صدای جمهوری اسلامی ایران

مكارم با اشاره به اینكه در نجف برای بازگشت زوار تمهیداتی دیده شده است، بیان كرد: در گاراژ نجف اتوبوس های حمل و نقل ایرانی وجود دارند كه زوار را تا منطقه شوملی می برند و از آنجا تا كوت و از كوت تا مهران زائران جابه جا می شوند.

حمید مكارم سركنسول ایران در نجف در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با بیان اینكه از زوار خواهشمندیم بازگشت خودشان را موكول به روز اربعین و فردای آن نكنند، تصریح كرد: ما در این روزها با حجم زیادی از مسافر مواجهیم و كمبود شدید وسیله نقلیه ایرانی و عراقی را در پیش خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینكه در نجف برای بازگشت زوار تمهیداتی دیده شده است، بیان كرد: در گاراژ نجف اتوبوس های حمل و نقل ایرانی وجود دارند كه زوار را تا منطقه شوملی می برند و از آنجا تا كوت و از كوت تا مهران زائران جابه جا می شوند

سركنسول ایران در نجف در بیان دلیل اینكه چرا در سه مرحله جابه جایی از نجف تا مهران انجام می شود، گفت: چون اتوبوس های خط واحد كه در این مسیر مشغول هستند معمولا بیشتر از 100 كیلومتر نمی توانند تردد داشته باشند و برای حمل و نقل شهری پیش بینی شده اند.

وی متذكر شد: این مسیر فراهم است و اتوبوس ها خالی است پیشنهاد ما این است كه زوار خودشان را به میدان ثوره العشرین یا در كنار حرم امرالمومنین برسانند چون ماشین های تولیت حرم آمادگی دارند زوار را به گاراژ حاشیه شهر به نام ابوالخیر منتقل كنند و زوار در سه مرحله به مرز مهران منتقل می شوند.

مكارم با اشاره به اینكه این اتوبوس ها 24 ساعته حمل و نقل را انجام می دهند، گفت: این اتوبوس ها عمدتا از طریق شهرداری تهران و مشهد، این بار را بر دوش می كشند، این اتوبوس ها معمولا رایگان هستند و جزو خدمات شهرداری ها است و اگر مبلغی باشد خیلی كم است.

وی افزود: البته وسایل حمل و نقل عراقی نیز وجود دارد كه البته آن ها بستگی به نوع خودرو مبالغی بین 160 تا 300 هزار تومان می گیرند.

سركنسول ایران در نجف متذكر شد: در سال گذشته فشار روی ما و تولیت حرم و استانداری زیاد شده بود و همه منتقد بودند كه گاراژ پر از ایرانی است و كمك كنید بتوانند به مرزها بروند و ما به جهت كمبود وسیله نقلیه و ترافیك سنگینی كه در راه بود، شرمنده زوار شدیم. در ترافیك مسیری كه 4 ساعت باید رفت گاهی به 20 ساعت تبدیل می شود.

وی با اعلام اینكه این اتوبوس ها تا یك روز بعد از اربعین فعال هستند، در عین حال بیان كرد: اما تعدادشان كم است و جوابگوی تعداد محدودی هستند.

مكارم متذكر شد: از كربلا هم این ناوگان اتوبوسرانی وجود دارد و الان سبك است ولی بعدا این مسیر نیز شلوغ خواهد شد.

وی در خاتمه به زوار توصیه كرد: به لحاظ اینكه هوا گرم است توصیه می كنم زواری كه توان سه روز پیاده روی را ندارند بخشی از مسیر نجف به كربلا را با خودروهای عراقی انجام دهند. ضرورتی ندارد كه حتما سه روز را در گرما همه تحمل كنند برای كودكان و افراد مسن این می تواند خطرناك باشد. اگر بتوانند شب ها مسیر را پیاده روی كنند و بخشی از راه را با خودرو بروند، مطمئن تر است.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا