سخنگوی اورژانس كشور گفت: تا این لحظه 900 دستگاه آمبولانس اورژانس در تمام نقاط صفر مرزی حضور دارند. در محدوده های تعیین شده نیز سعی كردیم محل های پر تردد را با آمبولانس و اتوبوس آمبولانس پوشش دهیم.
مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس كشور در گفتگو با رادیو اربعین با بیان اینكه كمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی در وزارت بهداشت با دستور ستاد اربعین تشكیل شد، گفت: مسئولین این كمیته به رئیس سازمان اورژانس كشور سپرده شد.
وی افزود: تقریبا شش ماه است كه جلسات كمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین شروع شده و تلاش می كنیم بهترین خدمات را برای زائرین عزیز داشته باشیم. در حال حاضر برای تمام كسانی كه از ایران به كربلای معلی سفر می كنند و كسانی كه كشورمان میزبان آن عزیزان است، اقدامات مناسبی در حوزه بهداشت و درمان انجام می شود یعنی برای زوار خارجی كه از شرق كشور می آیند، درمانگاه های شرق كشور و هم برای ایرانیان و زوار خارجی، درمانگاه های غربی كشور مراقبت های لازم را انجام می دهند.
سخنگوی اورژانس كشور به مرز شمالی كشور در استان گیلان اشاره كرد و بیان داشت: كشورهای همسایه شمالی، ایران را به عنوان امن ترین كشور انتخاب كرده اند و می توانند به كربلا برسند.
وی درباره وضعیت اقدامات امدادی توضیح داد و گفت: تا این لحظه 900 دستگاه آمبولانس اورژانس در تمام نقاط صفر مرزی حضور دارند. امسال پیاده روی خیلی منظم برقرار است و آمبولانس ها مستقر هستند و خدماتی كه تاكنون در حوزه بهداشت و درمان ارائه شده است، حجم سبكی داشته است و این نشان دهنده اطلاع رسانی خوبی خیلی است كه برای زائرین انجام شده و زائرین نیز رعایت می كنند.
خالدی درباره محل قرارگیری آمبولانس ها بیان كرد: این آمبولانس ها در نقطه صفر مرزی و محورها مواصلاتی قرار دارند. به عنوان مثال از مرز مهران تا خود شهر مهران، هر یك كیلومتر یك آمبولانس مستقر كرده ایم. در محدوده های تعیین شده نیز سعی كردیم محل های پر تردد را با آمبولانس و اتوبوس آمبولانس پوشش دهیم. به عنوان مثال 35 دستگاه اتوبوس آمبولانس در این عملیات شركت می كنند و 10 فروند بالگرد نیز در این زمینه فعالیت می كنند.
وی افزود: توانمندی های بیمارستان های مرزی مانند سوسنگرد و خرمشهر، آبادان و حتی بیمارستان امام حسین (ع) مهران را با بردن متخصصین داوطلب، افزایش دادیم. امسال نیز مانند سال گذشته جراح مغز و اعصاب، ارتوپد و كسانی كه عمل های بسیار سنگینی را انجام می دهند، در نقاط صفر مرزی مستقر شده اند و خدماتی كه انجام می دهند نه فقط برای زائرین بلكه برای تمام مردم مهران است و این به بركت امام حسین (ع) است و آن ها نیز بهره مند می شوند.
سخنگوی اورژانس كشور درباره حمل دارو توسط بیماران خاصی كه راهی پیاده روی اربعین هستند توضیح داد و بیان داشت: هماهنگی تمام اقداماتی كه بیماران نیاز دارند چه در مرز و چه در داخل عراق، انجام شده است. امسال با وزیر بهداشت عراق هماهنگی های لازم را انجام دادیم تا بتوانیم متخصصین خودمان را در بیمارستان های كشور عراق مستقر كنیم.
وی متذكر شد: برخی افراد بیماری های زمینه ای مانند دیابت و فشار خون دارند. این عزیزان قبل از حركت باید به پزشك مشاورشان مراجعه كنند و هماهنگی های لازم را انجام دهند. این بیماران داروهایی كه در طول زمان سفر را لازم دارند، به اندازه كافی همراه داشته باشند. همچنین این افراد باید شرح حاص مختصری از بیماری و شهرشان به صورت مكتوب در كوله پشتی خودشان همراه داشته باشند.
خالدی اضافه كرد: اگر بیماران در طول مسیر به مشكلی خوردند، با شروع علائم بلافاصله به نخستین مركز درمانی مراجعه كنند، زیرا ما 35 كلینیك در كشور عراق راه اندازی كرده ایم و این خیلی كمك كننده است. در تمام درمانگاه ها پزشك مستقر است و پس از ویزیت، داروهای لازم را دریافت خواهند كرد و اگر موردی حاد باشد و نیاز به انتقال به ایران باشد، توسط كمیته بهداشت و درمان انجام خواهد شد.
وی درباره سالمندان توصیه كرد: سالمندان اصرار زیادی به پیاده روی دائمی نداشته باشند و هر جا لازم بود در موكب های زیادی كه در طول مسیر وجود دارد، استراحت كنند.