دكتر سعید نمكی در رابطه با مرزهای غربی گفت:برای مرزهای خسروی،چزابه،شلمچه و مهران در هر مرزی یك بیمارستانی را برای بحث های بیوتروریسم طراحی كردیم.این بیمارستان ها 55 تخت خوابه هستند و برای هر كدام از این ها چند كلینیك سیار را تدارك دیده ایم.
دكتر سعید نمكی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با اشاره به اینكه از مدت ها قبل برای تكریم و مراقبت از زائرانی كه عاشقانه به كربلا و نجف می روند برنامه هایی را تدارك دیده ایم، گفت: از 11 محرم توافقنامه ای را با دولت عراق در ارتباط با مسایل بهداشتی و درمانی داشتیم.
وی افزود: با سفرای كشورهای پاكستان، افغانستان و عراق نشستی را برگزار كردیم تا برای ورودی هایی كه از مرزهای شرقی به ایران می آیند به خصوص مرز میرجاوه كه برآورد كردیم حدود 90 هزار زائر از طریق كشورهای افغانستان و پاكستان به سمت ایران می آیند تا به عراق بروند، تمهیداتی را عملیاتی كنیم.
نمكی در رابطه با مرزهای غربی نیز بیان كرد: برای مرزهای خسروی، چزابه ، شلمچه و مهران در هر مرزی یك بیمارستانی را برای بحث های بیوتروریسم طراحی كردیم. این بیمارستان ها 55 تخت خوابه هستند و برای هر كدام از این ها چند كلینیك سیار را تدارك دیده ایم.
وی با اشاره به اینكه برای كل مسیر ها و محورها اتوبوس آمبولانس گذاشته ایم، بیان كرد: در هر 30 كیلومتر یك اتوبوس آمبولانس داریم و قرار است هر 10 تا 15 كیلومتر یك آمبولانس وجود داشته باشد. حدود 1100 آمبولانس را نیز برای هر چهار مرز تدارك دیده ایم كه هرچقدر ما به مرز نزدیك می شویم تراكم و نزدیكی این آمبولانس ها به هم كوتاه تر می شود.
وزیر بهداشت افزود: در هر مرز دو فروند هلی كوپتر برای اورژانس هوایی قرار دادیم. دو بیمارستان هوایی را هم با هواپیماهایی كه مجهز به كلیه تخت و امكانات هستند، تدارك دیده ایم تا اگر نیاز بود ما بیماران را به شكل هوایی جا به جا كنیم.
وی با بیان اینكه حدود چهار قرارگاه بهداشت و درمان را در كربلا، نجف، سامرا و كاظمین وجود دارد، توضیح داد: ما در آن قرارگاه ها نمایندگانی را به طور مشترك با وزارت بهداشت عراق داریم، از طرفی حدود 30 آمبولانس را به عراق اعزام و 7 اتوبوس آمبولانس در عراق مستقر شده اند تا بتوانند به زائران خدمات ارائه دهند.
نمكی اظهار داشت: یك بیمارستان مجهز در سه راهی كوت را كه توسط خیریه ثارالله با اتاق عمل، آزمایشگاه و همه امكانات كه هم به عراقی ها سرویس می دهد و هم به زائران ایرانی، تدارك دیددیم.
وی به اقدامات بسیج جامعه پزشكی اشاره كرد و گفت: بسیج جامعه پزشكی درمانگاهی را در صحن حضرت زهرا (س) در نجف زدند كه چند موكب را هم برای كارهای درمانی در مسیر كربلا و نجف دارند. هلال احمر نیز درمانگاه هایی را در جاهای مختلف مستقر كردند كه در خدمت زائران باشد.
وزیر بهداشت در خاتمه بیان كرد: جز مسایل درمانی، ما برای بهداشت مواد غذایی و خوردنی و آشامیدنی ها اكیپ هایی را فرستادیم تا هم در داخل كشور خودمان و هم در داخل كشور عراق كه با همكارانی كه در عراق كارهای بهداشتی را نظارت می كنند، در نظارت بهداشتی پخت و توزیع غذا و مسایل بهداشت عمومی، همكاری لازم را داشته باشند.