صدای جمهوری اسلامی ایران

حجت الاسلام ادیب زاده تاكید كرد: جایگاه امام بسیار ویژه است و لذا در دین شاید هیچ امری مهمتر از امامت و ولایت برایمان ترسیم نشده است.

حجت الاسلام ادیب زاده استاد حوزه و دانشگاه در گفتگوی حضوری با رادیو اربعین با اشاره به اینكه جایگاه امامت در اندیشه شیعی و اندیشه دینی ما، جایگاه بسیار والایی است، گفت: نقش امام و ولی در جامعه، نقش هدایتگری است كه قرار است انسان ها را دستگیری كند به سمت هدف خلقت شان و به سمت جامعه آرمانی كه همه در آن فضا رشد كنند و به كمال برسند.

وی تاكید كرد: جایگاه امام بسیار ویژه است و لذا در دین شاید هیچ امری مهمتر از امامت و ولایت برایمان ترسینم نشده است. حق امام و جایگاه امام و رابطه متقابلی كه بین امام و امت باید شكل گیرد و فضایی كه باید ایجاد شود تا این ارتباط یك ارتباط پیشرو و پیش برنده باشد، در دین ما بسیار اهمیت پیدا كرده است.

استاد حوزه و دانشگاه، حضرت با حكومت در مدینه گسترش اسلام را آغاز كردند، گفت: در واقع امامت با خود رسول الله آغاز می شود. گرچه ایشان پیامبر هستند ولی در واقع شان امامت و ولایت را داشتند.

وی متذكر شد: شرایط آن روز جامعه به گونه ای بود كه مردم در آغاز آشنایی با ارتباط ولی و خودشان بودند و بعضا آن گونه كه باید و شاید شان امام جامعه را به درستی نمی شناختند و رعایت نمی كردند و لذا در قرآن آیات بسیار داریم كه خدای متعال به افراد تذكر می دهند كه شان پیامبر را در ارتباطات خودتان حفظ كنید و برای رسیدن به كمال باید این شان رعایت شود. در سوره حجرات به صورت صریح آمده كسانی كه صدای خودشان را بر پیامبر بلند می كنند بسیار مورد نكوهش قرار گرفته اند.

حجت الاسلام ادیب زاده ریشه های جدا افتادن ها بعضا به دوران پیامبر اكرم بر می گردد، یاد آور شد: وقتی از رنج های پیامبر اكرم (ص) صحبت می كنیم خیلی وقت ها رنج هایی كه مشركین در مكه به پیغمبر می كردند به ذهنمان برسد در حالیكه عمده رنج های پیامبر كه خیلی وقت ها ابراز نمی كردند و در دل پیامبر بود و خیلی حضرت را اذیت می كرد همین بود كه فضای این ولایت پذیری در جامعه به وجود نمی آمد و موانعی برایش ایجاد می شد. منافقینی در جامعه بودند كه نمی خواستند این اتفاق بیفتد. خداوند اراده كرده بود تا اولیای جامعه بستگان پیامبر (ص) باشند، امام بعدی ما داماد پیامبر (ص) است و همین بهانه ای بود برای عده ای كه بهانه كنند پیامبر دارد خانواده خود را برای آینده آماده می كند تا موروثی باشد.

وی افزود: ما می بیبنیم پیامبر اكرم (ص) نمی توانند آن گونه كه باید و شاید امیرالمومنین (ع) را معرفی كنند و این موانع تا حدی است كه وقتی آیه نازل می شود «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْكَ مِن رَّبِّكَ وَاللّهُ یَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْكَافِرِینَ» نشان دهنده این است كه چقدر فشارهای جانبی از سوی منافقین و كسانی كه دنبال منافع شان در جامعه بودند و در ظاهر جزء مسلمانان قرار داشتند و در باطل اعتقادی نداشتند و دنبال منافع بودند، شدید بوده كه خداوند به پیامبر (ص) اطمینان می بخشد كه با آرامش و اطمینان این پیام را ابلاغ كن و می بینیم پیامبر (ص) در روز غدیر امام علی (ع) را منصوب می كنند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در جلوتر می بینیم در قضیه سقیفه آن انحراف تاریخی كه در جامعه مسلمین پیدا می شود 72 روز بعد از رحلت پیامبر اكرم (ص) اتفاق می افتد و قضیه غدیر را فراموش كردند و این برای امت اسلام گران تمام شد و زاویه ای ایجاد شد كه امت به خاطر این سستی كه در حمایت از ولی جامعه خرج داد تاوانش را سالیان سال در طی قرون متناوب پس داد.

وی به نقش حضرت صدیقه كبری (س) در یادآوری بحث ولایت اشاره كرد و گفت: نگرانی هایی كه مردم داشتند از اینكه حس می كردند امیرالمومنین (ع) سختگیر است، حضرت زهرا (س) در بیاناتشان دارند كه شما نگران نباشید اگر امیرالمومنین (ع) ولی جامعه شود، طبق اقتضائات به آرامی شما را به سمت مقصد هدایت می كند، ملاحظات شما را خواهد كرد و سختگیری های فوق طاقت شما نخواهد كرد اما نگذارید این خط هدایت گم شود.

حجت الاسلام ادیب زاده افزود: اما متاسفانه امت همكاری نكردند و این زاویه تاریخی ایجاد شد و ما می بینیم كه بعد از 25 سال غربت ولی جامعه در جامعه مردم فهمیدند چه اشتباهی كردند و به در خانه امیرالمومنین (ع) آمدند و آن حضرت را به اصرار دعوت كردند كه ولایت و خلافت جامعه را بر عهده بگیرند.

وی اظهار كرد: در دوره امام علی (ع) ما باز هم شاهد عدم همراهی ها و سستی ها و رخوت هایی هستیم كه به گونه ای در اواخر خلافت امیرالمومنین مردم آنقدر سستی به خرج داده بودند كه ناله امیرالمومنین (ع) بلند شد كه « یا أشباه الرجال ولا رجال» ای كسانی كه شبیه مرد هستید ولی مرد نیستید. اینها فكر می كردند اگر عافیت طلبانه به دنبال راحتی شان باشند به آسایش خواهند رسید در حالیكه اشتباه می كردند و جامعه بعد از امیرالمومنین (ع) جامعه سخت تری برایشان شد. در حالی كه عافیت و آرامش آن ها در پیروی از ولی شان بود.

وی با اشاره به اینكه اگر امت با امام جامعه همراهی نكنند دچار غربت می شود، بیان كرد: قرار نیست به هر قیمتی فضای این هدایت را فراهم كند اگر همراهی امت برای دستورالعمل امام جامعه نباشد مردم خودشان دچار آسیب خواهند شد و او قرار نیست به هر قیمتی این كار را انجام دهد و از همه ابزارها استفاده كند همان طور كه معاویه از این ابزارها استفاده می كرد. با تهدید و تطمیع و ظلم و ستمی كه روا می داشت بالاخره مردم را همراه خودش كرد اما ولی جامعه قرار نیست این كار را انجام دهد و قرار است با عدالت و آگاهی و معرفت این كار را انجام دهد و متاسفانه این اتفاق نیفتد و ما دچار این خسران عظیم تاریخی شدیم كه هنوز هم اثراتش را در جامعه خودمان می بینیم.

مرتبط با این خبر

  • رادیو اربعین؛ صدای واقعیت‌های اربعین حسینی بدون شعارزدگی

  • ارسال 10 هزار عكس برای رادیو نمای اربعین

  • معرفی زنان واقعه كربلا

  • رادیو اربعین، همراه زائران در مشهد مقدس تا پایان ماه صفر

  • راهپیمایی اربعین جهاد تبیین است

  • رادیو اربعین تخصصی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه كشور در ماه صفر

  • آمادگی حرم مطهر رضوی برای پذیرایی از زائران در در روزهای پایانی ماه صفر

  • رادیو اربعین؛ پل ارتباطی میان عاشقان حسینی

  • زائران برای موفقیت دولت دعا كنند

  • مرقد لیلی؛ سفری معنوی به قلب اربعین و فرهنگ عاشورا