مسئول برنامه بهداشت محیط در اربعین 97 گفت: تیم های عملیاتی بهداشت محیط به صورت شبانه روزی در سه شیفت، نسبت به كنترل عوامل محیطی مثل آب، غذا، موكب ها و بحث های بهداشت محیطی اقدام می كنند.
مهندس سیدرضا غلامی، مسئول برنامه بهداشت محیط در اربعین 97 در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین اظهار داشت: با توجه به اینكه بحث رعایت مسائل بهداشت محیطی در اولویت برنامه های بهداشتی وزارت بهداشت قرار دارد و از اهمیت مهمی برخوردار است، بر مبنای هماهنگی كه با مركز پزشكی سازمان حج و زیارت انجام دادیم، همانند سال های قبل، یك گروه 31 نفره كارشناسان مجرب بهداشت محیط را به عراق اعزام كردیم. این تیم، در كنار تیم سلامت پزشكی مركز حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت كنترل عوامل محیطی بهداشت محیط را انجام می دهند.
وی افزود: در داخل كشور هم در كلیه مواصلات راهی و بین راهی منتهی به مرزهای خروجی ما به عراق یعنی مرزهای مهران، چزابه و شلمچه، تیم های عملیاتی بهداشت محیط را به صورت شبانه روزی در سه شیفت، نسبت به كنترل عوامل محیطی مثل آب، غذا، موكب ها و بحث های بهداشت محیطی اقدام می كنند.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماكن عمومی وزارت بهداشت به اقدامات انجام شده در داخل عراق اشاره و عنوان كرد: تاكنون نزدیك به 6420 مورد بازرسی بهداشت محیطی از موكب های مراكز استان زائرین ایران داشته ایم و نزدیك به 2 میلیون لیتر آب مورد مصرف زائرین را كلرزنی كرده اند و حدود 1051 مورد مداخله برای رفع مشكلات پسآب، فاضلاب، پسماندها و آبرسانی موكب ها داشته اند كه توسط مسئولین موكب ها انجام شد.
وی ادامه داد: نزدیك به 9500 خادم در هنگام نظارت ها و كنترل های تیم های ما در عراق، آموزش بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهداشت محیطی دیدند و نزدیك به 31 هزار و 500 زائر به صورت انفرادی و گروهی در موكب ها توسط همكاران ما آموزش بهداشت فردی را دیدند.
غلامی در خصوص كارهایی كه در در داخل خاك ایران انجاام شده، گفت: همكاران ما در سه مرز خروجی یعنی دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه كه منتهی به ایلام و در نهایت به مرز ایلام می شود و دانشگاه علوم پزشكی اهواز كه منتهی به مرز چزابه و دانشگاه علوم پزشكی آبادان كه منتهی به مرز شلمچه می شود تا الان نزدیك به 9 هزار خادم را آموزش بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهداشت محیطی داده اند و 17 هزار و 500 بازرسی بهداشت محیطی از موكب ها، مراكز و اماكنی كه در مسیر تردد زائرین است، تاسیسات بهداشتی و رفاهی و ایستگاه های صلواتی و مخازن آب، مورد كنترل و بازرسی همكاران بهداشت و محیط در داخل كشور شده است.