گرمسیر بودن مسیر راهپیمایی زوار شرایط را برای گرمازدگی آنها فراهم میكند، توجه به برخی نكات برای حفظ سلامت و جلوگیری از گرمازدگی زائران را ضروری است.
دكتر عبدالجبار ذاكری بیان كرد: زائران برای جلوگیری از گرمازدگی، نوشیدن آب را جدی بگیرند و در مسیر پیاده روی حتما از آب آشامیدنی به مقدار لازم استفاده كنند.
وی ادامه داد: زائران تا حد امكان نوشیدنیهای گازدار و كافئیندار مصرف نكنند، چرا كه بدن را كم آب و خشك میكند و به جای آن از شربتهای سنتی همچون سكنجبین، خاكشیر و تخم شربتی استفاده كنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینكه مصرف یخ و آب بسیار خنك نیز دمای بدن را بالا برده و موجب ایجاد عطش میشود، عنوان كرد: به همین دلیل توصیه میشود زوار مصرف آب سرد را به حداقل برسانند.
دكتر ذاكری با اشاره به اینكه زوار باید غذاهایی استفاده كنند كه بدن آب كمتری از دست میدهد، تصریح كرد: به جای استفاده از شیرینی، غذاهای شور، كنسروها، غذاهای سرخ كرده و ادویهها كه باعث تشدید تشنگی میشود، مصرف میوه و سبزیجات توصیه می شود .
وی هم چنین توصیه كرد، زوار تا حد ممكن از لباسهای گشاد، نخی و خنك استفاده كرده و از همراه داشتن بار اضافه بپرهیزند.
معاون بهداشتی استفاده از چفیه، كلاه و عینك در طول مسیر حركت را نیز توصیه كرد و گفت: بهتر است زوار هر از گاهی چفیه خود را با آب مرطوب كنند.
ذاكری با بیان این كه هم چنین بهتر است زوار برای جلوگیری از گرمازدگی در طول روز (بیشترین شدت آفتاب از 10 صبح تا 2 ظهر است) در موكبها استراحت كرده و عصر یا شبها به پیادهروی پرداخته و به مسیر خود ادامه دهند، اظهار كرد: زوار باید در صورت بروز خستگی یا كوفتگی، حركت در مسیر زیارت را برای ساعاتی متوقف كرده و پس از بهبودی نسبی به ادامه مسیر بپردازند.
معاون بهداشتی در پایان توصیه كرد، زوار تا قبل از رفتن به زیارت اربعین و به منظور آمادگی برای تشرف به راهپیمایی اربعین، صبحها آب ولرم، آبلیمو و عسل بنوشند و تعدادی لیموترش تازه به همراه داشته باشند تا در صورت عطش یا گرمازدگی از آن استفاده كنند.