صدای جمهوری اسلامی ایران

سردار دولتخواه با حضور در استودیو رادیو اربعین در خصوص عملكرد معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا سخن گفت.

سردار دولتخواه معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا در گفتگوی حضوری با رادیو اربعین با بیان اینكه پلیس نقش اساسی در اجرای ماموریت اربعین دارد، اظهار كرد: پلیس در حوزه های مختلف اعم از مدیریت ترافیك، كنترل در مرزها در بحث گذرنامه فعالیت می كند. برای اینكه این ماموریت ها به نحو صحیح و به موقع اجرا شود ناگزیر به استفاده از سامانه های فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

وی خدمات رسانی به مردم را بخش دیگری از فعالیت های معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا مطرح كرد و گفت: در خصوص اربعین، گذرنامه به عنوان یك سند مسافرتی یكی از مسایلی است كه به نوعی مدیریت تقاضا برای گذرنامه و چاپ و صدور گذرنامه و تا مرحله تحویل به مردم، بخش های مربوط به زیرساخت های فنی و هر آن چیزی كه مرتبط با موضوع گذرنامه است، معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا عهده دار این بخش است.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا با اشاره به حجم زیاد تقاضا برای صدور گذرنامه در ایام اربعین اظهار كرد: امسال كار ویژه ای را انجام دادیم، میانگین صدور گذرنامه برای ایام معمولی سال در حدود 8 هزار تا است امسال در بیش از یك ماه قبل متوجه شدیم تقاضا خیلی افزایش پیدا كرد و از مرز50 هزار نفر در روز گذشت .

وی اضافه كرد: این هوشمندی پلیس را می رساند كه با استفاده از این سامانه ها توانست پیش بینی كند كه با توجه به ظرفیت صدوری كه وجود دارد و برای شرایط های خاص پیش بینی شده متوجه شدیم كه حتی آن ظرفیت هم پاسخگو نیست. به همین خاطر بر اساس تدبیر فرماندهی محترم ناجا، كارگروه ویژه ای تشكیل شد كه چه اقدامی انجام دهیم تا متقاضیان گذرنامه بتوانند با یك سند معتبر به زیارت مشرف شوند.

سردار دولتخواه اظهار كرد: بخشی از كار، همان بحث گذرنامه به صورت دفترچه معمولی هست كه سه شیفت و 24 ساعته كار می كرد بخش دیگر پیش بینی می كردیم كه پاسخگو نیست به همین خاطر برگ تردد موقت طراحی شد، هماهنگی با ستاد گذرنامه وزارت كشور با طرف مقابل در عراق صورت گرفت و نتیجه این شد كه كلیه متقاضیان با یك سند مسافرتی معتبر توانستند به این زیارت مشرف شوند.

وی به مقایسه آماری صدور گذرنامه سال 97 با سال 98 پرداخت و گفت: در طول سال 97 از اول محرم تا 20 صفر، كل تقاضا برای گذرنامه حدود 950 هزار تا بود امسال از اول محرم تا به امروز تقاضا بیش از 2 میلیون است یعنی دو میلیون و 6 هزار تا است. در مدیریتی كه صورت گرفت و از همه ظرفیت ها استفاده شد تا این اسناد چاپ شود ما تا به امروز بیش از 561 هزار برگ ترد موقت چاپ كردیم و در كنارش هم چاپ گذرنامه را داشتیم.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا افزود: در نتیجه از هفته گذشته به نوعی تقاضاهایمان مدیریت شد و اگر برگ تردد موقت صادر نمی شد قطعا ما امروز مواجه می شدیم با 560 هزار زائری كه نمی توانستند به عتبات عالیات مشرف شوند.

سردار دولتخواه در ادامه به فعالیت های معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا در بخش مامویتی اشاره و عنوان كرد: در این بخش برای اینكه پلیس های تخصصی ما بتوانند این حجم از زوار را در طول مسیر از نظر راهنمایی و رانندگی مدیریت كنند، در چهار تا مرز اصلی قرارگاه زده شده و مراكز مانیتورینگ آنجا راه اندازی شدند كه به صورت محلی و شبكه ای همه چیز را دارند در آنجا كنترل می كنند.

وی افزود: در بخش مسیر برای اینكه بتوانیم ترافیك را كنترل كنیم ما در كل مسیرهای منتهی در مرزها دوربین هایی را نصب كردیم و به صورت آنلاین در همه این چهار مرز و در طول سلسله مراتب فرماندهی قابل رویت است. زیرساخت هایی را فراهم كردیم تا هر آنچه كه مدیران، فرماندهان و سایر پلیس های مرتبط در مرزها برای كنترل مرز نیاز داشته باشند از طرق این سامانه ها در اختیارشان است و همچنین در طول سلسله مراتب فرماندهی هر آنچه كه از بالا بخواهند نظارت و هدایت امور را كنند.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا ادامه دا: علاوه بر مسیرهای مربوط به خود پایانه ها، در داخل خود پایانه هم همین نظارت ها هست تا بتوانیم مدیریت كنیم چون حجم زیادی از جمعیت كه می آید اگر همه اینها یكدفعه به نقطه صفر مرزی برسند قطعا آنجا دچار مشكل می شود. با استفاده از این سامانه های مدار بسته و دوربین هایی كه در طول مسیر هست، مسیرهای مختلف این جمعیت كنترل می شود تا درنهایت مردم به سهولت و روانی بتوانند به نقطه صفر مرزی كه بخش كنترل گذرنامه است، برسند.

وی با اظهار به اینكه در بخش كنترل گذرنامه نیز سامانه هایی نیاز است، تصریح كرد: سامانه های نرم افزای كه بتوانند با بانك های اطلاعاتی در ارتباط باشد و با استفاده از سوابقی كه وجود دارد آنجا بتواند این مدیریت را در ارتباط با كنترل مرز داشته باشد. همه اینها با استفاده از زیرساخت های ارتباطی كه پیش بینی شده این حجم از تصاویر را در لحظه برای استفاده از جاهای مختلف و برای دسترسی های مختلف پیش بینی می كنند، این ها همه در قالب این قرارگاه ها پیش بینی شده است.

سردار دولتخواه همچنین گفت: به موازات آن فرماندهان برای اینكه بتوانند وضعیت را كنترل كنند، داشبوردهای مدیریتی هم در اختیارشان هست به عنوان مثال به لحظه می دانستند چه تعدادی از مرز گذشته است و روند به چه شكلی است و با روزهای قبل مقایسه می شد.

وی از طراحی یك سامانه نرم افزاری به عنوان كار ویژه ای در ایام اربعین خبر داد و بیان كرد: سامانه نرم افزاری طراحی شد كه بتواند در كوتاه ترین زمان ممكن همه آن تبادل اطلاعی كه بین همه بانك ها انجام می شود صورت بگیرد و در كوتاهترین زمان ممكن كنترل در مرز انجام شود. در حال حاضر اگر زائری گذرنامه اش را تحویل مامور در مرز می دهد سامانه ها طوری طراحی شده كه در كمتر از 5 ثانیه همه گزارشات را به صورت اتوماتیك می گیرد و وضعیت تردد فرد مشخص می شود.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا