای كه علی اكبری مزدآبادی در كتاب «حاج قاسم» به سراغ معرفی آن رفته است.
كتابی 167 صفحهای در ارتباط با برخی از خاطرات و سخنرانیهای سردار سلیمانی در دوران دفاع مقدس كه به وسیله این نویسنده جمعآوری شده است و در این كتاب براساس توالی زمانی چیده شده است.
در قسمت ابتدایی این كتاب یك زندگینامه خودنوشت از سردار سلیمانی وجود دارد كه به بخشی از فعالیتهای او در دوران ابتدایی جنگ اشاره میكند. اما در بخشهای دیگر این كتاب بیشتر از سخنرانیها و خاطرات سردار كه مرتبط با سه عملیات بزرگ والفجر 8، كربلای 4 و كربلای 5 استفاده شده است تا از دل این سخنرانیها، خاطراتی را از سردار سلیمانی و سایر همرزمانش نقل كند و به این وسیله شخصیت او را به مخاطب این كتاب معرفی كند.
وجود بیش از 80 عكس رنگی از مقاطع مختلف زندگی سردار سلیمانی یكی دیگر از ویژگیهای جالب این كتاب است كه تماشای آن، میتواند برای هر مخاطبی جذاب باشد. عكسهایی از روزهای جوانی سردار و حضور او در جبهههای جنگ تا عكسهایی از حضور او در كنار مقام معظم رهبری و دیگر فرماندهان شاخص نظامی كشور كه همگی با ذوق نویسنده اثر از میان انبوهی از عكسها دستچین شده است و در كنار هركدام از خاطرات ایشان درج شده است.
همچنین یكی دیگر از ویژگیهای شاخص این اثر، ترجمه و ارائه یكی از مقالات خارجی منتشر شده در ارتباط با سردار سلیمانی است كه توسط یكی از پژوهشكدههای سیاسی آمریكا منتشر شده و نشاندهنده نگاه پُر از هراس و البته احترام غربیها، به شخصیت این سردار مبارز ایرانی است.
كتاب «حاج قاسم» هفدهمین اثر از مجموعه كتابهای «یاران ناب» است كه توسط انتشارات «یا زهرا(س)» و با قیمت 7500 تومان روانه بازار نشر شده است.
با هم بخشهایی از این اثر را میخوانیم:
در روز های اول ورود به جبهه،دشمن را قادر به انجام هر كاری میدانستم،اما در اولین حمله ای كه انجام دادیم،موفق شدیم نیرو های دشمن را از كنار جاده سوسنگرد تا حمیدیه به عقب برانیم و تلفاتی نیز بر آن ها وارد كنیم كه این امر باعث شد تصور غلطی كه از دشمن در ذهن داشتم از بین برود...
برای دریافت فایل الكترونیكی مقدمه این كتاب روی لینك زیر كلیك نمایید.