صدای جمهوری اسلامی ایران

متن پیام آیت الله العظمی «حسین نوری همدانی» از مراجع عظام تقلید به مناسبت افتتاح رادیو اربعین توسط «مرتضی نجفی قدسی» مدیر دارالقرآن علامه طباطبائی در استودیوی شهدای رادیو در سازمان صدا و سیمای تهران قرائت شد.

مراسم افتتاحیه شبكه رادیویی اربعین عصر امروز (18 مهر) با حضور حمید شاه آبادی معاون صدا، قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و حمید محمدی ریاست سازمان حج و زیارت، مدیران ستادهای دوازده گانه اربعین حسینی و جمعی از مسئولان كشوری و لشكری برگزار شد.

در ابتدا، متن پیام آیت الله العظمی «حسین نوری همدانی» از مراجع عظام تقلید به مناسبت افتتاح رادیو اربعین كه امروز (18 مهر) توسط «مرتضی نجفی قدسی» مدیر دارالقرآن علامه طباطبائی در استودیوی شهدای رادیو در سازمان صدا و سیمای تهران قرائت شد، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

﴿وَمَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ﴾﴿الحج، 32﴾

در باب زیارت حضرت سید الشهداء (ع) در كربلا احادیث فراوانی از اهل بیت علیهم السلام نقل گردیده است كه تعداد كثیر این روایات نشان از اهمیت پاسداشت نهضت عاشورا دارد.

پیامبر اكرم (ص) فرمودند:{إنّ لِقَتلِ الحُسینِ حَرارَةً فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لاتَبرُدُ اَبَداً} حقیقتاً كشته شدن امام حسین (ع) چنان حرارتی در دل‌ها و قلوب مومنین ایجاد كرده است كه هیچگاه به سردی نمی‌گراید و یا در توصیف بقعه آن حضرت در كربلا می‌فرمایند: {هِیَ أَطْهَرُ بِقَاعِ الْأَرْضِ وَ أَعْظَمُهَا حُرْمَةً وَ إِنَّهَا لَمِنْ بَطْحَاءِ الْجَنَّة} كربلا پاكترین بقعه روی زمین و از نظر حرمت واحترام از بزرگترین بقعه هاست و حقیقتاً كربلا از بوستان‌های بهشت است.

در وسائل الشیعه از امام صادق (ع) منقول است كه فرمودند: {فِی طِینِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ (علیه السلام) شِفَاءٌ مِنْ كُلِّ دَاءٍ وَ هُوَ الدَّوَاءُ الْأَكْبَرُ} در تربت قبر امام حسین شفای هر دردی است و بزرگترین دارو همان است.

در كامل الزیارات از حضرت امام جعفر صادق (ع) منقول است كه فرمودند: { مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ اَلْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ عَلَیْهِ السَّلاَمُ إِنْ كَانَ مَاشِیاً كُتِبَ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةٌ وَ مُحِیَ عَنْهُ سَیِّئَةٌ فَإِنْ كَانَ رَاكِباً كَتَبَ اَللَّهُ لَهُ بِكُلِّ حَافِرٍ حَسَنَةً وَ حَطَّ بِهَا عَنْهُ سَیِّئَةً حَتَّى إِذَا صَارَ فِی اَلْحَائِرِ كَتَبَهُ اَللَّهُ مِنَ اَلْمُفْلِحِینَ اَلْمُنْجِحِینَ حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِكَهُ كَتَبَهُ اَللَّهُ مِنَ اَلْفَائِزِینَ حَتَّى إِذَا أَرَادَ اَلاِنْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَكٌ فَقَالَ لَهُ إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ یُقْرِئُكَ اَلسَّلاَمَ وَ یَقُولُ لَكَ اِسْتَأْنِفِ اَلْعَمَلَ فَقَدْ غَفَرَ اَللَّهُ لَكَ مَا مَضَى}

كسی كه از منزلش بیرون آید و قصدش زیارت قبر حسین بن علی علیه السلام باشد، اگر پیاده رود خداوند به هر قدمی كه بر می‌دارد یك حسنه می‌نویسد و یك گناه از او محو می‌كند تا زمانی كه به حائر حسینی برسد خداوند او را از جمله مصلحین و رستگاران و برگزیدگان می‌نویسد و هنگامی كه اعمال زیارت و مناسكش تمام می‌شود، خداوند او را از جمله فائزین محسوب می‌فرماید و هنگامی كه بخواهد مراجعت كند فرشتگان نزد او آمده و ابلاغ سلام رسول خدا (ص) را می‌كنند و می‌گویند كه پبامبر به شما پیام داد كه اعمال زندگی خود را از نو شروع كن؛ چرا كه تمام گناهان گذشته ات آمرزیده شده است.

