صدای جمهوری اسلامی ایران

رییس ستاد مركزی اربعین با اشاره به اینكه به طور كلی 12هزار اتوبوس بین شهری فعال در كل كشور داریم، اگفت: بخاطر شرایط خاصی كه امسال داریم از این تعداد اتوبوس، 9 هزار اتوبوس را در وضعیت پیك برای این چهار مرز قرار دادیم ولی باز هم جوابگو نیست.

دكتر حسین ذوالفقاری رییس ستاد مركزی اربعین با حضور در رادیو اربعین با بیان اینكه با عدد و آمارهای مختلف شرایط متفاوتی از نظر خدمات دهی اتفاق می افتد، گفت: امسال تلاش كرده ایم زمینه و بسترهای مراسم اربعین را نسبت به سال گذشته به صورت معناداری ارتقا دهیم در زمینه اسكان و تغذیه امسال پیش بینی 160 میلیون وعده غذا را در مرزها و در داخل خاك عراق داریم در حالی كه سال گذشته 60 میلیون وعده غذایی را داشتیم.

وی افزود: در زمینه اسكان به یك میلیون و 800 هزار نفر در طول شبانه روز در مرزهای ایران و عراق افزایش پیدا كرده به طوری كه در سال گذشته یك میلیون و صد هزار نفر را می توانستیم اسكان دهیم.

رییس ستاد مركزی اربعین با اشاره به اینكه به طور كلی 12 هزار اتوبوس بین شهری فعال در كل كشور داریم، اظهار كرد: این تعداد اتوبوس باید بین شهرهای كشور خدمات دهند. به خاطر شرایط خاصی كه امسال داریم از این تعداد اتوبوس، 9 هزار اتوبوس را در وضعیت پیك برای این چهار مرز قرار دادیم ولی باز هم جوابگو نیست.

وی خاطر نشان شد: برای افزایش سرعت ترددها با جی.پی.اس و هدایت و مدیریت و اصلاح هندسی معابری كه در برخی از نقاط مرزی داشتیم كه گره های ترافیكی ایجاد می كرد، برطرف كردیم تا بتوانیم برای انتقال سرعت دهی ایجاد كنیم.

ذوالفقاری در رابطه با كاپوتاژ خودرو ها نیز بیان كرد: سال گذشته بدون اطلاع ستاد مركزی اربعین بیش از دو هزار دستگاه اتوبوس در كشور داخل خاك عراق كاپوتاژ شدند و این بدان معناست كه این اتوبوس ها به مدت پنج روز تا یك هفته از چرخه حمل و نقل داخلی خارج می شود. ما نفع عمومی را لحاظ كردیم و تصمیم گرفتیم حداكثر اتوبوس هایی كه باید به داخل عراق كاپوتاژ شود بر اساس نیاز صرفا برای معلولین، مجروحین، كهنسالان قرار دهیم. برای این كار 400 دستگاه اختصاص داریم و با گمرك هماهنگ كردیم تا تنها این 400 دستگاه اتوبوس كاپوتاژ شوند.

وی با اشاره به دیگر تدابیر ستاد اربعین برای خدمات دهی بهتر به زائران گفت: از زائران خواستیم تا حدالمقدور با خودروهای شخصی خود به مرزهای عراق سفر كنند و از طرفی به ظرفیت پاركینگ ها افزودیم.

رییس ستاد مركزی اربعین لغو روادید از اول محرم را از دیگر تدابیر این ستاد بیان كرد و گفت: با این كار این ظرفیت را ایجاد كردیم تا یك تعداد از زواری كه تمایل دارند در شرایط خلوت تر و آرام تری به سفر زیارتی بروند از این وضعیت استفاده كنند و آمارها نشان می دهد كه از این موضوع استقبال شده است.

وی در خصوص انتخاب مسیر برای خروج از مرز و سفر به عراق بیان كرد: بنده خودم برای سفر ابتدا مرز چذابه را انتخاب می كنم برخی از دوری راه گلایه دارند اما ما جاده چذابه به نجف و یا شلمچه را داریم كه جاده مناسبی است و دارای زیرساخت های مناسبی است و معطلی و خستگی های مهران را ندارد.

رییس ستاد مركزی اربعین افزود: دومین انتخاب بنده مرز خسروی است. اولویت سوم من شلمچه است و مهران اولویت آخرم است چون در مرز مهران ازدحام است و الحمدالله در خاك ایران زیرساخت ها مناسب تر است و مشكلات كمتری وجود دارد اما در داخل خاك عراق با وجود تدابیری كه انجام شده بود نزدیك به 5 ساعت طول كشید تا ما به نجف رسیدیم و از سویی جاده مناسبی نیست.

وی تاكید كرد: در داخل عراق بهترین مرز از نظر روانی مسیر ابتدا چذابه و بعد خسروی و بعد شلمچه و سپس مهران است. از مهران تا كوت مسیر نامناسبی است و خودروهای كه برای انتقال زوار هستند شرایط خوبی ندارند.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا