صدای جمهوری اسلامی ایران

آیت الله خاتمی با بیان اینكه سالار شهیدان ابی عبدالله الحسین (ع) قیام كرد تا غیرت دینی را زنده كند، گفت: جلوه بارز غیرت دینی، امر به معروف و نهی از منكر است.

آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران و نماینده مجلس خبرگان در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین، با اظهار به اینكه غیرت دینی از درس های مكتب سالار شهیدان (ع) است، گفت: غیرت دینی به معنای حساسیت در عرصه دین است.

وی اظهار كرد: اولین بعد غیرت، غیرت وطنی است و در روایات داریم كه «حب الوطن من الایمان».

امام جمعه موقت تهران با اشاره به غیرت ناموسی مطرح كرد: پیامبر اكرم (ص) در رابطه با غیرت فرمودند «اَلغَیرَةُ مِنَ الایمانِ وَ المِذاءُ مِنَ النِّفاقِ» غیرت از ایمان است و مذاء از نفاق است یعنی كسی كه اینچنین باشد در ظاهر دم از دین می زند ولی پوشش دینی نیست. اختلاط محرم و نامحرم و رعایت موازین شرع را نداشتن، مصداق مذاء است. یعنی كسی كه دین دارد، حلال و حرام سرش می شود، محرم و نامحرم سرش می شود و الی دین، دین شعاری می شود.

وی سومین بعد غیرت را غیرت دینی بیان كرد و گفت: حساس بودن بر دین، هم دین مداری خود و هم دین مداری زیرمجموعه مانند همسر، فرزندان، خانه و خانواده، غیرت دینی است.

آیت الله خاتمی با بیان اینكه سالار شهیدان ابی عبدالله الحسین (ع) قیام كرد تا غیرت دینی را زنده كند، گفت: جلوه بارز غیرت دینی، امر به معروف و نهی از منكر است. وقتی سیدالشهدا (ع) از مدینه بیرون می آمد در هنگام خداحافظی با تربت نبی اكرم (ص) این چنین فرمود: «خدایا می دانی كه معروف را دوست دارم و از منكر بدم می آید.» از همان ابتدا می خواستند بگویند كه مسیرم، احیای غیرت دینی است.

وی بیان كرد: در وصیت نامه مكتوب سالار شهیدان (ع) به برادرش محمد حنفیه، كه منشور جاوید نهضت حسینی است، فرمودند «من برای دنیا و خوشگذرانی و این مقولات قیام نكردم، می خواهم امر به معروف و نهی از منكر داشته باشم.»

نماینده مجلس خبرگان با تاكید بر اینكه امر به معروف و نهی از منكر یعنی انسان روی دینش حساس باشد، گفت: در خطابه ای كه امام حسین (ع) در كربلا و یا در بین راه ایراد كردند، فرمودند «پیش روی شما به حق عمل نمی شود، از باطل جلوگیری نمی شود، شما نیز هیچ تحركی ندارید، زندگی در این شرایط زندگی نیست.»

وی متذكر شد: كسی نمی تواند نهضت سالار شهیدان (ع) را ببیند و غیرت دینی را نبیند، كسی نمی تواند خود را عاشورایی بداند و غیرت دینی نداشته باشد.

آیت الله خاتمی با اشاره به اینكه در عرصه فردی از برجسته ترین ابعاد دینی عفت است، بیان كرد: عفت به معنای پاكی است و تنها مربوط به حجاب نیست. در روایات افضل عبادات عفافت نامیده شده است. اولین بعد غیرت عبارت است از عفاف و پاكی.

وی با بیان اینكه عفت دارای شش بعد است، عنوان كرد: اولین بعد پاكدامنی است یعنی انسان دامنش را به گناه نیالاید. بعد دوم پاكی لقمه است. در روایت است كه امام علی فرمودند «مراقب باش لقمه حرام را به شكم نبری».

امام جمعه موقت تهران از پاكی نگاه به عنوان بعد سوم عفت یاد كرد و گفت: نباید انسان نگاه آلوده داشته باشد یعنی نگاه محرم به نامحرم، نگاه كردن به عكس یا فیلم نامحرم. اگر چشم به این نگاه آلوده عادت كرد با دین خداحافظی خواهد كرد. امام صادق (ع) فرمودند «نگاه آلوده تیر مسموم شیطان است».

وی در ادامه بیان كرد: بعد چهارم پاكی، پاكی زبان است. زبان دروغ نگوید، بد زبانی نكند، تهمت نزند. در روایتی از مولا علی (ع)است كه فرمودند «انسان های پست هستند كه بد زبانند، بپرهیزید از بدزبانی كه دل را كانون كینه می كند.»

آیت الله خاتمی پاكی لباس را بعد پنجم عفاف نامید و اظهار كرد: پاكی لباس نسبت به بانوان حجاب است، پوشیدن تمام بدن به استثنای الوجه و الكفین آن هم به صورت ساده و نه با آرایش. عفت لباس اختصاص به زن ها ندارد و مرد هم حق ندارد لباس تحریك كننده بپوشد.

وی ششمین بعد پاكی را پاكی رفتار برشمرد و گفت: خانم حق ندارد با نامحرم آن طور صحبت كند كه با شوهرش صحبت می كند. نباید عشوه گرایانه صحبت كند. ما با اشتغال بانوان با رعایت موازین شرعی مخالف نبوده ایم، نیستیم و نخواهیم بود اما بانوان شاغل باید بدانند كه همكار نامحرم است، با همكار نامحرم طوری صحبت نكنند كه با همسرشان صحبت می كنند.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا