زائران پیادهروی اربعین باید حتما نكاتی را رعایت كنند تا سیستم ایمنی آنها تقویت شود و در مراسم پیادهروی اربعین دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا نشوند.
با اعلام پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ قبل از سفر، بیماریهایی مانند سینوزیت و آلرژی فصلی را درمان كنید. یكی از دلایل اصلی سرماخوردگی در سفر اربعین، به حركت درآمدن مواد زائد انباشتهشده در بدن براثر حركت و گرما و نیز ضعف سیستم ایمنی براثر فعالیت زیاد، اختلال خواب، تغییر آبوهوا و ... است.
اگر زیاد سرما میخورید، ورزش روزانه و استفاده از خوراكیهای مقوی بهویژه مصرف روزانه شربت (آب+ عسل+ آب لیموترش) در روزهای قبل از سفر برایتان مفید است. ادامه مصرف این شربت در طول سفر هم بسیار مفید است.
با حجامت عام -درزمانی مناسب قبل از سفر- سیستم ایمنی خود را تقویت كنید. داروی «نوفلو»، محتوی ویتامین سی، زینك، دارچین و زنجبیل یك داروی مؤثّر در پیشگیری از سرماخوردگی است. میتوانید از دو هفته قبل از سفر روزی یك كپسول مصرف كنید.
مصرف روزانه قرصهای مكیدنی ویتامین C، برای پیشگیری از سرماخوردگی مفیدند. همچنین بهمحض شروع علائم بیماری هم میتوان از آنها استفاده كرد. غرغره و استنشاق آبنمك، هم در پیشگیری و هم در درمان سرماخوردگی و گلودرد مفید است. یك قاشق چایخوری سرخالی نمك را داخل یك لیوان آب جوش ریخته و بعد از ولرم شدن از هر دو سوراخ بینی استنشاق كنید.
هنگامیكه عرق كردهاید یا پس از استحمام، در معرض سرما و هوای آزاد قرار نگیرید. پس از درآوردن كوله، معمولاً تمام پشت شما عرق كرده است و این زمان، احتمال سرماخوردگی بسیار زیاد است. در این وضعیت پوشیده بودن سر، شانهها و پشت خیلی مهم است.
بههیچوجه دوش آب سرد نگیرید بهویژه وقتیكه بدن گرم است چراكه ممكن است موجب بیماریهایی، چون سرماخوردگی، سینهپهلو، دردهای مفصلی و... شود. برای پیشگیری از سرماخوردگی، قبل از خروج از حمام، از مچ پا به پایین را با آب سرد بشویید.
در هنگام عرق كردن و تشنگی زیاد از مصرف نوشیدنیهای خیلی خنك اجتناب كنید. در این حالت، پس از كمی استراحت و كاهش دمای بدن تان، آبِ كمی خنك را كمكم و جرعهجرعه بنوشید. جویدن روزانه مقداری نعناع یا شوید خشك یا چند برگ تازه اكالیپتوس، دستگاه گوارش و تنفسی شما را پاكیزه نموده از سرماخوردگی پیشگیری میكند.
اگر در پیادهروی اربعین سرما خوردید میتوانید این اقدامات را انجام دهید تا درمان كامل سرماخوردگی از مصرف غذاهای سنگین، چرب، تند و ترش، ماست، بستنی و خوراكیهای خیلی سرد خودداری كنید.
میزان پیادهروی و فعالیت روزانه را تا زمان بهبودی كمتر كنید و از حضور در محیطهای پرتراكم احتراز كنید. از نعناع یا اكالیپتوس روزی چند بار استفاده كنید. به این صورت كه یا آنها را بجوید یا مقداری از آنها را خردكرده داخل یك لیوان آب جوش ریخته روی آن را با نعلبكی پوشانده بعد از 10 دقیقه میل كنید.