سردار سرتیپ پاسدار محسن فتحی زاده گفت: 65 درصد از زائران ایرانی از آقایان و 35 درصد از زائران را خانم ها تشكیل می دادند و این از نظر سنی نیز در بازه های سنی مختلف توزیع شده است.
سردار سرتیپ پاسدار محسن فتحی زاده فرمانده قرارگاه اربعین ناجا با حضور در استودیوی رادیو اربعین زیباترین ماموریت نیروی انتظامی را ماموریت اربعین مطرح كرد و گفت: در ایام اربعین حسینی بیش از 30 هزار تن از همكارانم با دل و جان در این ماموریت شركت می كنند و حضور دارند.
وی با اشاره به اینكه حدود 97 درصد از زائران ما تاكنون بعد از شركت در این مراسم بزرگ به میهن اسلامی مراجعت كردند، اظهار كرد: حدود 3 میلیون و 74 هزار زائر برای اربعین داشتیم كه از مرز به عتبات عالیات مشرف شدند. از این تعداد تا شب گذشته حدودا 2 میلیون و 988 هزار زائر به میهن اسلامی مراجعت كردند و از بامداد تا ساعتی پیش هم حدود 27 هزار نفر دیگر امروز صبح (سه شنبه) به میهن اسلامی مراجعت كردند.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا با اشاره به اینكه روز گذشته مرزها پر كار بودند، عنوان كرد: حدود 153 هزار زائر در روز گذشته به مرزها مراجعت كردند كه مرز مهران پذیرای حدود 91 هزار زائر بود و از مرز عبور كردند و به میهن اسلامی مراجعت كردند.
وی با بیان اینكه میزان زائران نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشت، گفت: در سال 97 نزدیك به یك میلیون و 800 هزار زائر داشتیم و امسال با رشد چشمگیر 74 درصدی مواجه بودیم در زائران ایرانی كه مشرف به عتبات عالیات مشرف شدند.
سردار فتحی زاده افزود: 65 درصد از زائران ایرانی از آقایان و 35 درصد از زائران را خانم ها تشكیل می دادند و این از نظر سنی نیز در بازه های سنی مختلف توزیع شده است.
وی با بیان اینكه اربعین امسال زائران خردسالان زیادی حضور داشتند، گفت: زائران كوچك زیر یك سال 3241 نفر و زائران زیر 5 سال هم حدود 70 هزار نفر داشتیم.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا ادامه داد: همچنین زائران بالای 85 سال، 2184 نفر در این راهپیمایی شركت كردند و بقیه هم در این بازه های سنی مختلف توزیع شدند و اكثر زائران ما بین 15 سال تا 55 سال بودند.
وی اظهار كرد: ما آنچه را كه در توانمان بود برای خدمت به مردم در طبق اخلاص گذاشتیم و اگر احیانا كمبود یا كاستی بود سعی مان بر این بود تا برطرف كنیم. همكاران ما 24 ساعته خدمت می كردند.
سردار فتحی زاده با بیان اینكه زیبایی اصلی اربعین امسال در رضایت مندی مردم نهفته شد، تصریح كرد: ما وقتی می دیدیم كه زائر با چهره های گشاده و رضایت مند دارند تردد می كنند و از مرز بر می گردند و با نشاط می آیند، این برای ما بزرگترین پاداش بود.
وی با اشاره به اینكه بعد از پایان هر اربعین همه ساله، جلسه جمع بندی و اربعین سال بعد را برگزار می كنیم، گفت: این اتفاق هم در سال گذشته افتاد. بعد از مدت كوتاهی كه همه نیروها از مرزها برگشتند. در طی سال به طور مرتب موضوع اربعین را مدیریت كردیم و چند بخش را باید دنبال می كردیم یك بخش از كار مربوط به دستگاه های دیگر است كه ما به خاطر مسئول امنیتی و انتظامی منطقه یكسری خواسته ها و ملاحظاتی را از دستگاه ها داریم كه در امنیت مردم و مدیریت جمعیت و تردد زائران تاثیرگذار است.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا افزود: این موضوع را از دستگاه ها مختلف ملی و استانی پیگیری می كردیم تا زیرساخت ها آماده شود، شرایط مهیا شود، سیستم حمل و نقل، پایانه ها و موكب ها كار خودشان را انجام دهند و یا مثلا زیرساخت های خدماتی كه باید انجام شود، كارشان را انجام دهند. امسال به خاطر بخشی از خدماتی كه به وجود آمد و زیرساخت ها آماده شد خیلی به جریان اربعین و مدیریت صحنه كمك كرد.
وی اظهار كرد: كار دوم بحث زیرساخت های خود نیروی انتظامی است ما برای اینكه بتوانیم این خدمات را ادامه دهیم. در یك بازه زمانی كوتاه چند میلیون زائر باید از مرز عبور كنند و برگردند. یعنی بیش از 6 میلیون تردد در یك بازه زمانی كوتاهی حدودا 20 روزه باید این اتفاق بیفتد و این نیاز به آماده سازی همه زیرساخت های فنی مان دارد. چون تمام این ها برابر قانون و مقررات باید كنترل و ثبت شود. این مهم نمی شود جز با پیشرفته تر كردن سامانه ها و هوشمندسازی آن ها كه گام های خوبی در این زمینه برداشته شد و ما به صورت موفق توانستیم انجام دهیم.
سردار فتحی زاده ادامه داد: بخش دیگر مربوط به طرح ریزی ها و اقداماتی است كه ما برای شروع و حركت در عملیات باید انجام می دادیم مخصوصا در بحث صدور گذرنامه كار ویژه و فوق العاده ای انجام شد. ما توانستیم حدود 2 میلیون و 11 هزار سند مسافرتی اعم از گذرنامه و برگ تردد بدهیم. اعتبار برگ تردد تا پایان ماه صفر است و برای همه كسانی كه برگ تردد داشتند گذرنامه ها در حال چاپ هستند و برایشان فرستاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه امسال در فرآیندهای كنترلی تغییراتی ایجاد شده بود، بیان كرد: لغو روادید امسال داشتیم تسهیل ایجاد كرد كه دیگر نیازی نباشد تا كنترل های مرزی داشته باشیم و همچنین ظرفیت های پایانه های مرزی افزایش پیدا كرده بود پاركینگ ها حمل و نقل عمومی كنترل می شد.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا همچنین یادآور شد: مردم امسال هوشمندانه سفر خودشان را مدیریت كردند؛ سفر را زودتر آغاز كردند، تدریجی به مرزها آمدند و تدریجی و با آرامش از مرزها عبور كردند و برگشت خود را در روزهای مختلف تقسیم كردند تا ما كمتر دچار چالش و مشكل برای مدیریت در مرز شویم.
وی با اظهار به اینكه مردم استان ها و شهرهای مرزی حمایت بسیار خوبی در این عرصه داشتند، افزود: واقعا تلاش و زحمت كشیدند و خدماتی را ارائه دادند و مدیریت كردند مشكلاتی هم برایشان به وجود می آمد یعنی وقتی طرح های كنترلی امنیتی اجرا می شود محدودیت هایی اعمال می شود و دچار مشكل در رفت و آمدها می شوند و از آن ها تشكر می كنیم.
سردار فتحی زاده در خصوص نحوه كنترل در مرزها توضیح داد: مرز برای ما از چند جهت اهمیت بسیار بالایی دارد یكی امنیت زائران است و دیگر اینكه این مناطق جزو مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس است. قسمت هایی از ازمین ها هنوز پاكسازی نشده است. ما باید خیلی مراقبت می كردیم تا كسی اشتباها وارد مسیرهای انحرافی نشود. به همین خاطر با تقویت مرزبانی خودمان و اعزام نیروهای تقویتی حمایت و پشتیبانی كه نیروهای سپاه و ارتش انجام دادند، كمك مان كردند و در بخش هایی از ما حمایت كردند تا بتوانیم این وظیفه را به نحو مطلوبی انجام دهیم و مشكلی در مرزها پیدا نكردیم.
وی افزود: هماهنگی و تعامل با طرف مقابل از دیگر كارهایی بود كه در مرزها انجام دادیم. عملیات اربعین دو طرف دارد و باید با هم تعامل داشته باشند تا تعادل برقرار باشد.