صدای جمهوری اسلامی ایران

مجتبی خالدی بیان كرد: جمعا 65 هزار نفر تا این لحظه هم به مراكز درمانی و هم اورژانس پیش بیمارستانی ما مراجعه كردند. نزدیك به 6800 نفر از این افراد نیاز داشتند تا توسط آمبولانس به مراكز درمانی منتقل شوند.

مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس كشور و رئیس عملیات وزارت بهداشت در گفت و گوی تلفنی با رادیو اربعین با بیان اینكه از شش ماه گذشته كمیته بهداشت و درمان اربعین فعالیت های خودش را آغاز كرده است، گفت: به منظور اینكه بتوانیم زیرساخت های لازم را برای زائران فراهم كنیم از شش ماه قبل فعالیت های كمیته بهداشت و درمان آغاز شده است.

وی افزود: تا این لحظه بیش از 1100 دستگاه آمبولانس هم به مرزهای چهارگانه خروجی كشور و هم مرزهایی مانند میرجاوه، بیله سوار، دوغارون و جاهایی كه زائران پاكستانی كشور ما را مسیر حركتشان به سمت كربلا انتخاب می كنند، استقرار كردیم.

سخنگوی سازمان اورژانس كشور با بیا اینكه از نقطه صفر مرزی همكاران بهداشت محیط و مركز بیماری ها مستقر هستند، خاطر نشان شد: همه افرادی كه وارد كشور می شوند قطره فلج اطفال دریافت می كنند. در طول مسیر هم مراقبت می شوند تا به مرزهای خروجی كشور برسند و ارائه خدمات برایشان در حال انجام است.

وی افزود: نزدیك به 17 هزار پرسنل اورژانس در تمام محورهای مواصلاتی و نقاط صفر مرزی مستقر شده اند. 44 دستگاه اتوبوس آمبولانس را فراخوان كردیم كه در شب گذشته 70 مصدومی كه در كشور عراق دچار سانحه شده بودند و به نقطه صفر مرزی رسیده بودند توسط هواپیماهای ارتش جمهوری و سپاه پاسداران اسلامی به تهران انتقال پیدا كردند.

خالدی در رابطه با چرایی انتقال این افراد گفت: چون در بیمارستان های مرزی امكانات كامل است و نزدیك به 700 نیروی تخصصی درمان مانند پزشكان متخصص و فوق تخصص به نقاط صفر مرزی اعزام كردیم. تمام تلاش ما این است تا استعداد بیمارستان های مرزی را همچنان بالا نگه داریم به همین خاطر افراد را به دو دلیل از نقاط صفر مرزی به شهر تهران و شیراز آوردیم.

وی ادامه داد: دلایل ما این بود كه هم استعداد در آنجا حفظ شود و هم اینكه آن ها بتوانند راحت تر به بقیه بیماران برسند تا خدمات تخصصی را برایشان انجام دهند.

رئیس عملیات وزارت بهداشت با اشاره به واحد بهداشت محیط گفت: وظیفه این واحد نظارت بر موكب ها و آموزش به زائران و نظارت بر تهیه و توزیع غذا و آب آشامیدنی است. این افراد در داخل كشور موكب ها و رستوران ها و مراكز اقامتی را بررسی می كنند.

وی با اشاره به اینكه 70 نفر از كارشناسان بهداشت به علاوه كارشناسان مبارزه با بیماری ها به كشور عراق اعزام شدند، اظهار كرد: این افراد به موكب های بین مسیر نجف به كربلا مراجعه می كنند و آموزش های لازم را هم به موكب داران می دهند و هم به زائران و نظارت می كنند اگر مشكلی دارند برایشان برطرف می كنند همانند آب اشامیدنی سالم.

خالدی تاكید كرد: خوشبختانه با تفاهم نامه ای كه وزارت بهداشت ایران با وزارت بهداشت عراق بسته شده، این افراد این توانمندی را دارند كه توصیه های لازم را به موكب داران عراقی هم انجام دهند.

