كارشناس مسائل خاورمیانه بیان كرد: آنها احساس می كنند این حركت فرهنگی تبعات سیاسی بسیار مهمی در غرب آفریقا می گذارد. لذا دستشان را با شهید كردن این 42 نفر رو كردند و نشان دادند كه آنها این حركت های فرهنگی را هم نمی توانند، تحمل كنند.
جعفر قنادباشی كارشناس مسائل خاورمیانه در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین به حادثه كشتار مسلمانان در نیجریه در روز اربعین حسینی اشاره كرد و گفت: طبق سنوات گذشته مردم نیجریه داشتند یك حركت فرهنگی و مذهبی را صورت می دانند، اگر در راهپیمایی اربعین معمولا از نجف تا كربلا را مردم در فاصله 83 كیلومتر پیاده روی می كنند، در نیجریه چون نمی توانند به عراق و نجف و كربلا بیایند حدودا 300 كیلومتر، این راهپیمایی را برگزار می كنند.
وی با اشاره به تاثیرات این اقدام فرهنگی مردم مسلمان نیجریه در روز اربعین بر سایر كشورها، اظهار داشت: این حركت فرهنگی شان به اندازه ای جذاب شده كه نه تنها در نیجریه كه بیش از 170 میلیون نفر جمعیت دارد بلكه در كشورهای همسایه نیز سبب شده تا جذابیت زیادی ایجاد شود و در حركت و عشق به اهل بیت (ع) افراد زیادی متوجه این حركت شوند آن هم در شرایطی كه كلیسا متاسفانه در آنجا پیش قراول استعمار بوده و راه استعمار را هموار كرده و لذا در چنین شرایطی این راهپیمایی همه افكار عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد.
كارشناس مسائل خاورمیانه با یادآوری اینكه حكومت نیجریه وابسته به انگلستان و از كشورهای مشترك المنافع انگلستان است، گفت: حكومت نیجریه تقریبا تحت سیطره انگلیس ها است و از طرف دیگر تحت تاثیر وهابیت یعنی عربستان سعودی است و همچنین رفت و آمدهایی هم نظامیان نیجریه با اسرائیلی ها در عرصه آموزش های نظامی و دریافت برخی از تسلیحات دارند.
وی نیجریه را به عنوان یكی از حلقه های اصلی و مهم انگلیس در آفریقا دانست و بیان داشت: نتیجریه یك كشور نفت خیز است و نفت گران قیمت و سبكی دارد و لذا آن ها احساس كردند كه این حركت فرهنگی می تواند خطر بسیاری را برای انگلیس ایجاد كند.
قنادباشی این حركت حكومت نیجریه را برخلاف ادعاهای آنان مبنی بر آزادی حركت های فرهنگی بیان كرد و تصریح نمود: آن ها شعار اصلی شان این است كه ما اجازه می دهیم حركت های فرهنگی آزادانه برگزار شود و با حركت های فرهنگی مخالفتی نداریم و قلیت های مذهبی را به عنوان یك اصل محترم در شعارهایشان مطرح می كنند اما در اینجا چون این حركت بسیار عظیم و جذابی شده و می تواند تاثیرات سیاسی بسیار مهمی بگذارد سعی كردند بسیار خشن با آن برخورد كنند.
وی در خصوص دلیل چنین رفتار خشنی را با شیعیان نیجریه ای عنوان كرد: آن ها احساس می كنند این حركت فرهنگی طبیعتا تبعات سیاسی بسیار مهمی در غرب آفریقا كه پر جمعیت ترین بخش آفریقا است می گذارد. لذا دستشان را با شهید كردن این 42 نفر رو كردند و نشان دادند كه آن ها این حركت های فرهنگی را هم نمی توانند تحمل كنند.
كارشناس مسائل خاورمیانه افزود: آن ها تصور می كنند كه نوعی بازدارندگی ایجاد كنند همان كاری كه روز قدس انجام دادند و طی چند سال گذشته عده ای را شهید كردند ولی جمعیت افزایش یافت، اكنون هم علاقه مندان به امام حسین (ع) دست از این كار بر نخواهند داشت.