محمودی بیان كرد: پیش بینی می شود تعداد خروج اتباع داخلی و اتباع ترانزیت تا روزهای پایانی از مرز 300 هزار نفر هم عبور كند.
محمودی مدیر كل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با بیان اینكه مانند سال های گذشته اتباع خارجی نیز همانند مردم عزیزمان در كشور قصد سفر به كربلای معلی و همایش عظیم اربعین حسینی را دارند، گفت: امسال نیز همانند سال های گذشته برنامه ریزی خوبی در ستاد مركزی اربعین انجام شد و حدودا 10 روزی است كه این سفر شروع شده است.
وی با بیان اینكه اتباع خارجی در كشور دو بخش هستند، عنوان كرد: بخشی كه در داخل كشور هستند جزو اتباع مقیم محسوب می شوند، این افراد با داشتن كارت اقامت و دفترچه اقامتی كه دارند در سامانه سیام در دفاتر خدمات اتباع ثبت نام می كنند سپس در سامانه سماح ثبت می شود و با گرفتن دفترچه خروج اعزام شوند.
مدیر كل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور افزود: اتباعی نیز هستند كه به صورت ترانزیت از كشور ما عبور می كنند و اینها نیز باید حتما روادید داشته باشند و تمام مواردی كه اشاره شده بود را رعایت كنند.
وی با اشاره به اینكه مرز خروجی اتباع خارجی مرز شلمچه است، اظهار كرد: بنده در یكی، دو روز گذشته آنجا بودم و از نزدیك وضعیت را بررسی كردم، شرایط مناسب است اما ازدحام جمعیت با توجه به اینكه افزایش زائران را داریم و این در تمام مرزها مشهود است به ویژه در شلمچه نیز به همین شكل است و باید به نكاتی كه تذكر داده شده و قید شده از جمله مقررات داخلی كشور خودمان و همچنین مقررات كشور عراق را رعایت كنند تا سفری ایمن و خوبی را داشته باشند.
محمودی به آمار خروج اتباع از ایران اشاره و عنوان كرد: تا این لحظه حدودا 50 درصد افزایش جمعیت داریم، جمعیت آمار اتباعی كه می خواهند به زیارت مشرف شوند تا این لحظه بالای 102 هزار نفر ثبت نام فقط اتباع داخل كشور را داشتیم و حدود 80 هزار نفر هم خارج شدند.
وی افزود: اتباعی هم كه به صورت ترانزیت به كشور می آیند تا این لحظه بالای 35 درصد افزایش نسبت به سال های گذشته داشته اند و پیش بینی می شود تعداد خروج اتباع داخل و اتباع ترانزیت تا روزهای پایانی از مرز 300 هزار نفر هم عبور كند.
مدیر كل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور در رابطه با اینكه كدام كشورها بیشترین زائر را برای ورود به ایران داشته اند، گفت: بیشترین ورود از مرزهای شرقی و از كشور های افغانستان و پاكستان است.