دبیر كمیته كنسولی و سیاسی ستاد اربعین حسینی گفت: صدور روادید اتباع از سه شنبه بطور رسمی آغاز می شود، البته دفاتر كفالت، مدارك تمامی عزیزان افاغنه را كه درخواست داشتند، دریافت كردند اما به صورت رسمی از سه شنبه ویزاهایشان صادر می شود.
مجتبی كریمی رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه و دبیر كمیته كنسولی و سیاسی ستاد اربعین حسینی با حضور در شبكه رادیویی اربعین، پاسخگوی سوالات زوار اربعین حسینی بود.
وی در آغاز به عودت پول هاییی كه زائران برای گرفتن روادید پرداخت كرده اند، اشاره كرد و گفت: اگر كسی مقیم باشد و داخل سامانه سماح اقدام كند، مبلغش بر می گردد در غیر این صورت كسانی كه مستقیم از سفارت روادید دریافت می كنند، مبلغی بر نمی گردد.
رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه با بیان اینكه گذرنامه ای كه نیروی انتظامی صادر می كند، همراه ندارد، تصریح كرد: هر فردی باید به صورت انفرادی گذرنامه اش را درخواست كند. اكنون گذرنامه ظرف مدت 72 ساعت توسط نیروی انتظامی صادر می شود و مشكلی ندارد.
وی در خصوص افرادی كه مقیم ایران هستند، گفت: افراد مقیم مثل افاغنه كه درخواست برگه صدور سند كرده اند، خوشبختانه سندهایشان آماده شده و دارد برای ویزا به سفارت عراق ارائه می شود.
كریمی افزود: جلسات بسیار خوبی در مورد اتباع داشتیم و به نتایج خوبی رسیدیم، كار صدور روادید اتباع از فردا (سه شنبه) به طور رسمی آغاز می شود، البته آغاز شده و دفاتر كفالت مدارك تمامی عزیزان افاغنه را كه درخواست داشتند، دریافت كردند اما به صورت رسمی از سه شنبه ویزاهایشان صادر و تحویل می شود.
وی با بیان اینكه در رابطه با مهلت ویزای اربعین عنوان كرد: از زمانی كه ویزا صادر شده، تا دو ماه قابل استفاده است و وقتی وارد عراق شدند تا یك ماه می توانند اقامت كنند.
دبیر كمیته كنسولی و سیاسی ستاد اربعین حسینی با اشاره به شرایط كسانی كه از روش تابعیتی می خواهند شناسنامه بگیرند، اظهار داشت: این افراد باید حتما در محدوده سنی 18 تا 19 سال در ایران توقف داشته باشند، بنابراین افرادی كه در این سنین قرار دارند، باید به اداره تابعیت جمهوری اسلامی ایران مراجعه كنند، كاملا موارد حقوقی را رعایت كنند و اگر توانستند امسال مشرف شوند.
وی به افرادی كه داراری كارت آمایش هستند اشاره كرد و گفت: افرادی كه كارت آمایش دارند می توانند به دفاتر كفالت مراجعه كنند و كارشان را انجام دهند. افرادی كه به دفتر كفالت مراجعه كرده اند با همان مبلغ 235 هزار تومان روادید خود را دریافت كنند.
كریمی درخصوص گرفتن ویزا توضیح داد: اگر می خواهند راه حل مطمئن و بدون هیچ گونه شائبه ای را داشته باشند از طریق سامانه سماح، اقدام كنند، درخواست روادید كنند و روادیدشان را ظرف مدت 72 ساعت دریافت كنند.
وی با اذعان به روند كند صدور روادید در شیراز، بیان كرد: در شیراز به خاطر تعداد بسیار زیاد درخواست ها یك مقداری تاخیر افتاد، امروز در جلسه ای كه داشتیم با كاردار عراق صحبت كردم و از امروز دوشنبه یك تیم دیگر به شیراز اضافه كردند و امیدوارم از فردا صدور روادید در شیراز هم به روز انجام شود.
رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه متذكر شد: هركسی كه می خواهد از دفاتر زیارتی روادید بگیرد حتما باید در سامانه سماح ثبت نام كند و اطلاعاتش را بدهد، وگرنه نه می تواند از ارز و نرخی كه دولت برایش در نظر گرفته استفاده كند و ممكن است ویزایش هم جعلی باشد، بنابراین باید خیلی در این زمینه دقت كنند.
وی در خصوص مهر ورود و خروج توصیه كرد: كسانیكه وارد می شوند اگر چنانچه برایشان مهر ورود ثبت نكرده اند دقت و مراقبت كنند و به مامور بگویند تا مهر ورود را بزنند چون ممكن است در آن ازدحامی كه وجود دارد، مامور فراموش كند تا مهر ورود را بزند و بعدا موقع خروج مشكلات عدیده خواهند شد.
كریمی در خصوص میزان مبلغ روادید گفت: مبلغی كه دولت عراق به صورت رسمی برای روادید اعلام كرده، 41 دلار است اما این 41 دلار از ارزی استفاده شده كه با دستور رئیس جمهور این میزان، 200 هزار تومان شده كه با مبلغ بیمه و خدمات دیگر 235 هزار تومان می شود.
وی با اشاره به افرادی كه شناسنامه هایشان بدون عكس است، اظهار كرد: برای افرادی كه بالای 15 سال هستند، شناسنامه هایشان باید حتما عكس دار باشد و سپس برای گرفتن گذرنامه اقدام كنند، كار زمانبری نیست و در عرض یك نصفه روز شناسنامه را در ثبت احوال می كنند و در همانجا درخواست گذرنامه كنند.
رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه با اظهار بر اینكه مدارك مسافرتی به هیچ وجه نباید مخدوش باشد، بیان كرد: افرادی كه به هر جهت پاسپورتشان آسیب دیده، نمی توانند روادید بگیرند وباید حتما پاسپورتشان را عوض كنند و پاسپورت جدید بگیرند.
وی با اظهار به اینكه گذرنامه های دست نویس را نمی توان به سفارت عراق داد، گفت: این افراد می توانند به دفاتر كفالت مراجعه كنند و راهنمایی اش می كنند و اگر چنانچه بتواند گذرنامه جدید از افغانستان دریافت كند، خیلی بهتر است و اقامتش را از ان طریق می گیرد و مشرف می شود وگرنه دوستانمان در دفاتر كفالت راهنمایی اش می كنند.
كریمی در خصوص ارادی كه كارت پایان خدمت خود را گم كرده اند و قصد زیارت اربعین را دارند، بیان كرد: كسانی كه كارت پایان خدمت داشتند اگر بروند و اقدام كنند داخل سامانه ثبت شود می توانند از طریق آنچه كه در سامانه ثبت شده اقدام كنند، سپس از طریق ثبت در سامانه به نظام وظیفه مراجعه كنند و آن ها به اداره گذرنامه اجازه خواهند داد.