وی خاطر نشان شد: تاكنون نسبت به سال گذشته موارد بیماری های عفونی كاهش داشته و امیدواریم این روند ادامه پیدا كند.

سخنگوی سازمان اورژانس كشور در ادامه به آمار زائرانی كه در این ایام به اورژاس مراجعه كردند اشاره و عنوان كرد: جمعا 65 هزار نفر تا این لحظه هم به مراكز درمانی و هم اورژانس پیش بیمارستانی ما مراجعه كردند. نزدیك به 6800 نفر از این افراد نیاز داشتند تا توسط آمبولانس به مراكز درمانی منتقل شوند.

وی افزود: این مراجعات هم از همه گروه های سنی متفاوت و هم ایرانی و اتباع كشورهای همسایه است.

خالدی با بیان اینكه همه سازمان ها به كمیته بهداشت و درمان كمك كردند، گفت: نزدیك به 57 بیمارستان و كلینیك های سیار در منطقه داریم كه این ها می تواند كمك كننده باشند و سعی كردیم دسترسی مردم را به خدمات حوزه سلامت بیشتر كنیم.

وی به بیمارستان های پشتیبان اشاره و اظهار كرد: 89 بیمارستان تخصصی در نقاط مرز و در حاشیه لایه دوم یعنی حتی استان هایی مثل كرمانشاه، همدان آمادگی پذیرش بیماران را دارند. نزدیك به 36 هزار نفر به مراكز درمانی مراجعه كردند كه خوشبختانه اكثر این افراد دارند خدمات بیمارستانی را دریافت می كنند.

رئیس عملیات وزارت بهداشت اظهار كرد: روزانه با تمام مقرهای تاكتیكی وزارت بهداشت در نقاط مرزی در ارتباط هستیم و نیازهای آن ها را برطرف می كنیم.

وی اعزام هوایی یا آمبولانس های هوایی را به عنوان یكی از ویژه ترین اقدامات مطرح كرد و گفت: با كمك ارتش و سپاه توانستیم 4 فروند هواپیما و جمعا 15 بالگرد را كه هم برای اورژانس كشور است و هم برای سازمان های دیگر است، در اختیار نقاط مرزی قرار دهیم به جهت انتقال حوادثی كه مصدوم های زیادی داشته باشند و یا بخواهیم بیمارستان ها را تخلیه كنیم.

خالدی عنوان كرد: تنها راه ارتباطی با زائران در مسیر رسانه ها و مخصوصا رادیو اربعین است. ما سعی كردیم پیام های بهداشتی را كه مورد نظر وزارت بهداشت است تهیه و در اختیار صدا و سیما قرار داده شود.

وی با اشاره به اینكه مسیر پیاده روی برای همه اقشار مناسب نیست، متذكر شد: كسانی كه دارای مشكلاتی در زانو و ستون فقرات هستند باید روش های جایگزین سفر را انتخاب كنند و یا پیاده روی شان را محدود كنند.

سخنگوی سازمان اورژانس كشور توصیه كرد: زائران حتما از كفش مناسبی استفاه كنند و كوله پشتی كه انتخاب می كنند نهایتا 20 درصد وزن افراد باشد.

وی افزود: كسانی كه بیماری های خاص دارند باید اطلاعات خاصی در مورد نوع بیماری و داروهایی كه مصرف می كنند در داخل كوله پشتی شان قرار دهند. دارو نیز به اندازه دو برابر مصرف همراهشان داشته باشند.

خالدی اظهار كرد: زائران در صورتی كه علامت هایی مثل تهوع، استفراغ، تب، اسهال ساده دیدند حتما به مراكز درمانی یا موكب های درمانی مراجعه كنند به ویژه اگر این نشانه ها در نوزادان و كودكان دیده شود. چون با اقدام سریع این افراد می توانند به سفرشان ادامه دهند در غیر این صورت هم خودشان آلوده می شوند و هم دیگران را آلوده می كنند و هم شرایط جسمی شان بد خواهد شد.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا