مهدی قاسمی گفت:همه موكب ها و فعالان اربعین درهای گرانبهایی هستندكه شاید بی بدیل باشند و مركز مطالعات به دنبال این است كه نقش نخ تسبیح را ایفا كند وبتواند اینهارا بهم متصل كندو این حلقه مفقوده ای بود كه در خیلی از فعالیتهای فرهنگی موج می زد
دكتر مهدی قاسمی مسئول ستاد اربعین سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس مركز مطالعات اربعین در گفتگوی تلفنی با رادیو اربعین با اشاره به فعالیت های این ستاد گفت: ستاد اربعین سازمان نزدیك به سه ماه است كه فعالیت خودش را آغاز كرده و مبنای كارش برسه هدف گذاری بوده است.
وی افزود: ایجاد هم افزایی بین مجموعه های فعال و كنشگر در عرصه اربعین، ایجاد زمینه ای برای راه اندازی برای مجموعه ای به نام سازماندهی از مبدا یا تشویق اعزام گروهی از اهداف مورد نظر هستند. با مطالعاتی كه در این زمینه انجام شد، سازمان به این نتیجه رسید كه اگر شركت كنندگان در این حركت عظیم پیاده روی اربعین تشویق و ترغیب به صورت اعزام گروهی شوند هم بركات بیشتری خواهد داشت و هم اینكه در این مدل اعزام كاهش هزینه و فوایدی را خواهد داشت كه بی بدیل است.
مسئول ستاد اربعین سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص روش اجرای این مدل عنوان كرد: در این مدل هیئت های مذهبی و یا مساجد و مبلغین مقیمی كه از طرف سازمان تبلیغات در آن محدوده زندگی می كنند، محور اعزام می شوند و خود این افراد با همكاری اهالی محل به صورت گروهی عازم می شوند.
وی افزود: ایجاد خدمات اجتماعی بین فعالان و یا زائرانی كه در این عرصه به صورت گروهی با هم اعزام شدند باعث خواهد شد در این حركت ما پس از اربعین هم بركات این سفر را داشته باشیم و از این بهره مند شویم.
قاسمی در بیان سومین محور فعالیت های سازمان تبلیغات گفت: همچنین در این عرصه، فعالیت های خاص و شاخص كشف خواهد شد. خیلی از این فعالیت ها می توانند تاثیر زیادی در الگوسازی داشته باشد.
وی با بیان اینكه مركز مطالعات اربعین یكی از موكب های اربعینی است، تصریح كرد: دوستان ما در مباحث علمی و پژهشی اربعین سعی كردند تا اقداماتی را انجام دهند. برای این مركز سه گام تعریف شده، از جمله رصد و پایش وضعیت موجود كه متناظر با این گام بخشی به نام آینده پژوهی اربعین ایجاد شد.
رئیس مركز مطالعات اربعین افزود: گام دوم ترسیم وضعیت مطلوب است. بخش اندیشكده اربعین در این حوزه فعال است و تاكنون بیش از 83 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه به صورت خودجوش و مردمی در این مجموعه حضور دارند و در حال پژوهش و تحقیق در خصوص نحوه بهینه در زمینه حضور در جریان اربعین هستند.
وی به گام سوم اشاره و بیان كرد: سیر تحول، نحوه حركت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب گام سوم است. در این بخش اتفاقات خوبی افتاده است و بخشی به نام پیشخوان اربعین راه اندازی شد.
قاسمی در خاتمه خاطر نشان شد: همه موكب ها و فعالان اربعین درهای گرانبهایی هستند كه شاید بی بدیل باشند و مركز مطالعات به دنبال این است كه نقش نخ تسبیح را ایفا كند و بتواند اینها را به هم متصل كند و این حلقه مفقوده ای بود كه در خیلی از فعالیت های فرهنگی ما موج می زد.