رئیس اداره گذرنامه و روادید گفت: اتباع خارجی كه سند مسافرتی ندارند و دارای برگه های آمایش هستند، می توانند از طریف دفاتر كفالت اقدام كنند و دفترچه های مسافرتی شان آماده می شود و ویزایشان را دریافت خواهند كرد.
مجتبی كریمی رئیس اداره گذرنامه و روادید در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین در رابطه با تاكید بر اینكه اخذ روادید از طریق سامانه سماح 3 روز طول می كشد، گفت: حالا كه قرار است مردم از یك سامانه ای كه می خواهند مطمئن شوند، روادیدشان جعلی نباشد، و قیمت مناسب است و مطمئن باشند كه از آن ها ریال به جای دلار می گیرد، بهترین كار سامانه سماح است.
وی افزود: این سامانه برای اینكه بتواند به مردم خدمت دهد باید سرعتش را بالا ببرد و با تمهیداتی كه در نظر گرفته شده، سه روز سرعت زمانی است از وقتی كه گذرنامه داده می شود تا زمانی كه گذرنامه به مردم برگردانده می شود.
رئیس اداره گذرنامه و روادید تاكید كرد: مردم برای اینكه مطمئن شوند، روادیدشان جعلی نیست حتما از طریق سامانه سماح اقدام نمایند.
وی در رابطه با مدت زمان صدور گذرنامه نیز اظهار داشت: گذرنامه نیز حداكثر سه روزه صادر خواهد شد.
كریمی در رابطه با قیمت نهایی روادید عنوان كرد: با تمهیداتی كه در نظر گرفته شده و با تخفیفی كه رئیس جمهور در نظر گرفتند، قیمت روادید حدود 200 هزار تومان شده یعنی نسبت به سال گذشته حدود 30 هزار تومان افزایش قیمت داشت. 35 هزار تومان دیگر هم برای كارگزاری، بیمه و درمان است.
وی با اعلام این خبر كه ثبت نام روادید برای اتباع شروع شده است، گفت: كسانی كه سند مسافرتی ندارند و دارای برگه های آمایش هستند، می توانند از طریف دفاتر كفالت اقدام كنند و دفترچه های مسافرتی شان آماده می شود و ویزایشان را دریافت خواهند كرد. هزینه ویزا نیز همان رقمی است كه برای برادران و خواهران ایرانی می باشد.
دبیر كمیته سیاسی و كنسولی ستاد اربعین حسینی در رابطه با مشمولین متذكر شد: عزیزانی كه مشمول هستند با گذاشتن 3 میلیون تومامن وثیقه برای مدت 20 روز می توانند اجازه بگیرند و بروند. شرایط غائبین را هم در سایت نظام وظیفه، كاملا نوشته است.
وی در خصوص میزان پولی كه لازم است زوار همراه خود داشته باشند، بیان كرد: زوار باید حتما مقداری كه به عنوان هزینه حمل و نقل در نظر می گیرند، همراه خود داشته باشند حتی اگر نمی توانند ارزی را تهیه كنند، مبلغ ریال ایرانی را همراه داشته باشند. اسكناس های 10 هزار تومانی در عراق معتبر است.
كریمی در خاتمه به زائرین اربعین حسینی توصیه كرد: زائرین روی موبایل ها و ساك ها و تمامی وسایل شان یك شماره تلفن و آدرس از ایران و یك شماره تلفن و آدرس از همراهان شان بگذارند تا در مواقع لزوم اگر اینها گم شد یا جا ماند، بتوانند با آن ها تماس بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین گردن آویزی هم اگر داشته باشند كه بر رویش اسامی و شماره تلفن خود و همراهان را نوشته باشند و اگر دارویی را مصرف می كنند، پشت این برگه آن داروهای مهمی را كه مصرف می نند و یا اگر دیابتی هستند این موضوع را بنویسند تا اگر اتفاقی برایشان افتاد و آن ها را به پایگاه های هلال احمر بردند، از بیماری شان به سرعت مطلع شوند و درمان را شروع كنند.