آیت اله مكارم شیرازی در مصاحبه اختصاصی با رادیو اربعین اظهار داشت: دنیای استكبار می خواهد اخبار اربعین حسینی را بپوشاند؛ اما نمی تواند چراكه عظمت این مطلب به حدی است كه قابل پوشاندن نیست.
این مرجع معظم تقلید خطاب به زوار اربعین حسینی گفت: «به همه شما عزیزان كه توفیق این زیارت پرشكوه با پیدا كرده اید، تقبل الهب اعمالكم می گویم و امیدوارم همگی شما با دستی پر به وطن بازگردید.»
آیت اله مكارم شیرازی در ادامه تصریح كرد: «خاصیت گذشت زمان اینست كه حوادث به فراموشی سپرده شده و گرد و غبار نسیان بر حوادث گذشته پاشیده می شود اما استثنائات عجیبی می بینیم كه نمونه بسیار مهم آن، حادثه كربلاست.»
وی بیان كرد: «گذشت زمان، نه اینكه این حادثه را به دست فراموشی نسپرد، بلكه روز به روز دامنه دارتر شد. اگر در اربعین اول فقط جابربن عبداله انصاری و یكی دو نفر دیگر حضور داشتند، هرچه زمان گذشت این اربعین دامنه دار تر شد تا امروز كه این زیارت میلیونی پر شكوه بی نظیر در تمام عالم به وجود آمده است.»
آیت اله مكارم شیرازی در بخشی دیگر از این گفت وگوی رادیویی به آثار فردی و جمعی اربعین حسینی اشاره و بیان نمود: «یكی از آثار فردی اینست كه افراد را تربیت می كند؛ خاصه آن هایی كه در پیاده روی شركا می كنند، در تمام مدت به یاد خدا هستند و از گناه توبه كرده و برای آینده تصمیم می گیرند.»
وی ضمن مهم شمردن خودسازی توسط زائران اربعین، تصریح كرد: «خوشا به حال كسانی كه با خلوص نیت و عاشقانه [در این گردهمایی] وارد می شوند و مخلصانه زیارت می كنند و از آثار آن بهره مند می شوند.»
آیت اله مكارم شیرازی آثار اربعین حسینی در بُعد جهانی را نشان از تلاش امت اسلامی [و جامعه شیعی] برای مبهوت ساختن دشمن تعبیر نمود و افزود: «[اربعین] نشان می دهد عشق و علاقه به امام حسین-ع- چه موجی ایجاد می كند كه دشمن از آن می هراسد.»
وی ضمن توصیه به زوار اربعین حسینی بیان داشت: «برادران و خواهران عزیز بدانید این سفر مستحبی است و نكند واجبات شان به خاطر این سفر ترك و نمازشان قضا شود. مستحب هرگز نباید مزاحمِ واجب شود.»
آیت اله مكارم شیرازی قبول زیارت اربعین در درگاه خداوند و پیشگاه اباعبدالله الحسین(ع) را نیازمند انجام واجبات عنوان و تصریح كرد: «به یقین خادمان رادیو اربعین سهم وافری از حسنات و بركات این سفر دارند؛ بگونه ای كه شاید بسیاری از این افراد از زوار نیز بیشتر بهره برند.»
وی خطاب به خادمان و مسئولان برگزاری گردهمایی اربعین حسینی بیان داشت: «این افراد نیز باید مراقب باشند و تحمل هرگونه مشكلی را در مسیر خدمت داشته باشند؛ برخورد بسیار خوب و مودبانه باشد و كسانیكه از سفر وا می مانند را به جایی برسانند و مراقب بیماران باشند و اخبار را به صورت مرتب و منظم به زبان های مختلف به همه دنیا مخابره كنند.»
آیت اله مكارم شیرازی همچنین با اشاره به جا ماندگان از قافله پیاده روی اربعین حسینی افزود: «من به این ها بشارت می دهم كه در روایات متعددی داریم كسی كه نیت خیری داشته باشد و موفق نشود، اجر آن نیت خیر را برای او می نویسند.»
وی خاطرنشان ساخت: «زوار ان شالله به هم كمك كنند، در زیارت معطل نكنند و از حرم خارج شوند و نوبت را به دیگران بدهند و امیدوارم زوار بتوانند آداب زیارت را انجام دهند و شما نیز از طریق پخش این اخبار عظمت و شكوه اهل بیت-ع- و اسلام را به جهانیان نشان دهید.»