از این گونه روایات در فضائل زیارت امام حسین (ع) مخصوصا در ایام اربعین آن حضرت در بحار الانوار و دیگر كتب حدیثی فراوان است و به حدی بر آن تأكید شده كه در بعضی از روایات از وجوب و فرض بودن زیارت آن حضرت یاد شده و حتی برخی از فقهاء مانند علامه محمد تقی مجلسی و علامه محمد باقر مجلسی رضوان الله علیهما نظر مباركشان بر این بوده است كه برای كسانی كه استطاعت این سفر را دارند، زیارت حضرت سید الشهداء (ع) در كربلا در عمرشان حداقل یكبار واجب است.

در حدیث مشهوری هم از حضرت امام حسن عسكری (ع) علامات مومن پنج چیز شمرده است كه یكی از آن‌ها زیارت اربعین امام حسین (ع) است.

زیارت اربعین حسینی از اولین اربعین كه اهل بیت (ع) در بازگشت از سفر شام در سال 61 هجری قمری به كربلا رسیدند و سر‌های مطهر شهداء را در كنار پیكر‌های مطهر آنان دفن كردند و از طرفی اولین زائر حسینی یعنی جابر بن عبدالله انصاری از صحابی پیامبر اكرم (ص) از مدینه به همراه عطیه كوفی هم به كربلا آمدند، تاكنون ادامه داشته است و خداوند در این جنبش و شور و شوق حسینی فوایدی را برای عالم اسلام قرار داده است كه قابل شمارش نیست.

بعضی اشكال می‌كنند كه امروزه با وجود وسایل نقلیه مختلف چه لزومی بر پیاده روی برای اربعین هست؟ كه باید در جواب گفت: این پیاده روی یك نوع احترام است و باعث خود سازی و خشوع و خضوع انسان می‌شود. كما اینكه امام حسن و امام حسین علیهما السلام بار‌ها برای تشرف به بیت الله از مدینه با پای پیاده حركت می‌كردند. در حالی كه محمل‌ها و كجاوه‌ها روی اشتران همراه آنان در حركت بودند و می‌توانستند بر مركب سوار شوند؛ ولیكن به احترام خانه خدا با پای پیاده برای حج رهسپار می‌شدند.

راهپیمایی ایام اربعین از قدیم الایام در بین علماء و طلاب حوزه نجف مرسوم بوده و خاطرات زیادی از این سفر‌ها در كتاب‌ها آمده است ولیكن پس از سقوط رژیم بعثی صدام كه ملت عراق فرصتی برای تنفس پیدا كرد و راه ورود ایرانیان نیز به كربلا باز شد، هر ساله خیل عظیم و میلیونی زائران حسینی در اربعین را شاهد هستیم و بحمدالله روز به روز بر عظمت و ابهت آن افزوده می‌شود. كما اینكه در سال گذشته بیش از بیست میلیون نفر به این فیض بزرگ نائل شدند و از جمله زوار اربعین گشتند.

امروزه راهپیمایی اربعین علاوه بر همه كمالات معنوی كه در بر دارد، پیام سیاسی بزرگی برای جهانیان نیز دارد. در عاشورای امسال همگان شاهد بودید كه در یك روز ندای ((هیهات من الذله)) توسط میلیون‌ها مسلمان همزمان در بیروت پایتخت لبنان، در صنعا پایتخت یمن و مناطق شیعه نشین عربستان، در سر تا سر عراق، ایران اسلامی، هند و پاكستان و افغانستان و آسیای دور و آذربایجان و قفقاز و استانبول و بسیاری از نقاط جهان حتی اروپا و آمریكا طنین انداز شد. این یعنی امام حسین (ع) زنده است و نهضت ظلم ستیز او نیز تمامی عرصه سرزمین‌های اسلامی را فرا گرفته است و ان شاء الله یكی از فواید بزرگ راهپیمایی اربعین همین معرفی امام مظلوم ما حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) به جهانیان است و روزی فرا رسد كه همه عالم او را و راه او را به خوبی بشناسد و الگو بگیرند.

در روایات آمده است كه در عصر ظهور یكی از ندا‌هایی كه امام زمان (عج) خطاب به همه جهانیان می‌فرمایند، این است كه {یَا أَهلَ الْعالَم إِنَّ جَدِّیَ الْحُسَین قتل عَطشاناً} آن حضرت خود را به واسطه جد بزرگوارشان امام حسین (ع) معرفی می‌كنند و این بدان معناست كه در زمان ظهور آن حضرت، همه جهانیان امام حسین (ع) را به خوبی می‌شناسند. به هر حال در این زمان راهپیمایی اربعین به مانور بزرگ سیاسی مسلمانان و شیعیان در مقابل اسرائیل و آمریكا و دیگر اذناب آن‌ها در منطقه تبدیل شده و روز به روز باید بر شكوه و عظمت آن افزوده شود.

