مدیركل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت: تا به امروز قریب به 50نفر از هموطنان ما در اثر حادثه یا در اثر فوت عادی جان به جان آفرین تسلیم كردند،متاسفانه در بین فوت شدگان، تقریبا دوسوم شان اصلا دارای بیمه نبودند و از خدماتی بیمه برخوردار بود
نظافتی، مدیركل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت و دبیر كمیته اعزام ستاد مركزی اربعین حسینی درگفتگوی تلفنی با رادیو اربعین در خصوص بیمه زوار گفت: متاسفانه به دلیل شرایط جاده ای عراق و اینكه حضور جمعیت ها در جاده، ممكن است آبستن حوادثی باشد، تا به امروز قریب به 50 نفر از هموطنان ما در اثر حادثه یا در اثر فوت عادی جان به جان آفرین تسلیم كردند، همكاران ما در عراق و جمعیت هلال احمر، كمیته بهداشت و درمان در كنار بیمه ها در آنجا توانستند خدماتی را بدهند.
وی با اشاره به استقرار 40 نفر از طرف كمیته ثبت نام و اعزام در بیمارستان های عراق و در مسیر زائرین، خاطر نشان شد: دلیل این امر این است تا هر زائری كه برای درمان به بیمارستان ها یا محل های درمانی می آورند از طرف شركت بیمه هزینه هایشان پوشش داده شود چون هزینه های درمانی در عراق مقداری گران است و نسبت به ایران قیمت های بالاتری است و توانستند پوشش خوبی را در این مدت بدهند.
مدیركل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت افزود: افرادی را لازم بود حتما برای ادامه درمان به ایران اعزام شوند، آنهایی كه در شهرهای مرزی و استان های نزدیك به مرز با آمبولانس به مرز و از همانجا هم با آمبولانس داخل كشور و هم به صورت هوایی به بیمارستان های خوزستان، كرمانشاه، ایلام و حتی تهران آوردند و در بیمارستان ها بستری كردند و پوشش مالی اش را هم داده اند چون تا سقف 22 میلیون تومان زیر پوشش درمانی بودند.
وی در خصوص بیمه فوت شدگان گفت: افرادی هم كه بصورت عادی فوت كرده بودند، پرونده هایشان تشكیل شده و آنهایی هم كه در اثر حادثه چه تصادف و چه پرتاپ از بلندی فوت شده اند تا حدود 200 میلیون تومان به خانواده هایشان بیمه عمر پرداخت می شود.
نظافتی متذكر شد: متاسفانه در بین فوت شدگان، تقریبا دو سوم شان اصلا دارای بیمه نبودند و علی رغم این همه اطلاع رسانی كه كرده بودیم از مراكزی كه واجد بیمه نبودند و از خارج از سامانه سماح ویزا گرفته بودند. خانواده هایشان مراجعه می كنند و می گویند آیا می توانیم از خدماتی برخوردار باشیم، طبیعتا نمی توانند.
وی ادامه داد: خانواده هایی كه به هر دلیلی كسی را از دست دادند و بیمه نبودند و یا دچار نقص عضو شدند، از روز شنبه به ادارات حج و زیارت استان ها مراجعه كنند و مشخصات خودشان را بدهند تا اطلاعات جمع شود و ببینیم چه اقداماتی را می توان برایشان انجام دهیم.