در این سال‌ها ملت عراق با بذل مال و با عشق وافر به حضرت ابا عبدالله خالصانه در خدمت زائران آن حضرت بوده اند و از هیچ كمكی دریغ ندارند. غذای خود را به زائران می‌دهند، وسیله نقلیه خود را برای خدمت رسانی زائرین قرار می‌دهند و منازلشان را مسكن زائران كرده و امتحان خود را به خوبی پس داده و باید از این ملت عراق برای این میزبانی مخلصانه حقیقتاً تشكر كرد. البته بسیاری از مردم و نهاد‌های انقلابی جمهوری اسلامی نیز در این سال‌ها به خدمت زائرین همت گمارده و با ایجاد موكب‌هایی چه در داخل ایران و چه در كشور عراق سعی بر همیاری و همكاری با مردم عزیز عراق داشته اند. ولیكن این‌ها كفایت نمی‌كند و مخصوصاً امسال كه ملت ایران گرفتار تنزل ارزش پول خود شده، بیم آن می‌رود كه بسیاری از ضعفا كه فقط در همین اربعین‌ها به علت كمی هزینه‌ها سفر كربلا برایشان میسر می‌شد، دیگر نتوانند با این هزینه‌های سنگین خود را به عراق برسانند. مسئولین باید برای حل این موضوع بیش از پیش چاره اندیشی كنند.

همگان شاهد بودید كه در یك مقطع زمانی برای كسانی كه سفر‌های خارجی اروپایی و یا تفریحی مانند تایلند را داشتند مبلغ یك هزار یورو ارز مسافرتی به نرخ هر یورو 5400 تومان عرضه می‌كرد و آنقدر ما به التفاوت آن با نرخ آزاد زیاد بود كه بعضی از آژانس‌های مسافرتی مردم را مجانی و رایگان به مسافرت می‌بردند تا از ما به التفاوت ارز اختصاصی آن‌ها استفاده كنند و حال آنكه در همان مقطع حتی یك دلار و یا یك یورو به زائران عتبات عالیات اختصاص نمی‌دادند!

گرچه كل این سیاست ارزی آن‌ها غلط بود و میلیارد‌ها پول ارز ذخایر بانك مركزی را چند ماهه هدر دادند و ادعای تخصص اقتصادی هم می‌كنند.

مسئولان بانك مركزی به خاطر سیاست‌های غلط اقتصادی كه منجر به كاهش ارزش پول ملی شد باید مواخذه بشوند تا دست افراد خیانتكار به كشور و منافع ملت رو شود. ملت ایران از این حقی كه از حقوق آنان ضایع شده است و هنوز هم جبران نشده، نمی‌گذرد.

اما مسئولان دولتی بدانند تمام رفتار‌های آنان از چشم مردم مسلمان می‌گذرد و روز حساب هم می‌رسد. حتی همین الان هم به مسافران كشور‌های خارجی ارز مناسب اختصاص می‌دهند، ولی برای سفر‌های زیارتی نباید ارزی اختصاص داده شود! مسئولان بانك مركزی باید در برابر این سیاست‌های یك بام و دو هوای خود پاسخگو باشند.

ازجمله كار‌های خوب برای اربعینی‌ها همین راه اندازی رادیو اربعین است كه كمك مهمی برای خبر رسانی زائران كربلا و عموم هموطنان می‌تواند داشته باشد و این عمل صدا و سیما در خدمت به زائرین حسینی مأجور هست انشاالله.

از خدای متعال مسئلت داریم كه این اربعین‌ها را مقدمه ظهور موفورالسرور قطب عالم امكان و واسطه غیب و شهود امام زمان مهدی موعود قرار دهد و انقلاب اسلامی ملت ایران و این شور حسینی آنان را وصل به ظهور حضرتش بگرداند.

حسین نوری همدانی

مرتبط با این خبر

  • سلام آقاجان؛ سلامی از عشق و عطش در استودیوی رادیو اربعین

  • با وضو وارد رادیو اربعین می‌شوم/ اجرای دلی یك برنامه صبحگاهی

  • همزمان با شهادت امام رضا (ع) فعالیت رادیو اربعین به اتمام می‌رسد

  • مسابقه بزرگ خاطره‌نگاری اربعین

  • بیش از 130 نفر از افراد بی‌بضاعت به واسطه رادیو اربعین به عتبات مشرف شدند

  • پخش كتاب صوتی صلح امام حسن (ع) و ترویج وحدت بین شیعه و سنی/ آشنایی مخاطبان با سبك زندگی ائمه اطهار(ع)

  • رادیو اربعین رسانه ای كه مردم آن را از خود می دانند

  • عاشقی با اجرای رادیو اربعین/مردم در عزاداری حسینی بخشنده‌تر هستند

  • اربعین مهمترین سرمایه فرهنگی انقلاب اسلامی برای جذب دل ها شده است

  • اجرای همراه با دانش و تخصص